[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Eradicare alge  XML
Forum Index » Alge
Author Message
marinica2222
Junior member

IP:

Ar primit de la cineva niste plante care erau pline de alge. Cum as putea sa curat acele plante de alge, astfel incat sa nu prezinte un pericol cand le bag in acvariu? Exista vreo solutie?
[Yahoo!]
Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

E cam ca un elefant nervos intr-o vitrina cu cristaluri scumpe, dar e verificat si merge. Atata doar ca depinde foarte mult de plante. Nu toate supravietuiesc tratamentului.

Se prepara o solutie de 19 parti de apa la 1 parte de inalbitor de rufe (hipoclorit, ACE fara arome etc.)
Se scufunda planta in solutie si se lasa un timp dupa care se clateste cu apa lasata la declorinat sau chiar se scufunda intr-o solutie de declorinat.

"Un timp" inseamna ceva intre cateva secunde si 4 minute (timpul maxim cat am incercat si reusit sa tratez un Anubias, dar asta e o planta foarte rezistenta)

Mai bine zi-ne despre ce plante e vorba.
marinica2222
Junior member

IP:

asta este planta...denumirea exacta sper sa o aflu tot de aici...
:-)

http://img526.imageshack.us/my.php?image=s4014136id5.jpg
http://img60.imageshack.us/my.php?image=s4014137sk5.jpg
[Yahoo!]
fipilica
Senior member
[Avatar]

IP:

tot reteta aceasta o folosesc si eu cu observatia ca nu scufund si radacinile plantei in solutie.
Planta din poze nu stiu cum se numeste, insa n-ar fi recomandat sa o tii mai mult de 30 secunde in solutie, pare destul de firava.

...
[Yahoo!] [MSN]
nicolaepaun2008
Junior member

IP:

Acolo avem o cryptocoryne pontederiifolia si cred ca oricum va pierde frunzele dupa plantare;nu cred ca ii va fi bine in clor,este o planta firava.
dreammer
Junior member

IP:

Ca sa elimini riscul de a pierde planta prin imbaierea in clor si riscul de a umple acvariul cu alge, poti sa o tii intr-un bazin mai mic, pe care sa-l acoperi vreo cateva zile - black-out - ca sa vezi daca dispare alga - si apoi sa o mai lasi inca o perioada in acel bazin - ca sa vezi daca mai apare alga.
E mai de durata si poate sa nu dea rezultate, dar...mi-am dat si eu cu parerea.
[Email]

Forum Index » Alge
Go to: