Author |
Message |
Lelaina
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/08/2008 23:07:44
![[Up]](/forum/templates/default/images/icon_up.gif)
|
Lelaina
Unripe member
IP:
|
Ma rog, primul meu acvariu este impropriu spus.
Planuiesc sa-i cumpar prietenului meu un acvariu, in ideea ca este mai usor de look after decat un pet patruped, spre exemplu.
M-am mai uitat pe un site de gen am sa ma apuc sa citesc mai in detaliu si pe forum,dar problema este ca am un deadline pe 10 septembrie, asta fiind data inmanarii cadoului.
Am citit un topic in care cineva vroia sa mearga la geamgiu sa faca acvariul. Eu as vrea mai babeste asa, sa-l cumpar direct de la petshop. Presupun ca asta este posibil, right?
Ce pesti imi recomandati pentru un prim acvariu? Mentionez ca sunt blue lover :  Si orice alte sfaturi sunt binevenite
|
|
 |
Lelaina
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/08/2008 23:12:49
|
Lelaina
Unripe member
IP:
|
M-am benoclat dupa un butonel de edit, vad ca nu e, sau am eu nevoie de ochelari.
In orice caz, am uitat sa va intreb altceva. Cam la ce pret as ajunge daca vreau un acvariu decent (ma refer la echipamente si stuff), nu prea mare, cu vreo 5 pestisori, nu stiu cat sa zic... Macar ca idee asa, sa vad cat din salariu sacrific
|
|
 |
nicolaepaun2008
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/08/2008 23:40:23
|
nicolaepaun2008
Junior member
IP:
|
Lelaina wrote: Cam la ce pret as ajunge daca vreau un acvariu decent (ma refer la echipamente si stuff), nu prea mare, cu vreo 5 pestisori, nush cat sa zic... Macar ca idee asa, sa vad cat din salariu sacrific 
 Ce salariu ai?ca sa vedem ce iti recomandam :-)
|
|
 |
Lelaina
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 27/08/2008 23:42:17
|
Lelaina
Unripe member
IP:
|
 Tinand seama de salariu si de viitoarele mele restante platibile, asa vrea sa ma incadrez undeva pe la 2-3 milioane...am vreo sansa? Sau astept sa vina ziua lui in noiembrie  ca mai am si atunci o sansa
|
|
 |
AMON_RA
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2008 00:22:50
|
AMON_RA
Member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/1589394258488e441b4bdf3.png)
IP:
|
In primul rand salutare si bun venit .
Si acum legat de acvariu . Primul meu acvariu cumparat de la petshop avea undeva la 50 litri utili , a costat 300 de lei , si pachetul continea :
- acvariu
- capac + neon
- incalzitor eheim
- filtru eheim
- termometru
Pe langa astea mai ai nevoie de nisip , ceva plante nepretentioase si ......cam asta este , poti sa ii dai drumul cu ciclarea .
Daca vrei un acvariu mai mare , plante mai pretentioase automat vor creste si preturile .
|
“The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.” |
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2008 09:44:27
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Lelaina wrote:Planuiesc sa-i cumpar prietenului meu un acvariu
Io zic sa te mai gindesti  . Daca omu' nu e pasionat de acvaristica e posibil sa nu fie tare incintat de cadou si sa nu se ocupe de acvariu asa cum trebuie. Rezultatu' ar fi niste pestisori chinuiti. Pe de alta parte e posibil sa ingrijeasca acvariu sa nu te supere  , da' sa n-o faca cu pasiune si placere, caz in care ar fi o corvoada pentru el.
Tu il cunosti mai bine si cred ca stii ce faci, eu doar ti-am atras atentia pentru ca stiu citeva cazuri de acvarii facute cadou cu cele mai bune si nobile intentii, da' care n-au avut efectu' dorit.
Cred ca poti face ceva decent cu 2-3 milioane. Spune-ne la ce dimensiuni te-ai gindit pentru acvariu si mai vedem noi ce sa-ti recomandam  .
Te rog nu mai folosi cuvinte ca dak, nush si k, majoritatea sintem mai batrini  si nu prea agreem acest limbaj  . P-astea ti le corectez io.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
Lelaina
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2008 10:43:22
|
Lelaina
Unripe member
IP:
|
Well...am tatonat terenul si stiu ca vrea un acvariu. Bine, ca el vrea un acvariu mai mare, ar fi in planul unui viitoare locuinte. Ar avea grija de el, cel putin la inceput, si avand in vedere ca inca mai locuieste cu parintii, am incredere ca maica-sa nu-i va lasa sa moara. Oricum, e foarte posibil sa aiba grija de ei oricum.
Dimensiuni, ce sa zic, m-as incadra pe la 50 de cm. Cred ca am sa dau o tura week-end-ul asta pe la pet-shopuri prin Bucuresti (desi nu stiu prea multe. doar ala de pe lispcani care nu imi inspira multa incredere si vesnica piata obor, pe care nu stiu in ce masura o pot numi pet-shop).
La pestisori, in schimb, sunt si mai in ceata. N-am idee ce pestisori sa iau, am inteles ca trebuie sa iau si sanitari si nu stiu...
Cu abrevierile scuze...am sa incerc sa le evit pe cat posibil, dar daca mai imi scapa, fara intentie, doar ca sunt obisnuita cu cateva abrevieri  sunt intrate in mana
|
|
 |
Porcu
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2008 11:38:19
|
Porcu
Faraonu'
![[Avatar]](/forum/images/avatar/506111854018ad6fd51f0.jpg)
IP:
|
Lelaina wrote:am tatonat terenul si stiu ca vrea un acvariu.
Lelaina wrote:m-as incadra pe la 50 de cm.
E bine, vei putea folosi tub fluorescent de 43 cm. Acvariu ar avea vreo 40-60 litri, ar costa probabil in jur de 50-60 lei - doar acvariu' "chel", fara capac, lumina, filtru .......
Daca n-ai pretentii mari privind cresterea plantelor te poti gindi la un acvariu de firma "la cheie". Cred ca nu depaseste trei milioane.
Lelaina wrote:La pestisori, in schimb, sunt si mai in ceata. N-am idee ce pestisori sa iau, am inteles ca trebuie sa iau si sanitari si nu stiu...
Da o tura pe net si alege oarece pesti mici si colorati  ....... pe urma aprobam sau nu aprobam alegerea ta  .
Sanitarii in bagi in acvariu daca-ti plac, nu-i obligatoriu.
|
Poze: ... Poze cu plante |
|
 |
fipilica
![[Post New]](/forum/templates/default/images/icon_minipost_new.gif) 28/08/2008 11:39:14
|
fipilica
Senior member
![[Avatar]](/forum/images/avatar/14091067254655c20c01356.jpg)
IP:
|
Iti recomand ca prim articol, asta in cazul in care nu l-ai citit deja.
Referitor la dimensiuni evita pentru inceput acvariile patrate, iar daca te hotarasti sa il faci la geamgiu ia in considerare ca ii trebuie un capac in care sa incapa neoanele pentru iluminat (cel mai comun de 18w are ~62cm lungime cu dulii cu tot).
In privinta pestilor ti-as recomanda o ceata de neoni(Paracheirodon innesi) si cativa melci pomaceea, dar in final tu alegi...
Nu trebuie sa ai si "sanitari", ideea ca ei sunt o solutie la mizeria din acvariu este gresita, ea se elimina cu ajutorul filtrului si schimburilor de apa saptamanale ;)
PS. Nu crede tot ce zic cei de la petshopuri(sunt si cateva exceptii), au un talent deosebit de a mirosi incepatorii si de a le vinde tot ce nu au nevoie, informeaza-te in avans despre toate lucrurile, acvaristica nu e chiar un hobby ieftin.
|
... |
|
 |
|