Message |
|
Felicitari si din partea mea, Adi, sigur va fi cel mai frumos acvariu de Tanganika din tara, asa cum a fost si cel de Malawi.
|
 |
|
De ce nu pui sub acvariu inca o placa de pal de 16-18mm care sa fie exact pe dimensiunea fundului?
Daca iei una pe culoarea mobilei nici nu se va vedea.
|
 |
|
Cum a reusit sa crape geamul ala chiar asa?
|
 |
|
Poti atasat un powerhead lampii UV si le pui pe deasupra direct in acvariu. Nu va fi estetic dar toata treaba va dura cateva zile.
Din ce stiu eu debitul prin lampa UV trebuie sa fie undeva la 100-300lph ca sa fie eficienta, deci daca o legi direct pe circuitul sumpului nu cred ca e ok.
|
 |
|
Nimeni nu vede in viitor sa-ti poata spune cu certitudine ce se va intampla. Era unu care vedea viitorul da a murit cam de mult.
Unii tin plante cu ciclide, altii nu. Si eu am incercat la inceputuri cu ceva anubias. Esec total, le gaseam plutind.
Sunt si foarte usor de scos din nisipul fin pe care il regasesti in general in acvariile cu ciclide.
Pe de alta parte mai sunt si parametrii apei. Apa dura agreata de ciclide nu prea convine plantelor.
Una peste alta, poti incerca sa vezi ce iese.
|
 |
|
AdrianMar wrote:Ranile erau exagerate... Slabe sanse sa mai fi putut salva!Mie nu mi se pare ca a muscat-o masculul sa stii...Mi se pare o gura mult mai mare acolo, poate mi se pare.Nu poti sa scoti icrele si sa le cresti, ai sanse slabe, numai daca stii exact ca mai aveau un pic si ieseau puii, apoi trebuie sa le fertilizezi, ei au ferlilizare externa...
Fertilizarea icrelor se face in momentul imperecherii.
Nu e o gura mai mare acolo, femela a fost muscata de mai multi pesti nu doar de mascul, asa se intampla intr-un acvariu de cilide cu un peste slabit.
|
 |
|
De acolo era expresia?
Al dracului uleiu asta de masline, e bun la orice.
|
 |
|
Asta cu uleiul de masline nu o stiam.
|
 |
|
Unii "vopsesc" sticla cu silicon negru. Daca intinzi un strat subtire, uniform cred ca iesi bine.
Legat de denitrificare, cat timp compartimentul e deschis se va face schimbul de gaze si va exista oxigen in apa.
Probabil o denitrificare partiala se va face totusi. Dar, repet, eu unul nu ii vad rostul la un acvariu plantat.
|
 |
|
geani wrote:50- 100 l/h, pt denitrificare..
Ar trebui sa fie inchis ermetic acel compartiment, denitrificare se face in lipsa oxigenului. La un plantat nu vad rostul denitricarii, NO3 va fi papat de plante.
Din punct de vedere estetic varianta aceasta e cea mai buna, cu sumpul in spate.
Si eu as merge pe varianta cu 2 intrari pe capete unde sa fie filtrarea mecanica si pompa in mijloc.
|
 |
|
Era undeva pe forum un acvariu de ciclide la 400-500 litri tot asa cu sump integrat, doar ca intr-o laterala. Oricum principiul de functionare e acelasi.
Din pacate nu reusesc sa-l mai gasesc.
Pe scurt, iti trebuie un pieptene in partea de intrare in sump (ca sa nu te trezesti cu pesti in sump) si o pompa in capatul celalalt.
Pompa iti recomand Eheim compact 1000 sau 2000, sunt silentioase si au debit reglabil.
|
 |
|
Indreapta jetul spre suprafata apei incat sa valureasca. Astfel apa va fi oxigenata si nu ai nevoie de nici un fel de bule.
|
 |
|
Am impresia ca ne pierdem vremea. 3 oameni ti-au zis sa nu faci ciorba, tu insisti sa faci ciorba.
|
 |
|
Pai alege ce-ti place, noi ti-am recomandat doar ce sa nu faci.
|
 |
|
Nu au nimic daca ii duci cu masina, doar ai caldura in masina. Am adus pesti din Debrecen in Cluj iarna si nu au avut nimic.
Rahatul de pe substrat nu il cureti cu sanitar ci cu un curent de apa bine gandit si o filtrare biologica pe masura.
Subscriu si eu celor zise mai sus, nu fa o ciorba, renunta la hoplo si synodontis si baga 1-2 familii de mbune.
|
 |
|
alin&nicoleta wrote:Nu se stie niciodata cand imi vine si mie pofta de marine si ar fi indicat sa stiu totul de la cap la coada.
Pai asta e acvariu de ciclide
|
 |
|
Am avut si eu ceva test tetra si eu zic ca era ok comparativ cu parametrii apei raportati de compania de apa.
|
 |
|
Exact.
|
 |
|
Nu am reusit sa fac schimb de apa de 3 saptamani  asa ca am zis sa fac niste teste sa vad cum stau.
NH4=0 deci filtrarea merge brici. Ce m-a surprins e NO3=1.
Denitrificare in sump m-as mira sa se faca asa ca singurul "vinovat" ar fi algele.
Pot sa haleasca algele nitrati in halul asta?
|
 |
|
Nu pot sa nu remarc pretul extrem de bun la sticla de 10.
In locul tau nici nu mi-as pune problema, as merge pe sticla de 10.
O fi mai groasa lipitura la sticla de 10 dar ai 20% mai multa suprafata lipita, deci rezistenta mai mare.
|
 |
|