[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Spv13r
Forum Index » Profile for Spv13r » Messages posted by Spv13r
Aveam alge de 2-3 cm in unele locuri pe piatra vie, acum vad iar culorile pietrei si cea mai mare alga nu are 0,5 cm.
O sa pun la mine pestii.

Am cautat si eu pe net si unii zic ca centropyge la un momendat incepe sa ciuguleasca din corali.
Vreau si eu unul in acvariu dar nu stiu ce sa fac.
Multumesc de info.
Aseara am repopulat acvariu si mananca astia noi la alge de nu im vine sa cred,
Nu cred ca trebuie sa mai intervin dar o sa vad in cateva zile.
Solutia asta minune anti alge lucreaza si in acvarii cu corali?
Spune mi si miecum se impaca imperatoru cu coralii, parca ar trebui ceva razboi pe acolo.
Si 2, ma intereseaza si pe mine cele 2 zebrasome, imi
Poti spune unde le ai comandat si cat costa?
Nitratii, po4 si sio2 au scazut in urma schimbului de apa, ma gandesc ca au fost eliberari in apa de pietrele alea.
Am trimis si apa de osmoza si apa din acvariu pt teste la un laborator dar va dura cateva zile.

Astept rezultatele si voi vedea.
Intre timp coralii arata ff bine, clownu a reinceput sa inoate prin acvariu, gobiu e iarasi ascuns, deci e mai bine, in schimb am multe alge si nu stiu cum sa scap de ele.
Andrei1234 wrote:ClR iti trebuie nps, ai po4 si sio2.

O traducere in limba romana?
Testul refacut
Salinitatea e 1023 ca nu am mai avut sare, maine o readuc la 1025.
Am revenit acasa si in seara asta o sa refac testele.
Sarea este grotech coralmarine easy mix.
Salinitatea la test era 1025. De masurat - cu un refractometru portabil, cred ca marca este atc?
Imediat dupa test am facut schimbul de apa - 300 litri si voi reface astazi testele.
Intre timp am pus 3 fiole de biodigest si 3 de bioptim. Tot astazi schimb/spal mediile de filtrare.
In cazul apei de osmoza ce ar trebui sa masor?
Va atasez tabelul cu testele de apa facute cu trusa jbl.
Am auzit ca nu e f stralucita dar acu asta e.
Singurul parametru sarit de pe fix este sio2 acud silicilic?
Asta este intarita si de explozia de alge din acvariu.
Cauza - continui sa cred ca pietrele dragostei, le am scos din acvariu de a doua zi.
Daca aveti alte idei - as vrea sa le citesc.
Pana la urma am ramas cu clownu, gobi si coralii.
Nu stiu ce sa fac- sa scot tot din acvariu, sa schimb nisipul, sa spal piatra si sa o iau de la 0 sau doar sa fac un schimb masiv de apa?
Si cat? Acvariul cu camera are vreo 450, am pregatit vreo 200 litri acum.
Nu imi pune pozele cate le selectez
Si defunctii.
Rip

Nu stiu de ce imi dubleaza poze
Tot la supravietuitori
Pun si pozele dinaintea dezastrului, incep cu supravietuitorii
Am ajuns si eu acasa.
Ieri a fost schimbati 60 l de apa.
Coralii au inceput sa isi revina, s au deschis si nu mai sunt acoperiti de mucus, pestii nu au mai murit dar nici bine nu le era si parca am si o explozie de alge, sper sa ma insel ca nu mai vad bine la ora asta.
Acum am terminat de schimbat inca 80 l de apa, parca pestii sunt un pic mai vioi si veneau in zona in care puneam apa proaspata.
Din pacate curierul nu a ajuns cu trusa jbl, de dim ma duc la ei la sediu.
Clownu e mai zglobiu, xanthurum inoata cam in acelasi loc, parca sta cu gura deschisa si are niste pete albe care pleaca din spatele operculilor catre burta, pun si poza dar nu stiu daca se vede.
Azi am probleme cu vietatile, o sa incerc sa pun maine poze ca nu mai arde momentan.
Multam.

Oricum cica ecranu e legat printr o panglica la placa, nu prin pini, poate nu am inteles eu dar pozez.
@ aure - multumesc pt orice sfat sau situatie, nu am vrut sa par recalcitrant, iti sunt recunoscator. Diferenta vine din faptul ca tu ai avut o situatie care s-a deteriorat in timp, o saptamana doua etc, la mine totul a fost brusc, azi in interval de 2 ore.
Maine imi vine trusa de teste de apa sarata de la jbl, cu 12 factori, cred ca va fi concludenta.

Intre timp sotia si a scos pietricelele din acvariu si a inceput sa schimbe apa, eu abia maine ajung.
Nu pot face schimb masiv ca nu pot produce multa apa. Momentan au fost schimbati 60 l de apa, petele albe de pe xanthurum sunt mai mici si pare mai vioi, vom vedea pana maine cand o sa mai fac un schimb cu cata apa mai produc maine, poate mai iau ceva apa din bucuresti sa schimb 200-250 litri.

Eu cred ca totusi de la pietrele dragostei se trage dezastrul.
@aurecj Logica imi spune ca te inseli.
Experienta nu am.
In acest moment supravietuitorii stau in partea de jos a acvariului iar pe xanthurum au inceput sa apara pete albe.

Ps deficientele/insuficientele ciclarii nu apar totusi in teste?
Nu cred.
Sunt 5 pestisori in displai de 350 litri + 100 litri in camera recirculare.
In plus 4 din ei ii am de 4 saptamani si nu au prezentat nici un simptom.
Si apoi brusc toti sa devina apatici si 2 sa moara in 2 ore?
Sau a existat un catalizator.
Astazi, dupa 4 saptamani, au inceput sa moara pestii si se pare ca si coralii care sunt deja acoperiti de ceva ca o plasa de paianjen, cred ca este o secretie a lor.
Pestii, unii au murit ceilalti nu prea se misca si tin gura deschisa, ca si cand nu ar avea oxigen iar in apa este ceva ca un fum care se vede in lumina, apa nu mai e clara si nu ma refer la tulburatul ei, parca e ceva acolo.
Inca nu stiu cauza, salinitatea si temperatura sunt ok, testele de apa le fac maine.
Sunt 3 lucruri care ar putea fi cauza, intamplate in ultimele zile
1. Vineri am adus pestele clown si crevetu - poate au avut o boala o sa ma duc azi la petshop sa vad daca restul pestilor de acolo au ceva
Dar ce boala sa afecteze si coralii?
2. Ieri am construit turnul si am tulburat apa, dar nu cred sa fie asta problema, pestii erau vioi aseara si au mancat f bine.
Ce am mai facut, pompa de valuri de deasupra am orientat-o in lung nu in sus, ca sa faca un curent mai bun dar nu prea mai face valuri. Nici asta nu cred ca e problema ca am inceput sa oxigenez puternic apa cu pompa de valuri, cu reactoru de peleti si furtunul de recirculare folosite ca si cascada dar starea pestilor nu s a imbunatatit
3. Sotia a aruncat in acvariu aseara, dupa ce am terminat cu turnul, niste pietre adunate de ea de pe plaja din diverse tari. Dar erau si ciobiri, resturi de materiale, cochilii de melci etc. ma gandesc ca nu cumva una din FRUMOASELE ei pietre sa fi inceput sa elibereze vreo substanta in apa, poate calciu? Asa s ar explica si fumul din apa.

Pana acum sunt cazuti sigur la datorie sau in slujba DRAGOSTEI vulpinusu si hepatusu.
Sper sa ma insel si iubirea sa nu fi influentat acest simpatic mini eco sistem.

Ps cum aflu daca a fost o boala sau un factor chimic?

Forum Index » Profile for Spv13r » Messages posted by Spv13r
Go to: