[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gege
Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Message
=)) dai sfaturi calumea tu ugarite, e ca si cum as spune fara plante in acvariu ca e bataie de cap, iti dai seama cat de sfatuitor esti tu? si acum sa revenim la colegul, din postari observ ca nici el nu stie ce sa faca, ba sa bage bani, ba sa nu bage bani, parerea mea este sa pui pe foaie totul si sa incepi sa te gandesti. Eu am inceput cu 20L si nu te-as sfatui, la cati corali am pierdut imi faceam unul mai mare lejer, dar na, aceeasi mentalitate. Eu zic ca macar lampa sa o iei ca si cand ai lua-o pentru viitor si sa incepi cu macar cu 70 litrii. Sump? sti ce implica? ajungi la juma din buget numai conectica, bean animal, aparatura si etc. Cauta si tu in Fusion de la Innovative Marine, sunt Aio, bine construite, detin unul si sunt foarte multumit!
Daca trimiti in tara, ma abonez
M.Mihai wrote:Ce darnic sunteti dl EverSad


Este vreo problema?
Oferta acceptata, ai PM.
Up
Dimensiunea lui este de 180cm x 50cm x 76cm, va stau la dispozitie cu alte informatii.
Salutare, cu tristete trebuie sa renunt la acest acvariu, trebuie sa ne mutam sediul asa ca suntem nevoiti sa ii zicem "papa".
Nu am un pret pentru el asa ca il voi scoate la licitatie cumva cu un pret de start de 2000 lei.
Acvariul se prezinta ca in poze.

Acvariul cu sticla de 10mm, cu urme uzuale de uzura.
Stand foarte solid plus cabinetul, care are toate necesare.

Echipamente:
2 x filtre Eheim Professionel 4+ (600 si 350) cu mediile de filtrare originale.
https://eheim.com/en_GB/aquatics/technology/external-filters/professionel-4/professionel-4plus-250

Prefiltru plus skimmer surface de colt

Sistem CO2 inline cu electrovalva si butelie de 10kg.

Lumina custom de la Arled, care chiar isi face treaba, am fost foarte multumit.

Vietati aproximativ: 60-70 neoni, 20 neoni albi, 15 galaxy, 10 cory tigru, 5 gertrudae, muulti creveti si melci.

Plante: nu le stiu pe toate dar multi anubiasi, niste monte carlo, moss, nufar, sagitaria, bucefalandre propernica palutris si multe altele.

Bonus o sa primiti un acvariu de 60 litri cu filtru jbl extern (e402) plus muuulte altele, prize smart, aspiratoare substrat, fertilizanti, hranitor automat etc... plus avertismenul cu "pesti rai" .
Vreau sa fiti corecti si sa evaluati acvariul corect.
Cine il va lua se va ocupa de transportul lui si tot ce tine de mutare.
Acestea fiind spuse las poze cu el mai jos, pentru cei interesati lasati un pm sau in postare pretul vostru.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Ti-as propune sa spargi programul in 2, citisem undeva, acum sa nu vb prostii, in perioada pranzului se inmultesc cel mai mult algele, na e mijloc de zi, asa e ciclul naturii, ar fi recomandat sa ai lumina stinsa atunci.
Scramble eggs (150 lei) si Sunny D (150 lei) s-au dat, raman valabili restul.

Salutare, am de dat urmatorii corali, sunt din Constanta, trimit si in tara.
Euhilia, scrumbble eggs, rashta, sunny d, iar pe cei cu portocaliu in mijloc nu stiu cum ii cheama

image
vilceanubogdan wrote:

Sper sa ma ajutati sa fac o alegere... eu unul as porni cu un Waterbox Cube de 20 sau 10 ca oricum lumina nu am nevoie in prima luna, voiam doar sa stiu ca incepator daca se merita sa pornesc totusi cu ce e mai bun si daca ajung sa fac greseli sa stiu ca nu filtrarea sau lumina au fost unul din motive


Greseli o sa tot faci asa ca imbratiseaza-le cu placere si invata din ele, nu o sa faci nimic tipla, mai ales ca incepator, o sa dai in toate cu timpul. Chestia cu buget nu prea exista in acvaristica, te chinui de 1 saptamana sa iei o decizie, stiu cum e, e f stresant, dar iti spun, daca te zgarcesti nu faci nimic, asa mai stai o luna iei ce trebuie si dai drumul la treaba dupa. Iti spun ca daca te zgarcesti la 100-200 lei o sa ajungi sa dai dublu sau mai mult intr-un final. Mergi pe varianta AIO ca te coafeaza cel mai mult si aia e, cu cat cauti mai multa informatie cu atat mai rau iti faci, keep it simple! Momentan tu habar nu ai ce vrei, iti spun ca daca nu iei decizia cu care o sa fii impacat in 2-3 luni maxim o sa schimbi acvariul sau echipamentele.
Lampa data de tine este pt apa dulce, nup pretul meu e mai mare decat acela, este 16hd, model mai nou.
Daca vrei te pot ajuta cu eu cu ai prime 16hd, tot alb, e ca noua lampa, neforjata. Fara nici un defect, cu brat, poti sa ii pui un capac sau pot sa iti printez eu unul la imprimanta 3d, ceva in genul https://www.reef2reef.com/threads/ai-prime-hd-light-shade.615720/ . Eu acum am alb.
Problema la AIO este ca ai spatiul limitat in spate, asa ca daca o sa ai probleme cu pompa, trebuie sa iei pompa in dimensiuni fixe, daca ai vrei sa mai bagi chestii prin spate cum ar fi, cheato, skimmer, poate vrei mai mult material filtrant, nu o sa ai loc, eu as merge pe primele variante 1,2 cu o lampa AI, dar o sa depasesti bugetul de inceput.
Pentru inceput, schimburi de apa regulate (este o chestiune de timp), aspirat substratul, curatat manual usor algele, niste teste ar fi ok sa vedem cum stai cu perametrii, curatata mizeria de la pompe, nu ai zis ce fel de sistem e, ce filtrare ai etc.. Detalii tehnice te rugam.
Multumesc pentru raspunsul tau, am sa incerc
Salutare,

Exista ceva marinari prin Constanta? sau daca stiti voi, as vrea niste pestisori sau poate chiar schimburi/ achizitie corali.

Mersi,
Sau pana la urma toata smecheria sta in a lasa natura sa isi faca felul, cory nu au nici o treaba cu vietatile din acvariu, ei doar mustatesc prin substrat, colegul dramatizeaza umpic cam mult legat de cory si ca stresa crevetii etc... cred ca mai tare se streseaza cand ne bagam mainile prin el.
Eu personal nu umblu deloc acolo, curat doar buretii, in apa scoasa si atat, oricum cand muti filtrul deranjezi mizeria asa ca, cand o sa ii dai drumul o sa se curete in timp, eu am sertare, nu saculeti, dar e acelasi lucru. Eu iti spun sa nu te atingi, acum faci cum vrei.
), din 8 pagini de topic, acvariul arata .... =)), nu zic cum ca dupa se supara pe mine, eu inteleg ca vrei tu sa faci bine de la inceput, dar daca voiai sa faci bine de la inceput totul, acvariul ala nu trebuia sa arata in halul ala, zic si eu. Discutii care momentan nu isi au rostul, frate, schimburi de apa saptamanele 10%, scoti apa cu 24h inainte, daca vrei tu sa mai adaugi nush ce mirodenii in ea, bine, daca nu baga apa acolo... Vrei fita? investe intr-un sistem de osmoza inversa si tot 10% schimbi (eu prefer sa schimb 10-15%), nu am o teorie, dar imi e mai simplu sa umplu un rezervor decat 2 ). Calm down in pnm si mergi din inertie, cum a zis mai un coleg, bazinul se buleste din cauza noastra, lasa-l sa isi faca mersul, sa se stabilizeze si mai discutam, dar inainte de toate, dai un scape..
 
Forum Index » Profile for Gege » Messages posted by Gege
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com