[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Technics
Forum Index » Profile for Technics » Messages posted by Technics
Dupa cum spune si titlul cumpar creveti Amano, doar in Bucuresti.
Ambele variante sunt ok, alege tu una care iti convine mai mult.
tudosie eugen wrote:Ca sa ai rcs trebuie sa ai si pesti cu care sa traiasca. deci miiiiiiiici si cu gurita miiiiiica - neonii nu se incadreaza acolo, ramai repejor fara TOTI puii de RCS. Oricum, da cumva pestii aia ... doneaza-i sa scapi de ei.

Din proprie experienta te contrazic in cele afirmate de tine.
Intr-unul dintre acvarii am neoni si guppy, nu exista nici o problema cu crevetii, nimeni nu este interesat de ei... de ceva timp au inceput sa apara si pui de creveti care se plimba nestingheriti.
ursulets23 wrote:voi da gupii si xifo tetrazona o pastrez de creveti nu stiu e sa zic, nu prea as vrea sa renunt la ei tu ce pesti ai?

Daca pastrezi tetrazona va trebui sa renunti si la creveti, daca nu te va ajuta tetrazona sa renunti la ei
Problema este ca majoritatea aspiratoarelor daca ai un substrat mai mic de 4 mm ti-l aspira.
Salut,
Nu sunt multumit de eficienta metodei folosite de mine pentru curatarea substratului si anume aspiratrea cu un furtun prin care fac si schimbul de apa in acelasi timp.
Ce metode de curatare al substratului folositi si care este cea mai eficienta si usoara?
Lasi fatatoarea cum spui tu in aceleasi conditii in care sunt si in acvariu.
Acesti pesti nu sunt pretentiosi deloc asa ca tu nu poti face decat sa te uiti din curiozitate ce se intampla.
Acum eu nu stiu ce fel de fatatoare (de fapt maternitate se spune) ai tu dar majoritatea au partile laterale formate dintr-un grilaj daca pot spune asa prin care noii veniti pot iesi .
Initial la fel am gandit si eu, dar am stat mai bine si m-am gandit si mi-am data seama ca nu merita din mai multe puncte de vedere sa achizitionez ceva de genula sta.
Asa ca am cumparat pe rand fara graba toate componentele unei instalatii de CO2 (butelie, reductor etc)
Asta iti recomand si eu tie.
Cei drept ca a costat ceva, decizia iti apartine.
mihaitza74 wrote:Sunt interesat de o cantitate de 15-20 kg de AquaMedic Volcanit.

O asemenea cantitate nu gasesti decat pe site-urile de profil si de obicei la comanda, mai rar pe stoc.
Raresshh wrote:Astazi am mai adaugat in acvariu inca doi pui de ancistrus,din cauza unor probleme cu algele.Acestia au in jur de 2cm.

Nu stiu cat o sa te ajute cei doi ancistrusi in problema cu algele.
Bine ai venit, dar nu ne dai mai multe detalii totusi?
In postarile anterioare un coleg de-al nostru se declara un pic dezamagit ca se discuta iar acest subiect ...
Chiar daca pentru unii mai avansati subiecte de acest gen par neinsemnate, nu trebuie scapat din vedere un aspect important si anume ca fiecare problema are particularitatile ei.
Poate ca si ei au fost incepatori candva ...
In prima mea postare pe acest subiect inca sunt convins ca am dat aproape toate detaliile privind igiena,alimentatia pestilor si filtrarea ... daca unii cred ca pentru mine acest subiect este for fan, rog sa se inchida acest post.
Multumesc.
Banuiam ca pana la urma solutia este filtrul extern.
Ma gandesc sa achizitionez un JBL e901, ce parere aveti?
Am un acvariu de 180 litri plantat, dotat cu un filtru Aquaball 2212 si in masa apei sunt in permaneta mici particule ca si cum a fi mancare neconsumata din timpul hranirii.
Mentionez ca de mancare le dau doar cat consuma in 2-3 minute si nu ramane deloc neconsumata.
Nu este nici mizerie din substrat pe acesta aspirandu-l periodic.
Cum sa scap de aceste particule? Mai ales ca sunt inestetice.
Foarte frumos, felicitari.
Bine ai venit, pune si niste poze.
Bine ai venit, dragut acvariul tau.
Acel mucus nu o sa dispara de la sine, o sa se extinda in continuare posibil si pe substrat.
Eu am patit astfel si nu am scapat decat dupa ce am scos buturugile si le-am curatat. Trebuie sa fie acvariul ciclat altfel nu o sa scapi prea curand de acasta problema.
Atentie buturugile trebuie sa fie bine uscate (si tratate in prealabil) inainte de a fi introduse in acvariu
Norbert, bine ai venit printre noi ... dar nu ai spus mai nimic ...

Forum Index » Profile for Technics » Messages posted by Technics
Go to: