[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: boogy.bogdan
Forum Index » Profile for boogy.bogdan » Messages posted by boogy.bogdan
Vand acvariu 350 litri cu dimensiunile 100x50x70
Acvariul se vinde complet, cu toate accesorile necesare (inclusiv pesti) plus alte maruntisuri.
Tot pachetul contine:
Acvariu 350 lintrii cu fundal 3D, sticla de 10mm
Capac cu sistem de iluminat pe leduri si venntilator
Masa facuta din cornier placat cu pal, cu 2 usi glisante
Filtru extern JBL E900 900l/h (plin cu siporax)
Filtru extern SunSun HW-303A 1400l/h (plin cu burete si inele ceramince)
Incalzitor Eheim 150Watt
Pompa aer Hailea 7.2l/min
2 prize programabile
1 hranitor automat pentru pesti
2l siporax de rezerva
un pachet carbune activ nedesfacut
cateva bugati de perlon
alte maruntisuri (tevi furtune, supape, teste de apa..etc)
Se poate inchide, multumesc.
UP
Donez o femela de Maylandia estherae (aprox 12 cm) si 2 masculi de pseudotropheus elongatus cu coada albastra (aprox 12 cm).
Daca are cineva sa imi dea in schimb pui de pseudotropheus elongatus cu coada galbena, doar daca se poate.
Se ridica din Bucuresti zona IMGB, in apropierea statiei de metrou Dimitrie Leonida.
Tel: 0761322790.
Pestii sau donat.
Se poate inchine, multumesc
Donez o femela de Maylandia estherae (aprox 12 cm) si un mascul de Caeruleus electric yellow (aprox 12 cm).
Daca are cineva sa imi dea o femela de Caeruleus electric yellow pot dona si un mascul de Auratus.
Se ridica din Bucuresti zona IMGB, in apropierea statiei de metrou Dimitrie Leonida.
Tel: 0761322790.
ms de explicatii, o sa le asez cand imi ajung celelalte leduri....
O nelamurire la cele 2 filtre.....ma gandeam sa le pun asa
filtrul FBL sa il umplu cu bureti si jos sa las inelele ceramice - pentru filtrare mecanica
filtrul sun-sun sa il umplu cu siporax si deasupra fiecarui sertar sa pun perlon- pentru filtrare biologica

Si ma gandeam sa le asez ca in imagine
pentru cele albe am un transformator de 1.25A si pentru cele albastre am de abia acum am facut rost de un transformator de 400mA
Din pacate stau in capatul celalalt... IMBG- metrou dimitrie leonida
zilele astea mai trebuie sa imi ajunga o comanda de leduri si am sa completez, astea care imi vin acum au o lumina ceva mai calda decat cele deja instalate...eu am o problema cu lipiturile menzilor (contactele electrice) si ieri am descoperit ca se gasesc mufe speciale de contectare dar trebuie sa ajung sa le cumpar, azi am cautat pe la mine prin zona dar nu am gasit ....posibil sa te sun sa imi zici ce si cum ... ms
fundalul este facut din polistiren de 10 cm, sculptat in el cu lumanarea si dat cu 5 sau 6 straturi de ciment cu nisip, nu l-am mai dat cu pigment de culoare ca oricum se va umple de alge, cat despre pesti nu stiu inca ce pesti voi pune il el, aici am nevoie de ajutorul vostru cu sfaturi si idei in a alege pestii
inca nu m-am hotarat....cichlide din lacul malawi sa fie
Buna ziua.

Am microbul in sange de 1 an de zile si in urma cu cateva luni am profitat de ocazie ca prietena nu este in tara si mi-am luat un acvariu de 350l, (ce-l vechi avea 120l).
Acum incerc sa il termin pana sa vina "jandarmul" acasa.
Acvariul are ca dimensiuni 100x50x70
Capac DIY facut din pal si lacuit
Fundal 3d DIY din polistiren de 10cm
Ca filrtare am 2 filtre externe un JBL e900 si un sun sun hw-303a de 1400l/h
Iluminat pe leduri, lumina alb rece
Ca substrat am spartura de marmura (cernuta)

Acvariul este aproape gata, este pe pozitia finala, umplut cu apa de 1 saptamana, cu un singur filtru in functiune, cel de la JBL, plin cu siporax si inele ceramice (ce-l de-al doilea filtru l-am cumparat de abia aseara)
Acum am dat capacul jos sa pot ii fac gauri pentru inca un filtru si sa rezolv problema cu ledurile care mi se mai sting din cand in cand (e greu cu legaturile)
O sa mai trebuiasca sa adaug cateva leduri cu lumina mai calda deoarece ledurile care le aveam au lumina prea rece si o sa mai adaug 2 ventilatoare (am gaurile date)
Ca pesti as vrea africani din lacul Malawi dar nu m-am hotarat exact ce familii sa imi iau.

Acum urmeaza intrebarile...
ce materiale sa pun in filtre ?
la jbl parca am 4 sertare si la sun-sun am 3 sertare, filtrul jbl a venit cu bureti si inele ceramice si ce-l sun-sun plin cu siporax si perlon, tin sa zic ca am acasa suficient siporax cat sa umplu amandoua filtrele
Ce pesti credeti ca ar fi bine sa imi iau ?
Credeti ca Beaufortia Ieveretti se descurca printre africani ?
Exact acolo ma duc ca trebuie sa gasesc 3 butoane(on/off) pentru instalatia electrica a capacului de la acvariu.
apa de fantana nu prea am de unde sa iau, mai ales 300l
ce bine ca maine dimienata am drum pana la obor si poate gases vreun ciur mai mare si mai ieftin
Tocmai mi-ai dat o idee cu plasa.
Mai am acasa ceva plasa de tantari, am sa incerc sa o pun in 2 si sa fac cum ai zis u, va fi o munca destul de migaloasa tinand cont ca trebuie sa scot toata spartura de marmura din acvariu si sa o cern sub jetul de apa
ms de sfat.... o sa mai fac maine un schimb de apa si daca incepe sa se lipezeazca poate o pastrez ca arata frumos marmura chiar daca nu este chiar asa de natural... daca nu, o sa cumpar un sac de nisip
Buna seara,
Aceasi problema cu praful de marmura o am si eu
Mi-am cumparat un scac de 40kg din dedeman (23 lei) si cand m-am apucat sa o spal am realizat ca va fi o munca foarte grea.
Dupa ce am stat mai mult de o ora incercat sa scot apa lipede din fraful de marmura, m-am gandit sa o spal doar in 2-3 ape si sa o pun asa in acvariu. Dupa ce am pus marmura in acvariu, l-am umplut si l-am lasat asa pana a 2, adik ieri, azi am schimbat apa iar si daca nu agit deloc nisipul, apa ramane lipede dar daca ma apuc si misc ceva prin acvariu se a;beste imediat apa
Acum nu stiu ce sa fac sa mai fac cateva schimburi de apa sau sa scot toata marmura din acvariu si sa trec pe nisip normal.

(am un acvariu de 350l care incerc sa il pregatesc pentru ciclide africane si din pacate nu am pietre calcaroase)
Ms, cu siguranta, deja m-am gandit cum ar fi sa am un acvariu mai mare dar din pacate ma limiteaza spatiul
Momentant imi fac damblaua cu asta
Nu mai vreau sa ii pun culoare ca oricum se va umple tot de alge si deja l-am pus in acvariu , normal ar trebuii sa schimb apa zilnic timp de 2 saptamani
Multumesc,
70 este inaltimea, acvariul l-am luat de la cineva care avea discusi,
Mai am cateva problema pana sa il termin, acum doar ce am pus fundalul 3d facut din polistiren, mai am ceva de retusat la capac si joi sper sa ajung sa cumpar praful de marmura si cateva pietre adecvate africanilor

Forum Index » Profile for boogy.bogdan » Messages posted by boogy.bogdan
Go to: