Message |
|
Daca ma puteti ajuta va rog cu informatii..
Acvariul are 63 L, 60x30x36h
Are un Neon de 15W.La el mai am un filtru intern de 1000L/h si un incalzitor de 50 sau 75 W.
Eu vreau sa am in el maxim 4 pesti, dintre care 2 pesti clovn eventual un gobi sau niste guvizi dinaia de se confunda cu nisipul.Vreau sa mai am in el 2-3 hermit crabs si eventual niste melci sau o stea de mare sau un crab micut de se ascunde in nisip.Fara anemone sau corali, am inteles ca pentru alea e mai greu si mai costisitor.
Acum daca imi puteti spune despre echipamentele care imi trebuie..eventual cu niste preturi.Echipamente mai ieftine cum sunt Sera.Nu vreau sa bag foarte multi bani in el ca e micut si nu se merita asa de mult iar altu mai mare nu am unde sa pun[Mai am unul de apa dulce de 126l].
Eventual de unde pot cumpara..sunt din Bucuresti.Eram curios ce pot gasi al mare la noi sau la bulgari..acolo as mai putea ajunge sigur anul asta.
Stiu ca mai imi trebuie piatra vie, am gasit la 30 de lei/kg pe net.[La magazin era 85..si imi trebuie vreo 3 kg presupun]
Mersi anticipat !!
|
 |
|
am inteles.dar de ce dupa 1-2 luni ? piatra vie cand se pune ?
am vazut ca e piatra vie luata direct,apoi alta uscate si reinviata...poti sa niste detalii te rog ?
|
 |
|
si voiam sa mai intreb daca..la noi la mare sau in bulgaria am sanse sa gasesc hermit crabs guvizi si o anemona doua,..daca da in ce statiuni
|
 |
|
Salut !
tocmai am sosit si eu din grecia din skiathos si acolo am vazut tot felul de hermit crabs guvizi anemone etc..si am vrut sa fac acvariu de apa sarata.
mai imi trebuie live rock si nisip si l pun in functiune[acvariul are 63l]
as vrea sa l ac mic..cativa hermiti 2 clownfish un guvid doi pe acolo niste melci...
Am vrut sa aduc de acolo dar eu am doar un acvariu de apa dulce de 126l si daca aduceam nu aveam unde sa ii pun.
As vrea si eu daca poti sa mi aduci ceva te rog din zakinthos si sa mi spui cat costa.cand te intorci ?
si ceilalti acvaristi daca imi pot explica putin cum sta treaba cu acvariul..am un filtru de 1000l/h intern incalzitor neonul are 15 w.am inteles ca tre sa iau hidrometru si solutia salina.
as putea tine si anemone? as putea pune coral dinala schelete intarit inauntru ?
multumesc anticipat
|
 |
|
Buna seara!
Am un acvariu de 68 L [60x30x35h].
In el am urmatoarele "fiinte":
2 Hoplo
3 Corydoras Albino
4 Neoni
4 Zebre
2 Melci Apple Snail
2 Melci Neritina Zebra
2 Filligera
2 Platy
4 Guppy
Initial aveam un acvariu de 30L..L am suprapopulat si am luat unul mai mare.
Acvariul asta nou il am de Duminica[18 Ianuarie]
Am bagat pestii in el impreuna cu filtrul nou de 1000L/h si cel vechi de 200, impreuna cu o mare parte din apa veche.[Filtrul cu 1000L/h l am facut cu un burete sa nu faca haos in acvariu]
Am si 3 Plante : Anubias congensis, Alternathera reineckii, inca o planta a carui nume nu il stiu si un rotocol dinala asemanator cu muschiul.
Incalzitorul este de 75W.Neonul de 15W [merge cam 8h pe zi] Tmeperatura acvariul sta la 26 C.Folosesc Ferropol de la JBL,Easy Life Easy Start, Declorificator JBL si de la tetra cel pentru reglarea ph ului ,duritatii apei,nitrati si inca ceva.
Mancare le dau fulgi tetramin de doua ori pezi
Odata cu achizitionarea acvariului am trecut si pe la Maxi Pet..de unde am luat doi pesti [un platty femela si un guppy green cobra]
Ieri [21 Ianuarie]am fost din nou la maxi pet sa mai cumpar o planta si am vazut ca aveau cateva acvarii in "TRATAMENT"si pestii dinauntru nu aratau bine[aveau puncte albe de ich avansate]
Mai erau si alte acvarii unde erau bolnavi dar nu scria tratament..asa ca nu am mai cumparat nimic.Nesansa este ca, unul din acvariile cu "TRATAMENT"era cel cu platy..
Pestii sunt activi si mananca de fiecare data insa mie mi se pare ca femela de palty are pe inotatoarea de sus niste puncte albe..si acum un neon pare sa aibe o ceata alba peste rosul de pe coada.
Cum sa ii tratez?
Cei de la alt pet shop[ animax] mi au dat Verde de Malachit[30ml si are un beta albastru pe flacon]si mi au spus sa pun in acvariu...din cate am citit pe internet e cam daunator melcilor si nu se pune direct in acvariul mare.
Daca ma puteti ajuta va rog sa scap de bacterie..eventual cu cat mai putine victime..
[sunt incepator,acvariul de 30L il aveam de o luna]
Multumesc anticipat
|
 |
|