Salutare,
Incep prin a spune ca nu am avut nici un acvariu in viata mea.
Datorita costurilor prohibitive mi am cumparat un acvariu sh din Anglia care a functionat cam un an.
Dimensiunile sunt cum nu trebuie dar cum le vreau, adica 174x34x70, nu e pe gustul multora dar mie imi place, im plus se potriveste perfect in camera.
Dotarile cu care a venit
1. Lampa dimabila cu telecomanda arcadia cu 4 neoane albe 14000k, de 1450 mm, 80 w, 2 neoane marine blue t5, un LED BAR cu 5 unitati a cate 12 leduri a cate 3 w fiecare, deci 5x12x3= 180 w.
2. Pompa de valuri - 2 buc Tunze seria 6000, nu imi dau seama exact ce model ca arata la fel si un controler 7092 cu 2 iesiri, pentru ambele pompe
3. Un feeder automat superfish
4. Skimmer tunze 9006 cu hidrofoamer e-jet 9006.04
5. Pompa syncra 2.5 silent 2400 l/h
6. incalzitor aqua one de 300w
7. Denitrificator Bio aquatek gyractor 400 .
8. Aparat tunze 3155, care este un senzor de nivel, initial am crezut ca este aparat de osmoza dar nu
9. Un reactor cu carbune activ echipat cu o pompa syncra sicce silent 1.0 de 950 litri.
Neprimind prea multe sfaturi am inceput achizitiile de completare azi cu
1. Nisip grotech 20 kg, dar imi mai trebuie 5-10 kg
2. aparat de osmoza jbl 120, de maine incep sa fac si apa
3. Piatra vie vreo 20 si ceva de kile proaspata, de import

. Inca ma gandesc la aquascape, nu e usor pe 30 cm latime totala
4. O galeata de sare grotech
5. Bio pelete grotech pt denitrificator
6. Remophos de la grotech pentru reactor
7. Activ carbon de la grotech care nu stiu daca sa il pun cumva in sump sau sa il pun in strat cu remophos in reactor, totusi reactorul nu este f mare
8. Bioptim si biodigest fiole
9. Apa sarata dintr un acvariu stabil, 120 l
10.
Ce am facut
1. Am asezat acvariul pe suport
2. Am pus nisipul, piatra vie si saratura si am dat drumul la un aparat de valuri, celalalt nu este inca in apa, am umplut cam 1/3 din acvariu si imi mai trebuie 3 zile sa il umplu complet, inclusiv sumpul. Poate mai fac rost de ceva apa de osmoza dar in valcea nu e usor.
Ce vreau sa stiu acum - rezista piatra vie in apa doar cu un aparat de valuri inca 2 zile sau ar trebui sa pun in funtiune skimmerul direct in acvariu si apoi sa il mut in sump cand va fi functional?
Am nevoie de sugestii la cum sa aranjez toate echipamentele in sump.