[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: nicolaepaun2008
Forum Index » Profile for nicolaepaun2008 » Messages posted by nicolaepaun2008
ai idee ce granulatie are?e vopsit sau e natural?
Frumos acvariu,dar:
1-pe spatele acvariului ar fi dat bine un backround alb
2-pietrele sunt prea mici pentru acvariul ala(ar fi dat bine daca erau mai mari),aproape au fost acoperite de plante
3-se cunoaste pe mijloc ramforsarea de la capac
4-prea multe suspensii in apa
5-glosostigma dupa cum vad eu are deja 2-3 straturi si deja a inceput sa tinda spre suprafata
Sper sa nu te superi;in schimb te felicit pentru lipsa algelor.
Sunt tare curios,ce planta nu ar merge la guppy?in afara de matraguna

PS:poti baga nucus linistit.
am vazut ulterior ca era in asentimentul meu.
deci,avand in vedere ca nu ai alte optiuni decat cele prezentate de tine,eu as alege a treia varianta:3 fluora si un tld,dar pe viitor poate faci rost de 865 sau 965
scuze,am citit gresit.
lazarginel wrote:Parerea mea este ca decit TLD 830 mai bine Osram 865
Sau ceva 965
E si mai bine

Bun,ca orice afirmatie trebuie sa aiba si un temei.De ce consideri ca tld e mult mai bun decat osram fluora?Eu unul le-am folosit pe amandoua si le-am studiat si spectrele si osramul are si rosu si albastru ceea ce favorizeaza sintetizarea clorofilei,singurul deficient la osram fiind intensitatea mica,de aceea se folosesc in combinatie cu daylight-uri.
Tld are 3000 kelvin daca imi amintesc bine si un indice de redare de 85,din punctul meu de vedere este cu mult sub osram lumilux sau biolux.
avand in vedere ca nu pot edita postul meu,am mai dat un reply.
editez:osram lumilux 865
deci, un tub osram fluora de 30W are 1000 de lumeni,tu ai 4 totalizand 4000 de lumeni la 200 de litri si rezultand 20 de lumeni/litru ceea ce e putin in cazul unui acvariu bine plantat.Recomandarea mea este ca,pe langa cele 4 bucati ai mai putea pune 2 osram lumilux de 30W, adaugand la cele din urma inca 4700 de lumeni.Adaugarea de neoane se va face treptat altfel te vei umple de alge.Deasemenea recomand folosirea aditiei de dioxid si a fertilizarii.
un filtru uv ar fi indicat in cazul drojdiei din acvariu

Forum Index » Profile for nicolaepaun2008 » Messages posted by nicolaepaun2008
Go to: