Message |
|
Daca tot stau cu bazinul gol m-am apucat de mesterit. Am dat gaura in sump pentru schimbul la picatura.
Pentru scurgere voi folosi un furtun cu insertie sa nu ma trezesc cu el strangulat pe la colturi.
Pe partea de alimentare am nevoie de ajutor. Plec din teava Henco de apa rece si nu stiu cum ar trebui sa continui.
Am vazut la unii ca folosesc reductor de presiune si apoi picurator Gardena.
M-as duce cu Henco dinala subtire de 16 pana la buza acvariului si as monta acolo reductorul si picuratorul.
Oare teava Henco se poate lega la reductorul respectiv?
|
 |
|
ClauM wrote:Legat de lampa, intreb deoarece am si eu una de 13w si vreau sa o leg de un Aquael Turbo 1000 si fitingurile din lampa sunt de un tol si nu gasesc adaptorul perfect, lipsa experientei isi spune cuvantul!
Nu stiu ce marca de lampa ai, de exemplu cele de la JBL stiu ca au mufele pentru furtune 12/16 si 16/22, furtune care se gasesc la orice magazin.
Uita-te mai in fata cu cateva pagini, este o discutie despre debit. Eu zic ca e cam mult sa legi lampa la 1000 l/h.
Discutia o gasesti chiar inainte de poza cu o doamna din colectia colegului Pavelescu.
|
 |
|
Par cam dezamagiti ca nu i-ai scapat inca de infuzori
|
 |
|
12V - 2.5A va "duce" 2.4m de banda de led. Ca sa compari "lumina" produsa de neon vs led trebuie sa te uiti la lumenii produsi de fiecare.
Eu zic ca banda va fi ceva mai luminoasa decat un neon de 18W.
Fara sa ne zici ce ai in acvariu sau ce vrei sa obtii nu cred ca-ti poate spune cineva daca te ajuta sau nu lumina albastra.
|
 |
|
Io stiu ca undeva la 6 luni de functionare continua. Nu mai stiu pe unde citisem asta deci nu e 100%
|
 |
|
Parca se vede luminita de la capatul tunelului
Oricum inca o saptamana nu cred ca scapi de UV.
|
 |
|
Eu nu inteleg cum JBL sau Sera, producatori destul de seriosi, mai scot pe piata genul asta de teste care au niste marje de eroare ff mari.
|
 |
|
Io presimt ca se lasa cu ban-uri daca-l mai necajiti mult.
|
 |
|
Diferenta intre cele 2 poze e majora. Pestii au cu totul alta pozitie.
|
 |
|
alin&nicoleta wrote:Poti avea cele mai tari obiective, daca tii aparatul pe Full-Auto nu vei sti niciodata de ce e capabil.
De ce ar fi diferita o poza facuta pe Auto fata de una facuta in modul Manual?
O fotografie se reduce in termeni tehnici la timp de expunere, apertura si sensibilitatea senzorului.
In mod manual acesti parametrii ii alege fotograful, in Auto ii alege aparatul.
In anumite situatii e nevoie ca fotograful sa controleze cu precizie acesti parametrii dar nu e cazul acestui gen de fotografie.
|
 |
|
Ce inteleg eu din tabelul ala e ca sub 3000l e acvariu si peste 3000l e bazin
Am avut mai demult apa verde intr-un acvariu de 100l si cu un UV de 5w s-au vazut rezultate dupa 3 zile.
Am lasat UV-ul sa mearga inca 2 de siguranta.
|
 |
|
Glumeam cu cartofii.
La Debrecen sunt 2 petshopuri care merita vizitate dar e recomandat un telefon inainte ca sa stii cand primesc marfa.
Altfel risti sa nu gasesti mare lucru. Eu asa am patit.
|
 |
|
Din pacate, datorita problemelor de lipitura, acvariul a fost desfacut...
... si, din fericire, relipit.
Toate meritele le are colegul Porcu care a lucrat o zi intreaga contra cronometru. Ii multumesc din nou pentru deranj.
De data asta am mers pe Dow Corning, spre "bucuria" mesterului, care a facut antrenament serios la brate
In sump merge o pompa mica care recircula apa ca sa nu-mi moara pretioasele bacterii
Pestii sunt cazati intr-un acvariu de 100l si nu par prea incantati de noua locatie dar mai au de asteptat 3-4 saptamani.
|
 |
|
Ce bine ar merge un autocolant pe spatele acvariului.
|
 |
|
|
 |
|
Nu am nici o emotie, la mine nu s-a lasat absolut deloc, am facut un calcul si am undeva la 75g/cmp in ciuda celor 600 kg care le are acvariul.
E absolut neglijabil. Aici intervine si placa de marmura pe care o am sub acel polistiren si care e absolut plana, deci polistirenul nu trebuie sa preia nici o denivelare.
La tine probabil in acel colt placa de beton e mai ridicata si la apasari repetate acel polistiren a fost nevoit sa preia diferenta.
|
 |
|
Sau materialul ala care se pune sub parchet, nu stiu exact cum ii zice. Eu dinala am.
Ideal e ca suportul pe care sta acvariul sa fie perfect plan ca polistirenul sa nu aiba ce prelua.
|
 |
|
Pai polistirenul e sfant, chit ca are 5mm sau 20.
|
 |
|
Acvariul arata bine, parca bolovanii rotunzi sunt in plus. Sau invers.
|
 |
|
Eu cred ca mai urat arata in varianta sugerata de tine.
|
 |
|