[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Jurnal Mitza Pitesti  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Mitza
Junior member
[Avatar]

IP:

Buna Seara!
M-am cam plictisit sa ma uit la bazin si el sa fie gol doar cu pesti, am decis sa trec la un plantat. Acu vedem ce o iesi, ultima data am stricat niste superbi echinodorusi amazonicus.

Noul Setup inceput pe 28.10.2012.
Acvariu: Juwel 60
Substrat: JBL Aquabasis 2.5 kg
Nisip: 5kg (0.8 - 2.5 mm) si inca vreo 4kg (0.5 - 2.0 mm)
Filtru extern: Fluval 204, debit 680 l/h
Co2: Home made, traiasca reteta lui Dalles cu gelatina.
Chiriasi: 2 Corydas, 12 Neoni, 6 Rasbora
Iluminare: momentan ceva juwel 15w 43mm, si inca o lampa cu neon daylight 15W. Mai mult pt iluminare am creat postul pentru ca vreau sa va cer cateva sfaturi pt achizitia de neone. In Pitesti dupa o lunga plimbare pe la toate hypermarketurile si magazinele de constructii, nu am gasit decat niste T5 14W 55mm Osram Lumilux 840(daylight) si 827(white-light). Necunoscand spectrul acestora m-am abtinut sa cumpar.

Am facut ceva cercetare si m-am hotarat pe niste neoane T5 Osram Lumilux 865
http://www.nevertebrate.ro/Tub-Neon-T5-Osram-Lumilux-865

Ma gandeam ca modific capacul de la acvariu si sa fac ceva home made din 3 neoane T5.Nu vreau sa depasesc f tare bugetul. Merita aceste neoane? Astept pareri pro contra. O problema ce vad, astea desi sunt mici 55mm au 24W in comparatie cu ce gaseam eu prin pitesti de 14W. Totusi 24w x 3 e cam mult pt 40-45litri apa? Sa folosesc numai 2? Sa ma joc cu diferite neoane diferite spectre?

Un kitsch backgroundul ala asai? Relax l-am dat jos mai tarziu
image

Am plantat mararu
image

image

image

image

image

image

image

image

image

si un Video
http://www.youtube.com/watch?v=8uQnaooNHjM

Sper ca nu v-am plictisit!

[Email] [Yahoo!]
narcis
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Frumos domne, ce sa zic, spor la treaba. Cat despre 3 neoane de 24w in nici un caz. Daca te hotarasti la 2x24, pune-le special pentru plante, poate bagi si un gazon mai tarziu. Frumos si filmuletul, dar hai cu lumina aia mai repede ca se duce bomba .
[ICQ]
stefanp
Moderator

IP:

Neoane osram fara adaosul urias din petshop gasesti la marbotrade. Te mai costa insa transportul prin curier (vreo 20 ron).
Osram 865 e ok, insa ar fi bine sa pui si un neon cu lumina roz.

As scoate pietrele albe. De obicei se folosesc pietre din aceeasi culoare, iar negru merge parca mai bine decat alb.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Mitza
Junior member
[Avatar]

IP:

Cam asa arata ultimul meu setup :

image

image

This message was edited 1 time. Last update was at 10/06/2014 14:37:06

[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Un pic cam prea pe mijloc mi se pare planta.
Ca o sugestie, ai putea incerca sa o duci mai intr-o laterala si in spatele pietrelor, caci oricum e mare si se vede.
Iar in fata pietrelor sa pui niste tufisoare mai mici, care sa acopere baza pietrelor dar nu si in toata inaltimea.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Mitza
Junior member
[Avatar]

IP:

Mersi pentru sugestie. Am tot avut echinodorusul in partea stanga , pe spate si multa vallisneria ,ma plictisisem de display. Vallisneria mi s-a inmultit fiind f mult si peste tot in acvariu, asa ca am decis sa ii fac un setup mai putin pe placul ei, si am introdus multe pietre care nu o sa ii mai dea voie sa se extinda peste tot , ci numai in spatele lor, planuiesc eu, acu sa vedem. Echinodorusul fiind planta care imi place cel mai tare , am decis ca ii acord locul central in mijlocul semicercului de pietre. E cam mare totusi si frunzele lui tot ajung pana la sticla. Momentan ma multumeste setupul, pe viitor cred ca o sa mai mut piatra din mijloc, si totodata si echinorosul mai in spate sa fie mai departe de sticla.
[Email] [Yahoo!]
stefanp
Moderator

IP:

Problema e ca echinodorusul e mar sie atrage toata privirea, fiind in mijloc si in fata.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
Mitza
Junior member
[Avatar]

IP:

Oct 25, 2013

This message was edited 3 times. Last update was at 10/06/2014 17:11:47

[Email] [Yahoo!]
Mitza
Junior member
[Avatar]

IP:

10 Iun, 2014

by koala: Am reparat linkurile...

This message was edited 1 time. Last update was at 10/06/2014 17:12:45

[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: