Dimensiunile exterioare, ce vine in interiorul ramei de PAL ce-o am acum, adica cele 3 module care vor sprijini cele 3 capace o sa le tai ca au dimensiunile clare.
Capacele, la fel, dimensiunea exterioara o au clara. Ramane problema cu decupajele pentru radiatoare si ventilatoare. Aici ma voi ruga de un concitadin pe care-l cunoastem cu totii si care are o masinarie capabila sa faca acele decupaje. Singura necunoscuta, pe care o voi rezolva constructiv cand am tot, ramane inaltimea acelei "rame" pe care o sa lipesc sticla de protectie.
Radiatoarele sunt deja comandate de pe tmc.eu si astept sa vina saptamana asta.
Voi merge pe materialul numit de ei "PVC foam", un PVC extrudat facut prin Turcia, placa arata exact la fel cu varianta nemteasca numita Komacel doar ca suprafata nu-i atat de lucioasa.
Pretul e la jumatate fata de Komacel: 27 EUR + TVA pe metru patrat la 19 mm grosime. Mi-o si debiteaza acolo asa ca deseara ma pot apuca de bricolat
Efectul de shimmering e acceptat si chiar mi-l place. Probabil ca la mine apar reflexiile alea din cauza ca geamul e deja patat de depuneri, pe care nici n-am cum sa le curat... Geamul ultraclar e bun acolo, cu toate ca la mine e o apa super-dura care probabil in timp o sa-mi aduca depuneri...
In alta ordine de idei, am vorbit cu reprezentantul Geplast, azi ma duc la depozit sa vad cum e cu Komacelul. M-a cam speriat cu greutatea, a zis ca are 550 grame pe mm la metru patrat. Mi-a propus omul si alte solutii, au pe stoc Komacel de 13 (de 19 n-au decat la Bucuresti dar pot sa-mi aduca), mai imi zicea de ceva spuma gen komacel dar mult mai usoara, a mai zis si de alucobond - 3 mm grosime ceva gen sandwich cu aluminiu pe exterior si PVC in interior, etc. Am zis ca mai bine ma duc la fata locului si vad acolo...
In weekend m-am mai jucat putin cu luminile si m-am mai lovit de o problema.
In momentul de fata bazinul meu e acoperit de placi de sticla (ordinara) de 3 mm, asezate direct pe intaritoarele longitudinale ale bazinului, ca sa impiedic sinucideri prea dese ale pestilor si evaporarea apei. Se pare ca in afara de lumina faina pe care-o dau ledurile de putere (am pus pentru test, simultan, 4 albe si 2 royal blue) mai apar acolo niste efecte de lumina, datorate placilor de sticla ce-mi acopera bazinul. Se vad in poza niste reflexii ca niste "umbre" pe fundul bazinului, de culoare galbena si albastra...
Nu stiu ce sa fac: oare sa renunt la placile alea de sticla?
kirucd wrote: P.S. Adi daca te muti la Bucuresti promitem sa ai parte de aceeasi "echipa"
Multam fain!
Din pacate pentru mine momentul a trecut. Sunt exact 10 ani de atunci - era in 2004 - de cand erau sa ma faca si pe mine "capitalist", ma pastea o relocare cu ceva multinationala dar am zis pe vremea aia ca-s prea batran si prea comod sa ma trambalez la Bucuresti. Iar acu-s si mai batran...
Revenind la subiectul threadului de fata eu nu pot sa spun decat ca ma bucur ca in sfarsit s-au sfarsit chinurile facerii si ca s-a nascut un copil frumos si functional 100% in momentul de fata.
Spor koala la produs apa de osmoza si... eu unul inca-s curios ce mai urmeaza...
koala wrote:Intrebare: Garnitura de cauciuc (cea neagra) trebuie sa stea in apa (interiorul cutiei)?... sau trebuie sa stea afara (sub sticla, pe exterior)?
Eu zic ca aia alba de plastic trebuie sa stea in partea "mobila" a flansei, in zona cu piulita. E mai dura decat cauciucul si permite piulitei sa se invarta ca lumea peste ea cand o strangi.
Aseara m-am lamurit pe deplin ca va trebui sa schimb lumina ce-o am in prezent (benzi de leduri, etc...).
Am facut o inginerie pentru test, eram curios ce inseamna niste leduri de putere:
Am folosit (doar) 4 leduri de 10W, 900mA, cool white, 10000 Kelvin. Vreau sa spun ca am ramas mut . Cand am pus magaoaia din poza deasupra bazinului parca am intrat in alt film... Alta lumina, alte culori, parca aveam alti pesti in bazin. Zona nou luminata arata perfect pe cand restul bazinului, luminat de instalatia actuala, ziceai ca-i blurata...
Deci... ma bag. Vor fi 15 bucati din astea + vreo 10 royal blue de 3W pentru efecte de culoare si moonlight.
calin_gherman wrote:hyenas battlefield...propun sa impacam si, si....adica si sustinatorii aluminiului, a BA ori NaCl in H20 (solution), dar si pe cei ai apei dulci, tropheusi....chestie extrem de posibila. Sa tina Adi ciclide de apa hipersalina din genurile Alcolapia si Danakilia, endemice in lacurile Natron si Magadi din Kenya, respectiv Tanzania...totul e impacat atunci...si apa, si ciclidele si malawi ca-s aproape, Tanzania, tara lui Tanganyika...etc!
Deci asta chiar ar fi mediul ideal de creat acasa, intr-un bazin - ma refer la lacul Natron. Dupa ce ca-n el apa e sarata si ca sifonul (eh, carbonat de sodiu gasim la orice colt ) mai are si pH-ul amoniacului, spre valoarea 10, iar temperatura apei e de vreo 50-60 de grade... Probabil ca ar fi destul de nasol sa bagi mana in asa ceva...
Citat din Wikipedia:
Tanzania este singurul loc din lume în care poate fi regasit un astfel de lac, cu o concentratie de substante provenite din eruptiile vulcanice acumulate în vecinatatea sa, care ucide si transforma în „stane de piatra”, pasarile ce ating suprafata apelor sale, conservându-le într-o forma aproape perfecta, asemenea unor exponate dintr-un muzeu lugubru.
Astea-s clar metode de management. Unii-i zic "influencing", altii mai rai ii zic "picatura chinezeasca".
Am inteles acum si ce-i cu aluminiul, cu toate ca tot nu pricep ce-are apa din bazin cu materialul suportului. Poate doar daca...
Pot sa intreb si eu ceva nu foarte complicat printre toate lucrurile astea complicate?
Capacul ala fain din poza de mai sus, partea gri cu grilaj si ventilatoare, din ce-i facut? Si cum de sta asa teapan la lungimea aia?