Message |
|
|
 |
|
Frumos, imi place ca vad buce pozitionate emers asa cum de fapt sunt ele in natura unde doar accidental/periodic ajung sa mai fie acoperite de apa, nu cum le plaseaza foarte multi inclusiv aquascaperi consacrati pe fundul bazinului  (stiu ca bag un pic batul prin gard)
|
 |
|
alinutz80 wrote:Aici putin asa adauga niste detalii  , Bacteriile bune sunt in filtru, substrat, sticla, lemne, pietre, plante etc. In apa sunt foarte putine.....deci nu e apa ciclata, ci filtrul si restul "decoratiunilor"
Deci, prin schimbul de apa nu elimini multe bacterii benefice, decat doar cateva foarte putine....dar in schimb elimini tot felul de "chestii" daunatoare pestilor, plantelor si mediului acvatic care se acumuleaza in timp (nu le stiu pe toate dar sunt ceva....)
Totodata, mentenanta filtrelor si eu o fac la 4 luni la acvariul mare si la 6 luni la cel de la birou si la restul acvariilor filtrele interne le spal cand scade debitul sau cand consider ca sunt prea infundate. Deci, mentenanta filtrelor e regula de baza pe langa schimbul de apa.
Parerea mea ca hranirea in exces este o problema mai mare ca si schimbul de apa, eu schimbul de apa il vad o imbunatatire, nu o problema....
Faza este ca trebuie sa stii sa schimbi si apa....si ai niste chestii pregatite (filtre, temperatura, conditioneri etc.)....
Cam asta vroiam sa spun si eu, la "chestiile daunatoare" as adauga pe langa dejectiile pestilor ce se acumuleaza mai ales cand cresti pui/juvenili si trebuie hraniti de mai multe ori pe zi si hormonii de blocare a cresterii eliberati de exemplarele mai dezvoltate/rasarite dintr-o specie pentru a bloca dezvoltarea celor din aceiasi specie cu scopul de a reduce concurenta la dominanta: hrana, reproducere.., fapt observat si dovedit printre primele dati la discusi
|
 |
|
alinutz80 wrote:Aici trebuie sa te contrazic putin, pentru ca schimburile de apa, daca vrei sa ai un acvariu sanatos cu pesti sanatosi, trebuie facute saptamanal sau maxim 2 saptamani cam 25-30% sau chiar 50%.
Eu schimb saptamanal fara nicio abatere cam 60-70% la acvariul de 450L si totul merge super!
Acum, cine nu vrea sa schimbe e treaba lui, dar apoi va suferi consecintele aferente...daca vor fi si sigur vor fi pe o parte sau alta.....
Total de acord
|
 |
|
Da, filtrele acelea sunt o treaba buna, o sa trebuiasca sa-mi iau si eu; la numar sunt toti opt au scapat atunci intre timp am mai avut schimburi de apa, dar incerc sa le fac in timpul saptamanii poate atunci nu pun aia cu lopata
|
 |
|
Mai luminos, mai vizibile culorile, fain
|
 |
|
 Frumos
|
 |
|
|
 |
|
 , cu exceptia "specialilor"(partid, magistratura..)
|
 |
|
Pentru inspiratie varianta mai simpla tip estuar
https://youtu.be/OL5r4T3swpU?si=dqnZYt_ETPt7D4Xs
|
 |
|
Arata bine
|
 |
|
Wau,
|
 |
|
Imaginea e super! In opinia mea ceva de genul asta trebuie sa fie un acvariu, nu potecute, nu insulite, nu munti, nu stauete sau temple sau alte peisaje inundate. Asta e drumul spre teme naturale si/sau biotopuri, daca ai asocia plante si pesti (vietuitoare)de pe acelasi continent macar(daca nu chiar acelasi areal) ar fi ideal
|
 |
|
Momentan lasa-i in pace sa-si mai dezvolte radacinile in substrat dar dupa vre-o 7-10 zile trage un pic de ei in sus ca partea superioara a radacinilor sa iasa din nisip, sau daca radacinile sunt bogate si nu le-ai scurtat, se pot lasa cateva fire afara-le place sa respire prin radacini. A si frunzele care le au sunt emerse(cel putin la doua/trei cat pot eu sa-mi dau seama), trebuie sa faca tranzitia la acvatice care sunt mai delicate si alungite
|
 |
|
Mai stiu eu.., e permis la astia pensionari sa mai uite, daca e "numai un pic ca asta-i calda" merge si filtru 
|
 |
|
Vad in enunt "fara filtru, etc." asta presupune si fara pompa pentru ca vad plantele ca se misca in curentul de apa?!
|
 |
|
Da le trebuie destul de mult sa schimbe tipul de frunze de la emers la tipul acvatic si invers, eu am cativa crescuti pe afara, dar sunt cam aproape de lampa le mai arde din frunze. In prima faza am crezut ca ii pierd pe ai mei au ajuns la cativa cm initial cea mica avea vre-o 3-4cm, apoi am schimbat lumina si bumm, acum de ceva timp sunt putin in regresie: nu mai sunt asa mari frunzele si s-au mai oprit din facut tije si pui
|
 |
|
Alin referitor la culori inca mai trebuie asteptat, la salbatici cel putin asa era la green spotted, le trebuie cam o luna-doua sa iasa din stres(transport, carantina, obisnuit cu hrana, apa...) asa ca mai avem de asteptat pana se mai coloreaza
|
 |
|
|
 |
|
Posibil, dar nu inteleg arsura la aripioare, a si inca o treaba noi avem apa de izvor: vine prin conducte, dar de la un izvor din pamant, am auzit ca au totusi ceva statie in care baga clor-spun oamenii de aici, trebuie sa trec pe la primarie sa ma interesez mai in amanunt si eventual sa le urez "de bine"
|
 |
|