[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Mitza
Forum Index » Profile for Mitza » Messages posted by Mitza
Depinde cat de buna ii maternitatea , eu cel putin nu am gasit la petshourile din pitesti una cu gaurele asa mici incat pui sa nu poata iesi. Pana acum mai bagam maternitatea intr-un ciorap de dama ca sa nu mai iasa pui, dar nu arata f bine, acum am lipit scoth transparent pe laterale si am dat f multe gaurele mici
asa si asa ... daca ii vine mancarea ca la botu calului poate mai ciugule ... dar asa sa alerge agitata cum sunt ceilalti nu
Am o femela Guppy care este cocosata, slaba si pare asa trista innoata incet si nici nu prea mai vine la mancare. Cred ca a fatat acum vreo 10 zile, pui nu am gasit pt ca era in acvariul comunitar, dar nu asta e problema, cand era si ea mai grasa arata mai bine, acum e slaba moarta.

Am mai avut mai demult probleme cu un guppy mascul care pana la urma a decedat ... tot asa avea un aspect cocosat si incepea sa dea si din cap cand innota, dar atunci aveam ceva probleme cu apa.

Apa e cristal ceilalti pesti nu au nimic. Care ar putea fi problema?
Sa iti traiasca, dar iti zic ca de acum incolo o sa iti inceapa problemele. Daca o sa ti toti puii si ii faci mari .. sa vezi apoi babardeala .

PS: lasa-mi un id ca vad ca esti din pitesti
@alexos da e adevarat ce spui u cu plimbatu de sus in jos si agitate - daca mai sunt si grase si se vede punctul negru e chiar un semn bun ca ar fi bine sa le bagi la maternitate ; daca le mai vezi ca isi cauta un loc mai retras pe jos langa substrat, parerea mea e ca in de cateva ore o sa fete.

off topic: am multe pietre prin acvariu , am facut tot felul de grote si trecere pe unde sa innoate pestii, si la un moment 2 femele vroiau sa fete in acelasi "grota" si ce se mai bateau pe cativa cm patrati. In 2-3 ore aveau amandoua pui.
femelele de vivipari cand le apuca chinurile facerii stau aproape de substrat si se pitesc si ele dupa ce pot , puisorii aia sunt de platy
Cumpar Filtru Extern pentru 60-max200l. Va rog specificati modelul, pretul si daca dati filtrul cu sau fara medii de filtrare! Astept oferte pe pm! Multumesc!
Rog un admin sa imi explice si mie dc primesc email "You received this email because the topic "vand Incalzitor 100w si filtru 150 litri" has received an answer since your last visit.
You may use the following URL to read the messages. " , daca nu mi s-a dat nici un raspuns , am mai patit-o si cu alte topicuri tot la vanzari. Nu inteleg.
ma intereseaza filtrul , da-mi un pm cu modelul si pretul
ti-am dat pm in legatura cu filtrul ... mai e activ topicul sau?
Schimb Guppy (tineri, dar cu dorinta arzatoare pt reproducere)pe alte specii , plante sau ceva din domeniul acvaristicii care imi poate fi util:

Am asa:
- 7-8 Femele
- 6-7 Masculi Green cobra - fan tail image
- 3 Masculi Snakeskin - fan tailimage
- 2 Masculi - fan tail negru cu codita rosu-portocalie ceva gen Jadehead , dar nu sunt sigur image
- 2 Masculi Lyre-tail gen asta image

image

daca vrei te scap eu de 2-3
Da Narcis ai mare dreptate, de la zoomania mi-am cumparat prima pereche de xhipo, masculul avea gris, tot atunci la inceput am mai luat vreo 5 neoni din ceair, pana m-am prins eu ce is punctuletele de pe innotatoare bastardu a dat boala si la neoni , ma duc la zoomania sa imi iau tratament de gris, o intreb pe vanzatoare dc s-au imbolnavit pestii , face pai poate erau deja bolnavi sau poate nu le-a convenit ceva ) , apoi ii zic .. pai da de aici i-am luat , AAAAA n-are cum sa fie de la noi bolnavi...... ii zic bine .. fie , dar dc aveti acvariul cu xhipo verde si restu celorlalte normale ? ) ... aa pai am pus un pic de tratament ca pareau bolnavi ..... poate oi fi si eu nub nu zic ca nu, dar mai conteaza si de la cine cumperi pestii ... da bine toate astae sunt experiente si fara ele nu ai progresa...

Am fost la Manastirea Corbii de Piatra astazi si am gasit pe langa rau niste pietre frumoase, le-am curatat, am incercat sa pun pe una otet si nu am observat nimic dubios , am scufundat una mai mica in otet si sa zicem ca se vedeau niste pori minusculi (ori unde era piatra uscata, ori urme de calcar?). O sa le tin scufundate vreo 2 zile in apa , le fierb de vreo 2 ori apoi o sa pun si niste poze aici cu ele sa va dati cu parerea daca credeti ca ar fi bune sau nu de bagat in acvariu.

Am inteles ca trebuie sa pun otet pe piatra ca sa vad daca e calcaroasa. Daca e , la ce tre sa ma astept la ceav gen reactie (praf de copt + otet) sau ceva pori minusculi?

PS: Narcis poate imi lasi un id de mess pe private sau unde vrei u

Multumesc

Intre timp acvarium a mai suferit niste mici schimbari , castelul a avut parte de un "siege creativ" (i-am largit gaurile , ba chair am mai facut cateva pentru ca pestii sa se poata plimba prin el, dar si ca sa se ascunda daca se simt stresati) , piatra de aer am scos-o , plasa de aer o tin pe minim , iar filtrului i-am atasat un plastic care sa imi dirijeze apa catre sus (pentru a produce mici valuri - "valurire")

Am facut rost de un acvariu de 5-7L in care sa tin puiutii de guppy , le-am cumparat si lor niste nisip, un incalzitor , un filtru din acela cu burete si o planta artificala

Puiuti de guppy am in jur de 30 asa ca daca cineva din Pitesti sau din apropriere vede mesajul si doreste sa imi lase un PM. Cand se vor face mai maricei propabil ca o sa pun un anunt la sectiunea donatii.

Am niste pietre de munte prin curte pe care as vrea sa le pun in locul castelului. Cum verific daca sunt potrivite pentru acvariu ? Le tin in apa 1-2 zile apoi pun otet pe ele si vad daca sfaraie sau cum? Aaaaa si o intrebare f importanta , daca sa zicem ca pietrele astea ar fi bune de introdus in acvariu , dar sunt f mari (cca 10kg) risc ca fundul acvariului sa faca burta sau chiar sa se sparga de la greutate? Chiar nu am nici o idee care sunt limitele unui fund de acvariu cu sticla de 4mm
Erau sigur ca o sa spuneti sa scot castelul, a costat cam 37 ron nu ii f mult, nu mi l-a bagat vanzatorul pe gat , pur si simplu l-am luat ca decor si cu gandul ca pesti o sa aiba unde sa se ascunda(nu vreau plante mai mult decat ce am pentru ca mi se pare greu sa le intretin corect).
Valva aia uni-sens stiu ca ii cam degeaba, a costa undeva la 7ron, am luat-o ca sa fiu sigur ca nu am belele cu scurgerea apei in casa (pe furtunasul de la piatra de apa mai vad cateva picaturi de apa, in schimb la plasa e totul ok , nici cel mai mic vapor de apa). Am robineti catre piatra si plasa si le tin amandoua pe minim. Piatra am cumparat-o special pt a o pune sub maternitate, ideea mea a fost sa agit putin apa de langa aceasta.
Primii pesti (3 xhipo si 3 cory) i-am bagat cam la 5 zile dupa ce am pus apa in acvariu + tratamente. Cam la 1 sapt jumatate -2 saptamani am mai bagat niste guppy (2Masculi) apoi usor usor si restul.
"boala incurabila" da e bine spus. Ca am dat bani pe castel si ca nu o sa il mai tin mult iara DA, dar aici tin sa zic ca acel castel de "kko" costa 37ron ci nu chair 300-400 ron cam cat ar costa un filtru extern destul de bazat, si oricum unul are un rol , cealalta are alt rol. Oricum multumesc pentru sfat.
Ideea cu acvariu mi-a venit , am facut research vreo 2 zile pe net la sectiuni pt incepatori apoi m-am dus si mi l-am cumparat. Mie cand mi se pune pata , mi se pune )

OK, am si eu totusi cateva intrebari :
1. Una din femelele Xipho e foarte agresiva, ataca si masculul atunci cand acesta traia, dupa ce am separat alta femela Xhipo (cred ca este gestanta are burta f mare in comparatie cu celalta , punctul negre nu e chiar f tare accentuat, dar am puso preventiv) asa sa revin dupa lunga paranteza, dupa ce a ramas singuru Xipho din acvariu a innebunit si mai rau, e suspecta chiar ca mi-a ucis un neon , o zebra si un guppy care saracu l-am vazut lovit pe lateral avea practic o particica din burtica sfasiata dar a mai rezistat asa 2 zile saracul. Zebra era moarta si ea o ciugulea. Apoi mai are ce are cu Molly i-ar ciugulii non stop. Acum am separat-o astept sfaturi ce sa fac in privinta ei desi la ce nervi mi-a facut cred ca o sa sfarseasca in toaleta de vie smilie

2.Neonii stau in banc dar nu prea se plimba asa frumos ca de obicei. Ce ii streseaza oare?

Salut,

Numele meu este Mihai sunt din Pitesti, sunt incepator in ale acvaristicii, dar incerc sa ma documentez si sa nu imi omor pestii
Am un kit de acvariu Juwel Korallux 60 (54L); dimensiuni: (L x l x h): 61 x 36 x 31 cm; filtru intern: Bioflow cu pompa: 280 l/h; Incalzitor: 50W ;Termometru; Iuminare: 1x15W (T8); Pompa de aer TetraTec 10-60L; Perdea de aer pe partea din spate si o piatra de aer in dreapta sub o fatatoare Resun (nu stiu inca daca fatatoarea e proasta sau nu, dar pestii pot iesi cu usurinta din ea, asa ca am bagat-o intr-un ciorap de dama )

Substrat : dupa ce mi-am luat teapa cu niste nisip fin de constructii 0-1mm pe care imi era teama sa il bag in acvariu pt nu a face apa tulbure, am decis sa cumpar niste pietris de la un petshop: 5kg de pietris 2-3mm (ceva cumparat de la un petshop nu mai stiu numele exact).

Plante : 4 plante: cred ca 2 Ophiopogon Japonicus si inca 2 ,oricum sunt populare deci probabil ca o sa le recunoasteti in poze.

Pesti:
9 Neoni
7 Guppy (3M 4F)
2 Xiphophorus Helleri(femele ... masculul a murit in urma unui tratament nereusit de gris, l-am cumparat bolnav)
3 Corydoras Aeneus
2 Zebre verzi
2 Molly
25-30 de puiutii de Guppy(de la 3 femele) - stau in fafatoare pana cand se face mai mare si pana cand gasesc o solutie mai buna pt ei

image

image

image

R.I.P xhiposu

image

Cu Respect
Mitza

Forum Index » Profile for Mitza » Messages posted by Mitza
Go to: