Message |
|
koala wrote:
um02122 wrote:Un peste frumos colorat (habar n-am ce e) ...
Nu cumva e un balistoid (triggerfish)?
- forma corpului si a "ciocului",
- aripioarele alea de handicapat,
Avea dinti?
triggerfish-ii sunt mai comprimati lateral , asta e un puffer inrudit cu sadle valentini
|
 |
|
Indiferent cat de rezistenti sunt hipocampii tot au nevoie de o hranire "dedicata" de cateva ori pe zi sau ma insel cu specia pe care o mentionezi ? Dar mai povesteste-ne de pastravarie , superintensiv-asta inseamna refiltrarea apei (cum o faci ?) sau ai si alimentare permanenta , folosesti filtre gen toba sau e altfel ? Pentru amatorii de ponduri poate fi interesant sa mentii apa de calitate la aglomeratia de acolo
|
 |
|
2smokes wrote:eu am auzit ca metodele astea cu galbenus de ou ar fi niste mituri ,sunt o gramada de discutii pe internet despre asta ,nauplii de artemia ar fi o solutie oarecum buna ,eclozeaza in 24 de ore ,oricum pestisorii nu mananca din prima zi deci ar avea timp sa puna artemia la ecloza
Nu sunt mituri, se aplica si la puiet de discusi "crescuti la mana"-nu sunt partizanul ei, dar merge la nevoie ,la marini din ce am citit cu multa dedicatie si meticulozitate poate sa mearga , oricum hranirea cu artemia eclozata se incepe dupa ziua 5-7 (dupa intervalul asta devin larvele destul de mari sa o poata consuma)si tot de atunci se combina artemia cu mancare fulgi facuta pulbere , rotiferii se dau pana la 10-12 zile dupa aceea optional pana implinesc 17-24 dupa aceasta varsta nu mai are sens , la hranirea cu artemia proaspat eclozata e bine ca o zi pe saptamana sa se faca pauza , datele care le am sunt pentru puietul de clowni dar se pot extrapola si pentru alti pesti
|
 |
|
....Si sa fie prinse de pompe cand se plimba sa fie tocate sau sa moara incet din cauza inconstantei monitorizarii atente :calitate apa si hranire ....
|
 |
|
Nu cunosc Phosguard-ul dar eu folosesc la modul asta (vanturare intr-un reactor in sump,apa vine de jos si iese in partea superioara) Rowaphos si apa ramane clara , eu zic ca eficienta e mai mare asa
|
 |
|
Cum ai spus scapa-te de pietris , e de cariera si va deveni si depozit de jeg si nu e nici neutru chimic ,fa rost de nisip cuartzos pt filtre de piscina granulatie pana 1,5/2 mm nu mai mare .Acuma la duritatea apei ce sa-ti spun pestii au o arie destul de mare ca si raspandire incepand din centru spre sudul continentului american normal partea sudica e cu apa moale dar in partea centrala Mexic /Yucatan au apa de la moale la foarte dura ,cu cat mai aproape de tarmuri creste duritatea ajungand la valorile din marile lacuri africane ; de exemplu torychtis meeki poate fi intailnit in toate zonele pana si in renumitele cenote in care se aduceau sacrificii umane de catre mayasi , nu stiu daca si acara ai tai sunt atat de adaptabili , cred ca e bine sa mergi pe varianta cu apa mai moale , poti incerca (daca tot te-a prins pasiunea de cichlide) sa incerci sa faci bazinul biotop ;plante moderate spre deloc ,crengi ,eventual ceva pietre ici colo , am inteles ca e peste de curs de apa atunci trebuie sa stii ca plante in afara de nuferi ,ceva valisneria de preferat giganteea) si plutitoare (zambila de apa) nu prea sunt in raurile de acolo si asta nu o spun eu ci cei (familia)care de exemplu a lansat echinodorusii pe piata acvaristica . A sa nu uit vezi ca blue acara ajunge la 20 cm din ce am citit va trebui sa te gandesti la o casa mai mare, spor
|
 |
|
2smokes wrote:initial l am luat pentru clown ca in natura ei se cupleaza cu sarcopythonii si chiar depun icre in lipsa unei anemone da al meu il ignora complet
Aproape toate cele 28 de specii de clowni se reproduc in captivitate ,acestia traiesc si depun fara sa aiba nevoie de anemone sau surogate , la crescatori sunt tinuti in acvarii "sterile" si au o placuta ceramica (faianta, gresie) pe care depun si nu vorbim doar de cei crescuti in captivitate ci de perechi formate din cei capturati in ocean ,deci clownii NU AU NEVOIE de anemone pentru trai sau reproducere . Da relatia lor de simbioza cu acestea sau anumiti corali le ofera o anumita siguranta in salbaticie si au acolo nevoie de ea pentru ca nu sunt prea grozavi inotatori, dar in acvariu anemonele (si din acelea doar unele ) sunt doar pentru acvaristi avansati
|
 |
|
Toti pestii de card pe care ii enumerati voi mai sus au nevoie de un spatiu pe care nu il vor gasi in bazinasul de 20 de l, fa-ti rost de unul mai mare sau ramai pe guppy , platy sau beta
|
 |
|
Acvariu placut , despre partea cu mizeria adunata in timp in parte e si din cauza granulatiei destul de mari a substratului , legat de spatiu stii si singur ce esti sub limita lucru care da-mi voie sa-ti spun se cam vede pe discusi ei pot parea ok pentru un ochi neformat , ai putea sa-i ajuti marind schimburile saptamanale de 10% in doua sau mai bine trei transe de 10%(bineinteles apa e bine sa stea macar o zi-de preferat aerata-pentru eliminarea clorului gazos din ea acesta prin forma sa produce embolie gazoasa pestilor) , ai sa constati in timp diferenta , numai bine
|
 |
|
Un avariu placut
|
 |
|
Nu cred ca e valabila treaba de la punctul trei valoarea nutritiva a galbenusului e ridicata doar ca are celelalte dezavantaje plus ca ceva ce misca e consumat mai bine de pui
|
 |
|
Si chiar se intampla, am vazut bazin de1000 l distrus asa ,se poate evita daca o tii in refugiu cu lumina nonstop creste ca o mini jungla -la lumina adecvata-si nu intra in faza sexoasa , nu-ti face apa aceia laptoasa , la mine intr-un refugiu a stat aproape doi ani fara probleme de genul asta cresterea era ciclica cu perioade luxuriane sau mai saracacioase
|
 |
|
Asta nu e peste , clar ceva vierme
|
 |
|
Un peste interesant inedit in peisajul nostru vorba aceea la mai mare
|
 |
|
De acord cu Dragos , pesti de card sau cichlide mici sau medii, dupa mine carasii nu sunt pentru acvarii de alfel asa au fost selectionati sa fie vazuti de sus
|
 |
|
maryusdv8 wrote:
stefanp wrote:Poate ar mai merge niste lemne.
Gand la gand  . Vreau sa mai pun niste lemne, intinse printre cele existene... deocamdata sunt la inmuiat (toate au fost fierte in aceeasi oala, insa doar o parte am folosit... acum am de asteptat sa creasca moss-ul.
Hm , pe mine imaginea cu ceaunul pe foc ma duce cu gandul la o ciorba de peste sau un gulas , scuze de of topic
|
 |
|
Despre lostrita stiu inca de prin anii 1985 cand aveam o cabanuta pe Valea Salardului langa Lunca Bradului jud Mures , valea asta pe care era cabana-in acea perioada era curata, salbatica, populata cu pastrav si lipan din abundenta (erau 5 cabane pe toata valea) la varsarea Vaii in Mures era o zona protejata pentru ca fusese populata cu lostrita acesta a prosperat pana putin dupa 1990 cand am aflat de la un pescar localnic, ca se bracona lostrita si nu numai ea cu curent electric (linia electrificata de tren trece pe lungul malului Muresului) braconierii in frunte cu seful de post local trageau un capat al firului in cursul apei iar celalalt era aruncat peste firele de la linia ferata electrificata(firul se carboniza la scurt timp ,dar intervalul era destul sa omoare sau ameteasca pestii pe anumita portiune din rau) iesea lostrita din apa ca o torpila pana pe mal- declara batranul, pentru ca el s-a plans la autoritati(care erau direct implicate) a fost amenintat ca-i rapesc fata adolescenta. Asa ca nu cred sa mai existe lostrita in zona ,eu nu am mai fost pe acolo de ani buni dar stiu ca si de pe Salard au disparut lipanii si pastravii dupa ce s-au facut zeci(daca nu sute) de cabane pe malurile apei = poluarea aferenta
|
 |
|
Multumesc de informatie , am mai aflat ceva nou azi (l-am si googalit deja)
|
 |
|
Uf.. parte aceia cu pastravarii in Marea Neagra (la turci) imi pare asa ..ciudata ,sigur sunt pastravi nu somoni sau ceva hibrizi ?! , pentru ca ma indoiesc ca un fantanel sau un curcubeu ar supavietui in apa sarata (bine mai putin sarata decat restul marilor) , nu te contrazi pentru ca spui ca te ocupi de pastravi dar un pic de lamurire ar prinde bine
|
 |
|
E clar ca fiind un endemism are nevoie de conditiile speciale din zona de aceea pomeneam de universitati care pot accesa mai usor fonduri pentru cercetare care sa studieze metodic specificul biotopului respectiv iar incercarea cresterii si reproducerii lui sa fie la fata locului folosind apa respectiva si hrana ce se gaseste acolo dupa un studiu al conditiilor specifice serios in care trebuie vazut ce e asa de diferit/special in km acela de rau in care traieste inclusiv relatiile sale cu alte vietat/plante de acolo .
Pentru opincarul : " o specie de lemurieni care nu exista in alta parte a globului" lemurienii de orice fel nu traiesc in alta parte a globului decat in Madagascar referirea era precis la o anume parte din insula .
scubu, da se aplica partea cu acvaristii daca conditiile respective sunt reproductibile in acvariu , mai greu asiguri curentul puternic si temperatura scazuta din zona montana acasa in bazin plus vietatile si sau algele cu care se hraneste daca are o hranire specializata pe ceva anume si se pare ca as e devreme ce nu se intinde pe o zona prea mare
|
 |
|