[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mitza
Forum Index » Profile for Mitza » Messages posted by Mitza
arata super , mai pune poze
10 Iun, 2014

by koala: Am reparat linkurile...
Oct 25, 2013

Mersi pentru sugestie. Am tot avut echinodorusul in partea stanga , pe spate si multa vallisneria ,ma plictisisem de display. Vallisneria mi s-a inmultit fiind f mult si peste tot in acvariu, asa ca am decis sa ii fac un setup mai putin pe placul ei, si am introdus multe pietre care nu o sa ii mai dea voie sa se extinda peste tot , ci numai in spatele lor, planuiesc eu, acu sa vedem. Echinodorusul fiind planta care imi place cel mai tare , am decis ca ii acord locul central in mijlocul semicercului de pietre. E cam mare totusi si frunzele lui tot ajung pana la sticla. Momentan ma multumeste setupul, pe viitor cred ca o sa mai mut piatra din mijloc, si totodata si echinorosul mai in spate sa fie mai departe de sticla.
Cam asa arata ultimul meu setup :

image

image
Imi place la nebunie setupul tau simplu si dragut. Cred ca este f usor intretinut.
Vreau si eu ceva de genul pe viitor, te -as ruga sa pui niste poze cu sump ul, si explicatii gen ce medii filtrante ai pe acolo , design la compartimentele.
Cat de des e necesar sa schimbi apa atunci cand detii sump + filtru extern? Vazusem pe youtube un tip cu acvariu 300l + sump, apa era cristal clear desi cica facuse schimburi de apa de 10 ori in 6 ani,
Vad ca ai acolo un frumos echinodorus, poate creste linistat in genul ala de nisip? pare nisip de granulatie mica.
Sper ca nu te-am zapacit cu intrebarile
Buna Seara!
M-am cam plictisit sa ma uit la bazin si el sa fie gol doar cu pesti, am decis sa trec la un plantat. Acu vedem ce o iesi, ultima data am stricat niste superbi echinodorusi amazonicus.

Noul Setup inceput pe 28.10.2012.
Acvariu: Juwel 60
Substrat: JBL Aquabasis 2.5 kg
Nisip: 5kg (0.8 - 2.5 mm) si inca vreo 4kg (0.5 - 2.0 mm)
Filtru extern: Fluval 204, debit 680 l/h
Co2: Home made, traiasca reteta lui Dalles cu gelatina.
Chiriasi: 2 Corydas, 12 Neoni, 6 Rasbora
Iluminare: momentan ceva juwel 15w 43mm, si inca o lampa cu neon daylight 15W. Mai mult pt iluminare am creat postul pentru ca vreau sa va cer cateva sfaturi pt achizitia de neone. In Pitesti dupa o lunga plimbare pe la toate hypermarketurile si magazinele de constructii, nu am gasit decat niste T5 14W 55mm Osram Lumilux 840(daylight) si 827(white-light). Necunoscand spectrul acestora m-am abtinut sa cumpar.

Am facut ceva cercetare si m-am hotarat pe niste neoane T5 Osram Lumilux 865
http://www.nevertebrate.ro/Tub-Neon-T5-Osram-Lumilux-865

Ma gandeam ca modific capacul de la acvariu si sa fac ceva home made din 3 neoane T5.Nu vreau sa depasesc f tare bugetul. Merita aceste neoane? Astept pareri pro contra. O problema ce vad, astea desi sunt mici 55mm au 24W in comparatie cu ce gaseam eu prin pitesti de 14W. Totusi 24w x 3 e cam mult pt 40-45litri apa? Sa folosesc numai 2? Sa ma joc cu diferite neoane diferite spectre?

Un kitsch backgroundul ala asai? Relax l-am dat jos mai tarziu
image

Am plantat mararu
image

image

image

image

image

image

image

image

image

si un Video
http://www.youtube.com/watch?v=8uQnaooNHjM

Sper ca nu v-am plictisit!

Toti pestisorii au ajuns la userul Cricky.

Se poate inchide!
Pestisorii sunt rezervati momentan pentru userul Cricky !
sigur sigur este inca valabil anuntul, poate iti dau si niste gurami.... eu vreau sa cumpar rasbora si neoni only
up
Donez rapid vreo 15 endleri masculi , vreo 7 femele guppy , un guppy mascul green cobra , 2 molly micuti , 1 xhipo mascul
off topic : totusi sunt curios cum poti sa vinzi un lucru daca habar nu ai de el , anyway bafta
e guram
Ma scuzati ca nu am mai postat in legatura cu Gupitza, am donat 80% din guppy pe care i-am avut printre care si pe ea... cred ca a ajung papa altor pesti ca si vanzatorul de la pet a vazut-o mai trista asta.

Se poate inchide.
Bine ca nu te astepti sa iti zica cineva si ora cand o sa iti fete. Pai u daca o scoti o bagi o scoti o bagi cum crezi ca se numeste? Stres ca sa nu zic altfel. Dai pace, vezi ca a trecut 3-4 saptamani si are burta de butuie pune-o in maternitate si laso acolo, dai mancare si asteapta.

PS: asta cu gestanta de 33 de zile nush cum ai dedus-o, crezi ca daca ti-a fatat pe 26dec gata ia manz imediat...
Puii sunt nascuti pe parcursul a 10 - 20 de minute dupa care femela o poti scoate din maternitate. Daca vezi catusi de cat ca femela s-a "desumflat" si in maternitate tot ce ai gasit sunt niste bile verzi-negre, din pct meu de vedere a avortat. Pui sunt niste chestii incolacite care se desfac, daca nu au putere mor asa.
vio nu te mai chinui iti dau eu guppy cati vrei )
inca valabil anuntul de mai sus

mai vreau sa cumpar un acvariu de tip cub 45-50cm latura

astept pm uri

Forum Index » Profile for Mitza » Messages posted by Mitza
Go to: