Message |
|
Deci care becuri sunt mai bune 3000k sau bec economic de 6400k?
|
 |
|
Ok.M-am lamurit cu ei :-) nu-i mai tin.Am fost azi in TOT orasul sa caut neoane osram/philips 830,865,827.Nu am gasit niciunde!! Peste tot numai 765  ,dar am gasit un magazin unde are becuri economice Genie ESaver 18W/827.Flux luminos (lm) 1100,Culoare lumina Alb cald,Temperatura de culoare (K) 2700,Indice de redare a culorilor 82. Sunt bune becurile acestea?Ajung 2 ? Sunt cam scumpe,dar asta e.
|
 |
|
Nu stiu daca chiar raman fara neoni[inca nu am in acvariu numa cei 4 tetra negru si 5 cory].Sunt inofensivi!Au temperament calm,umbla in banc  sunt perfecti! si pe deasupra imi place foarte mult coloritul lor.
|
 |
|
Bitterling's peaceful yet lively character makes them an ideal fish for a community tank.The Bitterling seem very happy at 25 or even 27°C in this tank.The Bitterling is an extremely hardy fish. Being european, it survives being cooled down to 4°C without problem, and is happy in tanks up to around 20°C, or even higher, provided the tank is well aerated, as, being a cold water fish, it is used to water with a good oxygen content. The bitterling appears to be not a particularly fussy eater, but it's a small fish so likes small foods. Various books say different things.From my own observations, they certainly eat Daphnia and other planktonic crustaceans. Astept raspunsuri.Multumesc 
|
 |
|
O mica intrebare.Am fost ieri la pescuit langa lacurile din cartier.Si am prins cateva bucati de Boarta ,,Rhodeus Sericeus" Imagini:
http://www.ifauna.cz/clanky/foto/06/06-04-ry1.jpg
http://www.europareservat.de/images/fische/bitterling.jpg
http://www.anglerverein-pfreimd.de/images/fischen/Rhodeus%20sericeus.jpg
http://www.vdsf.de/images/bitterling.jpg .Cei prinsi sunt spre rosu. Cateva detalii : freshwater fish; pH range: 5.8 - 6.3; dH range: 2 - 3
Climate: temperate,18 - 21°C . Sunt foarte prietenosi,am avut in acvariu cu 1 crap comun[din 2-3 cm o ajuns sa fie de 15] si cativa carasei mititei [nu de acvariu],inainte sa am pe cei exotici.Deci ,intrebarea mea este, Pot sa ii tin in acvariu? Cu niste neoni/tetra negru ar merge? .Am vazut pe site-uri la germani,tinea boarta impreuna cu carasi si cu corydoras
|
 |
|
Multumesc.Crede-ma,nu as cumpara plante de la magazin daca as cunoaste vreun acvarist din zona.Singurul pe care il cunosc e minerul,atat.:In legatura cu neoanele,am inteles ca si neoanele daylight sunt bune,cele in jur de 3000K.Am sa ma duc sa caut iarasi prin oras.Dar,la magazin ce-i zic?...Aveti neoane daylight cu lumina calda  ?
|
 |
|
Inca nu,trebuie sa imi schimb neoanele,nu gasesc nici cum un neon din gama 800-900
|
 |
|
Am sa mai pun plante fratilor,dar nu mai am buget,mai tre sa strang bani :-)[asta e,nu am salariu,am doar 17 ani  !.Lazarginel crede-ma daca as fi gasit si alte tipuri de plante as fi bagat.Am sa cumpar niste cabomba,anubias si dwarf grass dinacela  .
|
 |
|
Am scos pietrele afara,buturuga am pus-o in centru,egeria le-am impartit in 2 parti 4 fire in drepta 4 in stanga[cele mari] iar cele mici le-am pus langa buturuga.Zilele astea am sa merg sa mai cumpar cateva plantute.
|
 |
|
Mersi  .Mai astept pareri :-)
|
 |
|
Astept alte pareri 
|
 |
|
Eu sunt foarte multumit cum a iesit acvariul  .Daca te-ai uita in primele posturi cum arata ...pff  .Dar totusi mai am de lucrat la el
|
 |
|
Acvariu l-am recalculat si sunt ~67.
Pesti:3 Corydoras[+3 zilele astea],4 tetra negru[+2 zilele astea] .
Plante :2 Elodea Densa + echinodorus necunoscut[e cam vestejit,abia lam primit ieri..stiu ca arata cam jalnic dar cred ca isi va reveni ea.] O buturuga de salcie.
Pesti mai trebuie sa cumpar cativa neoni 7-8,dar am cam ramas fara buget. Multumesc celor care mi-au postat si m-au ajutat 
|
 |
|
Acvariul arata cam asa:  .Astept pareri 
|
 |
|
Ok.Multumesc,numai bine! 
|
 |
|
Zilele astea ma duc sa cumpar plante.Ce fertilizant lichid mi-ati recomanda?
|
 |
|
Aici ai dreptate,nici nu mi-a trecut prin cap sa intru acolo  .In fine
|
 |
|
Of doamne,am facut o crima?Nu  .Nu am cautat pentru ca nici macar nu stiam daca e vreun post pe forum despre acest echinodorus.
|
 |
|
Cu neoanele cum ramane?Daca bag egeria,cabomba,anubias imi ajunge neonul de 18w?
|
 |
|
Am gasit. 
|
 |
|