Message |
|
Shubi wrote:Duminica seara vom fi acasa, deci Luni rezolvam placile.
Aluminiul l-ai rezolvat ?
Am rezolvat un  ...
Cu placile alea pentru ventilatoare am alta idee, iti spun cand te repatriezi...
Ti-am comandat radiatoarele, probabil luni ajung.
|
 |
|
Am priceput, din moment ce merge cu 2 fire, clar ca merge cu 2 fire...
O sa vad si eu cu "Radu" al meu (pe nume Marius  ) cum facem cutia cu maimute sa mearga doar cu 2 fire/cap de ventilator. Schema originala cu pinii si legaturile la ventilator este mai jos dar la mine am inteles ca mai vine bagat ceva optocuplor de protectie pe acolo, etc...
Dar problema tot ramane, schimb sau nu ventilatoarele Antec?
|
 |
|
koala wrote:- Legate la Arduino, ventilatoarele merg doar pe 2 fire. Nu-ti trebuie nimic "special", nici macar sa aiba 3 fire!
- La sistemul meu (tot Arduino), Radu a taiat cel de-al 3-lea fir de la toate ventilatoarele... si cele de pe radiatorul ledurilor... si cele de evaporare... si cele din dulapul sumpurilor.
Si in consecinta faci doar ON/OFF cu ventilatoarele in functie de ce citeste senzorul de temperatura? Eu ma gandeam sa modific prin PWM viteza de rotatie a ventilatorului in functie de temperatura de acolo... Jarduino are implementata partea asta pe pinii 44 si 45.
|
 |
|
Am adunat incet componentele pentru automatizare si faceam verificari...
Legat de cele 2 ventilatoare de 140 mm pe care le voi folosi la capac: am de aproape un an prin cutiile de acasa 2 bucati, modelul asta:
http://www.pcgarage.ro/ventilatoare-radiatoare/antec/true-quiet-140mm/
Antec-urile astea au din constructie un switch care te lasa sa-l rulezi la 500 sau 800 rpm dar sunt 2 viteze de rotatie fixe, nu este functie PWM. Daca tot pun Arduino si am acolo rezervate 2 porturi PWM pentru ventilatoare, ma gandeam sa cumpar alte 2 ventilatoare care au si functia PWM. Imi puteti face vreo recomandare? Trebuie neaparat 140 mm (am gaurile deja date in capac) si mai intervine aici povestea cu fiabilitatea in functionare pe plan orizontal.
|
 |
|
koala wrote:
adiradu wrote:Din cauza de Mickey Mouse  ...
V-ati intors mah? A fost toata Timisoara la Disney?
PS: Pe Shubi l-au oprit la iesirea din park? Cu texte de genu': "Personajele de desene animate nu ies pe aici!"?
Nu, nu... eu il astept pe domnu' artist aici pe meleagurile banatene. El e cu Mickey-mousii de acolo, eu aici cu Donalzii mei, scoala, gradi, chestii de astea...
Doar ca-s in blocaj total cu lampa mea, am ajuns in faza de gauri pentru leduri, etc si fara routerul ala nu ma descurc. Asa ca... astept cu
Repatrierea e undeva pe duminica-luni. Mai un pic...
|
 |
|
dsg wrote:
Ce denumire are acel suport, si daca se poate cat au costat ( carota + suportul ) ?
Multumesc!
Suportul + carota diamantata sunt de la firma Wolfkraft, le-am luat din Hornbach de la raionul de burghie si accesorii.
Nu stiu exact cum se numeste sistemul ala cu ventuze la ei in magazin dar codul produsului este: WCr-5910000
Uite si un link, despre asta vorbesc:
http://www.ebay.de/itm/Anschlag-m-Saugnapf-f-Diamant-Lochsagen-Ceramic-18-83mm-Diamantlochsage-FP215-/310606817160?pt=DE_Haus_Garten_Heimwerker_Bohrer&hash=item48519be788
Nu mai stiu exact cat au costat, parca ceva in jur de 60-70 lei suportul si tot cam atat carota.
|
 |
|
Din cauza de Mickey Mouse  si a dependentei mele de routerul CNC intru in pauza de bricolaj o saptamana.
Mai am de scobit putin materialul in zona ventilatoarelor ca sa fie fain + de dat gaurile pentru suruburile de la leduri in radiatorul de aluminiu.
Eventual, daca stie cineva cu ce-as putea trage o vopsea peste PVC-ul alb de la capac i-as fi recunoscator sa-mi spuna.
Initial ma gandeam sa-l bag in folie dar parca ar arata mai bine vopsit maro.
|
 |
|
Shubi wrote:N-ai pentru ce Adi
Dupa cum vedeti, chielesc si-n spate
LE. era bine daca aduceai si manerele sa le masuram, daca are filet cum spui sa dam gaura la cota fara filet, sa ramana material pentru infiletare, asa riscul sa ramai cu ele-n mana e 0.
Dupa cum NU vedeti, eu deja am chelit peste tot...
Cota ce-am dat-o pe desen e cea de pe "prospectul" manerelor. Sunt nemtesti, facute de Hettich, asa ca o fi bine ce-au desenat aia acolo...
Go live, poti sa bagi freza in placa!
|
 |
|
koala wrote:
PS: Ce-ai facut cu manerele alea ingropate?
Pai am luat manere ingropate ca ale tale, nu mai fac gaura in PVC pana in partea cealalta
Diametru 35, adancime de 8 parca, se infileteaza in gaura.
|
 |
|
Aseara s-a derulat un alt episod din seria Capacul, intiltulat si "Din secretele Marilor Maestri", in care s-au dat in modul cel mai computerizat cu putinta niste gauri, mama-mama...
Multumesc Shubi pentru ajutor, decupajele au iesit perfect.
|
 |
|
Jos palaria pentru bazinul tau high-tech  , pe mine unul ma incanta extrem de mult cand vad bazine din astea computerizate cu display-uri, ventilatoare, senzori si kilometri de fire pe sub el. E pasiune multa aici, nu gluma...
Ce folosesti pe micro-controller, Jarduino asa cum l-a dat autorul sau are si modificari in cod? Ar fi interesant, cand ai vreme, de facut un mic demo filmat in care sa ne arati live functiile pe care le controleaza Arduino.
Senzorii de nivel cu ce i-ai lipit de sticla, ma refer la suportii aia negri in care sunt prinsi?
|
 |
|
koala wrote:- Bah, din cate mi-aduc eu aminte, "manerele" alea au ceva de genul 52-53 mm diametru... iar gaura nu trebuie "strapunsa", ea merge data pe o adancime mai mica.
Eu ma gandeam sa pun chestii de alea cilindrice de plastic de le pui la mobila si bagi cablurile prin ele, au si ceva capac. Alea au 60 diametru.
Dar mai bine ma bag la Hornbach maine si iau niste manere ingropate mai de doamne-ajuta.
In alta ordine de idei, de azi schimbare de garderoba: trecem pe ciorapi de nylon, tocmai am primit marfa
|
 |
|
Da, g?urile de 60 sunt pentru manerele cu care o sa manevrez placile mici.
Oare ar fi mai ok ca pe placile mari sa nu pun ventilatoare decat pe lateralele stanga-dreapta? Prin stanga bag aer, la mijloc las fara ventilator si pe la dreapta scot?
|
 |
|
Bun, deci vor fi cate doua bucati pe fiecare rama. In timp ce redesenam mi-am dat seama ca pusesem dimensiunile invers, lungimea pe latime, etc...
Au venit intre timp si radiatoarele din Polonia , va trebui sa le execut si pe alea la lungimea dorita.
|
 |
|
koala wrote:- Eu zic sa faci placile mai inguste decat latimea bazinului... adica, sa ai si o a doua placa mica, in partea din fata... pentru hranire, inspectie, etc.
- La mine, le-am facut de 125 mm latime... simple bucati dreptunghiulare, pe care le pot ridica si le pot da jos foarte usor.
- Sa nu fii nevoit sa ridici placile "mari" de fiecare data cand vrei sa umbli la bazin.
Corect, buna ideea  . Numai sa vad acum cine mai imi taie fasia din bucatile mari pe care deja le am taiate...
Dar oare fasia aia de 125 mm n-o sa faca burta, tinand seama ca nu-i sprijinita decat in 3 parti? La cea mare nu cred ca-i problema pentru ca-i rigidizata de radiatoare.
Da, materialul este perfect si nu pot decat sa-ti multumesc pentru idee
Te joci cu el cum vrei, foarte usor de prelucrat si asamblat. Ma si mir ca nu se foloseste, mi-a zis tipul de la Geplast ca-s primul care ia asa ceva pentru acvaristica...
|
 |
|
Aseara am bagat din nou bazinul in santier, am demontat capacul, am scos barele de aluminiu pe care statea sprijinita placa cu benzile de leduri - lumina actuala. Ieri am fost la depozit si am taiat bucati placa de PVC 19 mm, operatiunea a durat cam 30 min pe o masina profi de debitat verticala.
Am construit apoi cele 3 rame interioare pe care le-am prins in interiorul ramei de PAL. Am folosit Tangit pentru lipirea ramelor si suruburi inox de 30 mm pentru consolidare.
Intreaga operatiune mi-a luat cam 2 ore.
Mai am de decupat si infoliat cele 3 capace in care voi monta radiatoarele de aluminiu + ventilatoarele de 140:
|
 |
|
Nu-i nici o bataie de cap, eu ma bucur sa vad toate astea, ma ajuta la inspiratie...
Am facut rapid o schita: vor fi 3 module/rame care vor sta intre 2 despartitoare transversale care vor imparti "golul"ramei actuale de PAL (cea alba in schita) in 3 spatii egale. In spatiile astea trei vor intra ramele si pe ramele asstea se va sprijini capacul/capacele.
Oare capacele astea ar ajuta sa fie prinse in spate cu niste balamale, nu?

|
 |
|
koala wrote:- Cat ai lasat material, pe marginea decupaturii?... ar trebui sa ai acolo minim 5-7 cm.
N-am lasat inca material pe margine ca Shubi n-a venit cu routerul la mine aseara
Probabil maine-poimaine vom face lucrarea. O sa las marginea suficient de lata, "sa fie"....
Merci!
|
 |
|
kirucd wrote:Ce radiatoare ti-ai comandat?
Pai da, alea negre anodizate de la Fisher sunt mult mai elegante si mai ales dac-o sa ramana la vedere o sa arate super
Dar apucasem sa ma misc deja cu ale mele...
Eu am luat din astea:
http://www.tme.eu/ro/details/rad-a52317_1000/radiatoare/#
Pretul este 121 lei + TVA iar transportul pentru tot coletul a fost 21 lei cu GLS curier.
Am facut inainte de a da comanda ceva teste cu leduri de putere pe o bucata de radiator similara, de 20 cm lungime. La 4 x 10W si 2 x 3W cat am pus pe el incalzirea aluminiului a fost insesizabila.
Deci: am comandat 3 bucati de radiator, capacul va avea 3 parti mobile de aprox. 85 cm fiecare. Pe fiecare tronson vor fi 6 leduri albe si 5 royal blue.
Metoda de prindere a radiatoarelor pe placa de PVC va fi cu decuparea placilor, cea descrisa de koala in imaginile anterioare.
Legat de asta mai am o singura rezerva: nu stiu cum se va comporta materialul (am luat deja si debitat PVC foam de 19 mm) si daca decupajele ce le voi face in suprafata capacului nu-i vor slabi rezistenta...
P.S. Voi pe unde mai tineti pozele ca vad ca imageshack.us nu prea ne mai primeste. Cum se pun pozele direct pe forum, cele care apar cu un chenar in jur?
|
 |
|
In filmul asta zici ca ma uit la Stargate la chestiile alea numite transformers...
|
 |
|