Message |
|
cosminBM wrote:Pesti nu au absolut nici o pb la 31 de grade dar plantele pe care le am vad ca nu o duc cam bine, am citit despre fiecare planta si toate vor intre 24-28 grade
Serios?!!!!?Daca n-ai avut probleme cu pestii asta nu inseamna ca nu vei avea.
La 31 se grade celsius metabolismul pestilor este accelerat,nivelul de oxigen din apa scade,iar toate procesele bio-chimice din acel bazin sunt accelerate.
In concluzie iti spun eu, nu mai spune lumii ca pestii tinuti in 31 de grade,nu au nici o problema ,ca spui ineptii.
Plantele deja sufera la 28 de grade.
|
 |
|
Momentan crevetii sunt rezervati.
|
 |
|
Vand creveti lysmata amboinensis,pret 80 lei/buc, aproape maturi.
http://www.aquahobby.com/marine/e_amboinensis.php

|
 |
|
Pai cred ca-si ia 2 "nemo",unul pentru el, unul pentru Rares :-)
|
 |
|
|
 |
|
Imi cer scuze ca dezgrop un topic asa vechi,dar cred ca este prea important ca sa ramana prafuit pe undeva prin adancurile serverului
Sa stiti ca eram atat de adancit in documentarea despre setupul unui marin,incat am uitat de aspectul asta,iar dupa cum este pusa in lumina situatia,este de documentat.
Este de laudat aceasta atitudine,menita sa traga un semnal de alarma tuturor impatimitilor de acvarii marine,mai ales ca avem exemple concrete de accidente stupide as putea spune,cum ar fi tragedia lui Steve Irwin.
Am putea puncta aici si faptul ca traim in Romania,unde inca se moare in spitale de la o simpla raceala,daramite de la otravire cu o neurotoxina.
Eu sunt un incepator in marine,sunt la stadiul de documentare si imi face placere sa citesc si astfel de topicuri.Nu sunt panicos de fel,dar nici un ignorant.
Nota 10 pentru atitudine si asteptam si alte discutii despre fata nevazuta ale acvariilor marine.
|
 |
|
Ar trebui sa nu-ti faci griji pentru moment de fertilizanti.Monteaza lampa uv si las-o cat este necesar.
Plantele vor fi ok fara forma chelata a fertilizantilor pentru o perioada in care vei tine lampa aprinsa,dar nu acelasi lucru as putea spune in cazul apei verzi.Crezi ca plantele vor creste sanatos cu apa aia in care nu-ti vezi nici mana?
PSp:daca vei face un calcul,mai exact un raport intre pret si cat de concentrate sunt,intre dennerle si jbl,vei vedea ca in unele cazuri sunt la fel,mai putin calitativ.Mie unul nu mi se par scumpe.
|
 |
|
Bogdan. wrote:Mno dara draji mei amu alta problema, batale sa le bata probleme. Am ajuns in faza conceperii capacului, si toate-s bune si frumoase numa ca de 2 zile caut dulii hidrofuge (daca bine am zis), doar pe net am cautat ce-i drept, deoarece orarul meu de lucru imi ocupa toata ziua. Daca stiti vreo adresa ceva o idee de unde as putea gasi v-as ramane profund indatorat. Viu iara si rogu-va frumos a ma ierta daca va stresez, da musai a fii si de data asta sa ma ajutati, macar cu o idee. Chiar asa musai dulii hidrofuge?
Mulumescu-va anticipat, si sa auzim numai de bine.
Cu tot respectul,am putea sa incercam sa scriem corect literar,ca sa pot citi si eu fara ma chinui si astfel sa inteleg esenta frazei sau a textului,eventual poate sa dau si eu o mana de ajutor?multumesc.
|
 |
|
Daca ai instalatie presurizata,de ce nu incerci un difuzor ceramic?e simplu,e micut,e eficient,e ieftin,etc
|
 |
|
Nu are nici o treaba aquatanul cu ph-ul.Cresterile de ph pot aparea pe periada ciclarii,asa ca iti pot spune cu certitudine ca in momentul de fata pestii tai sun in pericol.De ce spun asta,nu din cauza ph-ului,ci din cauza amoniacului si nitratilor existenti in apa.
Ca sa iti construiesti o casa in care sa locuiesti,trebuie mai intai sa sti sa faci asta,ca sa sti,trebuie sa inveti.
|
 |
|
Stau sa citesc topicul si omul nu intelege ca,daca vrea sa aibe un acvariu sanatos,trebuie sa investeasca niste bani acolo.
Defapt tu ce vrei de la acvariul ala?Ai vrea sa iti creasca singur un filtru in el?
Prietene,pune mana si citeste,iar apoi cumpara ce trebuie pentru acel bazin,altfel vom intinde topicul asta pe jdemii de pagini pentru ca tie ti se pare mult un filtru de 200 de lei.Ok,nu iti permiti,iti faci un bazin mai micut ca sa poti suporta cheltuielile.
Mediul filtrant din acvariu este MOTORUL bazinului.Fara el vei avea mereu probleme.
As dori sa subliniez ca,debitul filtrului nu este atat de important pe cat este masa filtranta,ea trebuie sa faca fata masei materiei organice de procesat.
|
 |
|
Ai pm
|
 |
|
Si inca un pont pentru bucuresteni,veti gasi tuburi t5 la o reprezentanta Osram de pe strada Vasile Lascar in zona Obor
Dupa ultimele informatii un tub t5 osram daylight 865 24w=17 lei,apropo,1900 lumeni :rulez:
|
 |
|
Folositi cu incredere droserele chinezesti universale(6 lei).Merg 100%.Singurul lucru care mai trebuie ajustat sunt bornele droserului.Ori scoateti bornele din suportul acela si faceti suportul bornelor din banda de izolat,ori dati o gaura in acel suport si mutati una dintre borne, atat cat sa se potriveasca cu piciorusele neonului.Bafta.
|
 |
|
Acolo avem o cryptocoryne pontederiifolia si cred ca oricum va pierde frunzele dupa plantare;nu cred ca ii va fi bine in clor,este o planta firava.
|
 |
|
Sti cum e treaba cu,comoditatea,costa.Un reductor cu tot cu electrovalva JBL ,la noi,costa in jur de 200E.
|
 |
|
Ce zici varianta asta te multumeste?si dupa cum vad e cam la 100 de dolari cu tot cu transport,intradevar e o varianta fara bubblecounter.
|
 |
|
Eu personal folosesc un astfel de reductor comandat de pe ebay si deja implineste 1 an de cand este in functiune,asta ca sa nu mai zic ca electrovalva functioneaza non stop de un an.
|
 |
|
Nu era mai simplu ca comanzi pe ebay un reductor dedicat?
reductor,electrovalva,bublecounter=300 lei si nu-ti mai bateai capul cu atatea carpaceli. :-)
|
 |
|
Lelaina wrote: Cam la ce pret as ajunge daca vreau un acvariu decent (ma refer la echipamente si stuff), nu prea mare, cu vreo 5 pestisori, nush cat sa zic... Macar ca idee asa, sa vad cat din salariu sacrific 
 Ce salariu ai?ca sa vedem ce iti recomandam :-)
|
 |
|