Message |
|
Shubi wrote:Eu am avut 2 perechi de clovni aproape 3 ani, ocelaris si maroon, deci se poate.
O exceptie fericita la tine , eu nu mai puteam tine alt clown intr-un bazin de 800 l unde aveam o femela de premnas de opt ani (a fost primul peste din bazin) , macar ca acvariul avea 220 cm lungime si cam 100 kg de patra vie , am incercat cu un premnas mai mic ca sa fiu sigur ca e mascul, l-a terminat si mai tarziu am incercat cu frenatus pe care l-am introdus noaptea :dimineata nu mai avea coada si prea putin din inotatoare ,da e drept cu ocellatusi nu am incercat-nu am avut curaj : era in stare sa mute pietre cat palma daca schimbam ceva la aranjament si nu agrea si o facea in mod repetat pana ramanea cum vroia ea
|
 |
|
Eu spun ca indiferent de pestii cu care vrei sa le combini locul lor e intr-un refugiu din sump acolo nu le deranjeaza nimeni si isi pot face bine treaba , daca bine imi aduc aminte, candva schubi a tinut in refugiu midii (la marin) pentru filtrare, sau tridacnele pe langa ca sunt spectaculoase ca aspect sunt renumite si pentru filtrarea pe care o fac , intradevar astea din rau pot fi purtatoare de neplaceri dar provenite din cultura cred ca ar fi benefice in sistem
|
 |
|
Eu cred ca (virgula) cauzele ti le descrii singur si s-au acumulat in timp biofilmul fiind un cumul al lor , un sistem nu clacheaza neaparat repede sau dintr-o data
|
 |
|
Si mie imi place caulerpa-cateva din formele ei arata spectaculos ; in 2005 intretineam un acvariu de 1000 l superb cu pe putin 300l piatra vie ,pesti , corali si multa caulerpa printre pietre , sistemul mergea foarte bine -caulerpa isi facea treaba ( o mai raream pt crestea in exces si sufoca cateodata coralii, cred ca asta a intarziat-o) , pana intr-o zi cand a albit tot :a intrat in faza aceea de imultire sexuata , am avut ceva treaba in regim de Smurd atunci , din ce am citit ulterior se poate evita(am si incercat nu doar citit=tinuta vre-o doi ani asa fara sa faca faza sexoasa) daca o tii in regim de lumina non stop fara alternanta zi noapte, normal ca asta merge in refugiu si nu in bazinul cu corali. Deci e buna pana nu o apuca nabadaile asa ca eu as incerca sa scap de ea
|
 |
|
Dap,cum zicea si ocean,africanii,dar iti trebuie un acvariu mai mare ).
Nu neaparat la africanii de rau (Africa de vest) gen pelvicachromis nu trebuie bazin prea mare avand in vedere ca au pana in 10 cm
|
 |
|
Zsido wrote:Nenea koala nu te-ai gandit sa bagi la tine in bazin un pterois volitans?
Te intreb deoarece am fost azi la un prieten aici in cluj care are un bazin asemanator cu al tau si are un volitans in bazin care efectiv ma lasat cu gura cascata,are in bazin clown,labroides,hepatus,flavescens.....si o gramada de alti pesti iar asta micu nu are nici o treaba cu ei,il hraneste o data la 2 zile cu 2 xipho
Asta micu creste bine de tot , unul pe care l-am crescut eu(1000 l) in aproximativ doi ani (avea 9 cm cand l-am luat din Debrecen) a trecut de 35 cm ,e spectaculos intradevar , eu il tineam cu scoici congelate si mai rar pesti vii -nu sfatuiesc pe nimeni sa hraneasca cu scoici : in doua randuri in acvariu am avut white velvet , lasand asta la o parte trebuie sa ai in vedere posibilitatea ca vei fi intepat(mai degraba cand vei fi intepat  ) ,de obicei se intampla cand cureti acvariul sau hranesti, eu de catre respectivul am fost executat in doua randuri ( inainte am mai fost odata de un altul) si nu e placut deloc , pot sa spun ca in timp poti dobandi o oarecare rezistenta dar poate fi si invers: unii au ajuns in spital , e mult mai dureros decat sa spunem viespi sau asa ceva cunoscut la noi si are perioada lunga de vindecare
|
 |
|
Pestii arata bine ( nu sunt eu deloc fan pigeon dar na fiecare cu ale lui) la substratul gros pe care l-ai facut daca ai ceva curent in acvariu vei avea si o suprafata mare de colonizare pentru bacterii-deci un filtru mare, dadea mai bine daca il faceai ascendent spre spate ,deci in fata mie mi se pare deranjant stratul asa gros , partea cu perdeaua de aer nu folosi asa ceva - schimbul de gaze il obtii din valurirea suprafetei apei , pune returul de la filtru sa bata la suprafata , in filtru incearca sa procuri roca vulcanica sau matrix la bucatile de burete sunt prea mari spatiile interioare
PS Sa ai grija sa nu deranjezi substratul in profunzime mai mult de ~2/3 cm si ma repet sa ai un usor curent de apa in bazin
|
 |
|
krs21 wrote:Si dupa ce se termina taninul din lemn ?
Ce pesti sau mai bine zis ce biotop se potriveste mai bine acestor valori ?
Normal africani, sau America Centrala, in Mexic in Yucatan in apropierea coastelor apa are valori ca in marile lacuri africane, torychtis meeki de exemplu e adaptat si traieste de la apa moale din interior pana in zona de coasta cu valori mari ale duritatii , normal depinde si de capacitatea bazinului tau in functie de asta sa alegi pestii
|
 |
|
Legat de agresivitatea femelelor : cel mai reusit scalar al meu a fost o femela foarte mare mai mare decat oricare mascul si a avut cativa- tot la 2/3 ani ii aduceam altii ca nu mai faceau fata saracii si din momentul acela o luau pe coaja(ea isi alegea partenerii ,selecta nou venitul si il apara cateva zile de restul pestilor dupa care formau pereche)) a trait la mine vreo 12 ani , intodeauna a fost sefa in acvariu chiar si cand era colega cu un mascul de meeki adult ,capacea tot ce nu se dadea respectuos la oparte ,a avut nenumarate serii de pui pe care ii crestea chiar si in acvariul comun unde nu mai misca nimic din momentul acela(trebuia sa scot restul pestilor daca vroiam sa ii mai am) . A fost o fabrica de pui pana la sfarsit si atunci a murit cu icre in ea . A fost pestele cu cea mai puternica personalitate pe care l-am avut
|
 |
|
Poti folosi pentru extragerea nutrientilor si planta asta cred ca tot un soi de philodendron e doar ca e catarator ,mai ales daca ai lemne care ies din apa asa cum aveam eu :
|
 |
|
zaietz74 wrote:De pe forum inteleg ca este cel mai bine sa-i cumperi de la crescatori. Unul inteleg ca este in Onesti si cum eu acum stau în Focsani ar fi destul de aproape. Ce parere aveti de el?
Ciprian e un tip de treaba , foarte pasionat de ceea ce face , daca spui ca esti aproape fa un drum la Onesti pe langa faptul ca vizitezi crescatoria si poti alege ce vrei ,vei primi si multe sfaturi utile , suna inainte sa discutati in prealabil tel:0740018615
|
 |
|
Frumos bazin, bun gust si la alegerea pestilor fara culori tipatoare imi place
|
 |
|
Placut bazin,curat, relaxant , vad ca a mai ramas doar o creanga -aici as mai fi lasat dar poate din cauza spatiului ai procedat asa ,ce e bine ca ai scos bombonelele de pietre nu se incadrau prea erau de aceeasi forma si cam la aceeasi marime , un zombi frumos reusit
|
 |
|
Bine ai venit
|
 |
|
Da la servetele daca sunt un pic mai scortoase(impregnate) nu absorb asa bine , fa cum ti-a spus Koala cu prosoape din acelea la sul (de bucatarie)
|
 |
|
Salut , am primit si eu coralii bine ambalati :pungi individuale , cutie polistiren, pret foarte ok, plus bonusuri  , din pacate modul cum au fost manevrate  de transportator a lasat urme ,dar eu cred ca vor fi in regula , sa vedem maine .. si instalati de moment
|
 |
|
Da e o solutie de compromis buna dar unde iei cinci pui merge si al saselea
|
 |
|
E dificil sa mai comentezi, e superb cred ca intruneste visele oricarui "marinar"
|
 |
|
zaietz74 wrote:
Clar nu vreau adulti, vreau sa-i cresc de mici, dar ca tot a venit vorba, ce patesc dac? au substrat cand sunt mici?
Substratul(indiferent cat il aspiri) e un cuib pentru bacterii , paraziti si ouale lor la care puii de discus au o rezistenta mica , nu inseamna ca mor neaparat dar pestii crescuti(si de crescut cresc mai incet) la modul asta numai forma de disc nu vor avea , diferenta intre cei crescuti cu substrat si cei in bazin "steril" e ca si cea dintre un tbc-ist si un sportiv de performanta , crede-ma multi au crezut ca pun ei coada la cireasa si aici dar cand pestii ajung adulti (ca prea mari nu cresc asa) diferenta e mare
|
 |
|
Daca poti in mod sigur opteaza pentru cel mare , 6 discusi ar fi ok in 300l , legat de incalzitoare asa cum spune eugen.popp mai bine cu doua incalzitoare mai mici pentru ca scade pericolul (in caz de defectiune) sa supraincalzesti apa , o mentiune daca cumperi discusi adulti (peste 10 cm ) e bine cu substrat -doar sa nu pui pietris sau granulatie mare , pana in 2mm cel mult iti recomand nisipul cuartzos pentru filtre de piscine care il gasesti in saci de 25 kg pe la Bumax de exemplu , daca discusii vor fi sub dimensiunea asta renunti la substrat pana cresc , daca vei face schimburile asa cum spui nu vei regreta si vei avea discusi rotunzi si nu alteceva in bazine , de gandit ai inceput bine, spor pe mai departe
|
 |
|