Message |
|
mersi !
l ai salvat
|
 |
|
vrea cineva un trochus'turban snail ?seamana cu zebra turbo doar ca e mai verzui
nu mi dau seama exact ce e,dar e de apa sarata ,mi l a adus cineva auzind ca eu am acvariu...eu am de apa dulce..sta intr o sticla si inca traieste,e activ se plimba
as vrea sa l dau cuiva care are unde sa l tina cat mai rapid
el e venit din grecia
|
 |
|
vrea cineva un trochus'turban snail ?seamana cu zebra turbo doar ca e mai verzui
nu mi dau seama exact ce e,dar e de apa sarata ,mi l a adus cineva auzind ca eu am acvariu...eu am de apa dulce..sta intr o sticla si inca traieste
as vrea sa l dau cuiva care are unde sa l tina cat mai rapid
el e venit din grecia,as avea posibilitatea sa l arunc maine in marea noastra dar nu cred ca e o idee buna
|
 |
|
mersi mult.exact acum am terminat de curatat acvariul si o sa merg curand sa iau nisip si piatra..asta cand voi gasi o solutie cu apa de osmoza [masina cu care sa merg sda o iau]
|
 |
|
am inteles.mersi !
|
 |
|
|
 |
|
da..daca eram si eu inteligent vedeam ca scrie UK..dar ce sa zic, atat pot, atat fac...  ))))
suna interesant cum a facut tipu ala
voiam sa te mai intreb atat ,bacteriile nitrificatoare sunt din chestia aia, [sau echivalentul de apa sarata] Easystart care puneam al inceput in acvariu de apa dulce?
ordinea era apa,nisip,piatra vie astept cateva saptamani si apoi vietatile sau si piatra vie trebuie pusa dupa ce se cicleaza apa?
si mersi mult ptr ajutor si rabdare mai ales
|
 |
|
la approx. ce adancime ai vazut tot ce ai zis? pe langa stanci sau mai in larg?
|
 |
|
tare ! ce ai mai gasit la marea neagra?
o sa le iau unul cate unul..astept sa mai imi raspunsa um02210 la ce i am rapuns..la ce poate  ))
|
 |
|
eu am uitat sa dau quote lui um02122..cu ultimul mesaj
da nu ma supar ca sunt certat..au dreptate..si mai ivnat si eu ceva
am tot citit da m am pierdurt si am zis sa nu fac o varza din pesti asa ca am intrebat maestrii..  )
cand intrebam de unde se cumpara asteptam un pet shop anume care avea sigur produsul  )
|
 |
|
Baieti multumesc mult.Ma fraiereau bine  ))...
Am sa ii pun un spraybar filtrului.
10 kg? asa de mult? scade considerabil volumul de apa al acvariului..eu ma gandeam la 5...
am capac cu un neon de 15 w.vreau sa ii mai bun niste leduri stroboscopice albastre sa fac efectul de mare..
sa mearga si filtrul hang on si al meu de 1000l simultan? ..din ce vad nu prea stiu unde pun un filtru hang on, as renunta la capac[http://i47.tinypic.com/izbas9.jpg identic cu asta ]
bacterii nitrificatoare,de unde le cumpar?
salifert e un test de salinitate sau nitrati?nu iau mai bine aparatul ala de masoara salinitatea?am uitat cum ii spune
bionitratex functioneaza tunci cand..?cum imi dau seama
de unde cumpar macroalga?
deci ai scos buretele si ai pus vata cu carbon activ?
|
 |
|
nu apa pe care o arunca ,ci apa din acvariu lor unde au vietuitoarele...
costa 1.5 L lei /litru
ma gandeam ca din 63 cat am eu sa iau vreo 40..si restu sa pun cu osmoza
|
 |
|
vietatile astea,ma refer la sea slug si al creveti de exemplu,unde le ai gasit ? pe langa stanci la ce adancime?sau pur si simplu mai in larg la o adancime mai mare?
eu am venit recent din skiathos si am vaazut arici hermiti si rar anemonele acelea rosii mici.[si evident niste pesti] si am cautat pe langa stanci la ceva adancime si am mers si pana cand nu se mai vedea fundul si tot nimic..in mod trist erau mai mult gunoaie..
|
 |
|
mersi !
este obligatoriu ca isntalatia sa fie pusa la o chiuveta?sau o pot face sa functioneze altfel cu doua recipiente?
am fost la un fish shop cunoscut din oras si mi au pus la dispozitie sa cumpar apa deja ciclata.ma mai gandesc cum fac ,mai strang niste bani ca sa fac calumea sa iau si aparatele alea
|
 |
|
multumesc mult tuturor!
Da am mai studiat si eu inainte dar eram incurcat de multe chestii asa ca am intrebat.
Pestii aia i am mutat intr un acvariu dublu pana la urma si am mai luat
si saptamanal din asta de apa sarata ar trebui sa schimb 10 % sau 20 % din apa?sau mai mult?
la cel de 120l schimbam la inceput 20 L saptamanal,acum schimb 40L.
Am niste probleme cu el cu ph ul e foarte mare undeva la 8.5 cred..asa e apa de la chiuveta direct am amsurat o.Nu stiu daca asta e motivul dar am patit cu cativa pesti la intervale care au inceput sa nu mai poata inota..se invarteau in cercuri..fara urme de paraziti fara urme de nimic.
|
 |
|
putin scump tunze ala ..ma mai gandesc.
voiam sa nu bag foarte multi bani gandindu ma ca un acvariu de apa sarata micut nu e asa costisitor..la unu mare da..as da banii pe toate astea scumpe..aparent nu am gandit bine.
mai cercetez..pana un alta am sa cumpar nisipul..dar iarasi nu pot sa pun apa ca nu e "osmozizata"..nu e vreo metoda DIY pentru asa ceva nu ?
|
 |
|
pai daca filtrul face un curent de 1000l/h nu poate inlocui pompa?
mai degraba iau un filtru nou decat sa schimb pompa..nu e un super filtru
|
 |
|
hermitii se ataca intre ei daca sunt mai multi?si shrimpul poate trai curestul?dar guvizii?
si de ce nu este bun un filtru intern clasic?
|
 |
|
instalatia de osmoza ce face? presupun ca nu pot pune apa de la robinet cu declorificator si sare in ea apoi nu ?
pompa de valuri este neaparat necesara?care e scopul ei? pur si simplu agitatie? asta face si filtrul meu intreior de 1000  )
|
 |
|
63 Brut utilizabil cam 56 asa.Descrie foarte greu de ingrijit si de ce orice peste imi complica viata.
Nu am cum sa iau altu mai mare..n am unde sa il pun  )
Ce vietuitoare pot sa pun ?Eu am mai avut in el cam 30 de pesti de apa dulce[cory hoplo gupy zebre neoni platy] si au dus o bine nu aveau probleme nu mureau...
Sa zicem ca pun un singur peste clovn..ce mai pot baga in el?2 guvizi ? niste hermiti ?
|
 |
|