Message |
|
 )
Da bre, nu am nici eu nimic cu tehnica moderna atat timp cat ne usureaza munca si ne ajuta sa facem un ecosistem cat mai apropiat de cel natural.
Eu am ce am cu alternativa la echipamentele bune si in mod special cu alternativa la natural. ;)
Uitati-va si voi in jurul vostru cum se destrama tot, inclusiv barierele de corali. Uitati-va ca incet incet dispar pestii din delta. Uitati-va cat de mult costa sa ai un colt de natura in casa, si daca iti permiti sa il ai, cat de greu ajungi sa ii gasesti un echilibru. Uitati-va la nevinovatii aia care se zbenguie in acvariu si care va relaxeaza si va inveselesc, au si ei nevoie de o planta naturala si o roca la fel de natura, chiar au nevoie de ele in starea lor naturala si slava domnului avem de unde procura o gramada.
|
 |
|
Ma scuzi poate am ramasin urma cu discuria.
De ce trebuie o piatra cu rasina?
Daca trebuie sa dam pietrele cu rasini, ce ne facem la substratul pe baza de pietris? :-??
No Offence.
Raman la parerea mea, e o cheltuiala si o munca in plus.
Cat despre acvariile din plesiglas, acril si asa mai departe.... la fel am o parere proasta. Mi se par lucruri de mantuiala, chinezarii, care vor invada cat de curand piata, si care vor denautura acvaristica pe viitor. Acvarii din acril, plante de plastic, chinezi in miniatura pescuind, radacini din plastic, background cu razboiul stalelor sau lord of the rings, si imitatii de corali puse in acvarii de apa dulce.
In schimb folosim echipamente profesionale, punem 200 de substante si crestem chiclide in ele.
Hai ca am luat-o pe campii.
Va pup
|
 |
|
Salut
Arata ok pt home made.
Singura remarca negativa e ca l-ai facut prea gros.
Daca nu vroiai sa decupezi in polistiren si doar ai lipit alte bucati pe o placa, atunci ma gandesc ca acea placa trebuia sa fie de 2 sau de 3.
Eu cand fac, incorporez tevi de plastic in el, iar in parte de jos unde trebuie sa traga filtrul mai pun cateodata doze clasice de prize, pe care la fel le imbrac, si seamana mai mult a grota.
Acum nu stiu cum ai aplicat oxidul. El normal se ameste cu ciment.
Nu vreau sa descurajez sau sa contrazic pe nimeni sau vre-o lege a acvaristicii, dar, niciodata nu am folosit rasina, si nu am avut nici un fel de problema.
O albie in care sa tii decorul finit 6-7 zile, cu schimbari zilnice de apa, pana nu mai iese culaore din el si nu mai pluteste nimic la suprafata. Cate odata la primele bai ale decorurilor se formeaza niste substante la suprafata care seamana ca atunci cand pui ulei in apa. Nu va impacientati.
Mai exista o varianta, mult mai ecologica, care mie unul mi-a dat roade.
Exista in comert fel de fel de nisipuri colorate. De exemplu cele de la Evidecor, cred ca ati vazut pe la majoritatea petshopurilor. Puteti face incepand cu al doilea strat, amestecul de ciment cu nisip colorat. Si atunci nu va mai complicati cu oxizi si altele. O sa vedeti ca la oxizi, degeaba te chinui sa ii dai un aspect poros de piatra, sa para natural. Culoarea nu va fi deloc naturala. Asa cu ciment si nisip colorat, este o culoare mai stearsa mai naturala.
Pentru decorurile combinate insa, eu raman la folosirea spumei. Se poate combina mult mai usor cu plante, cu pietris, cu lemne. E frumos un decor din care iese o bucata de mangrova sau mai multe. sa incorporezi in decor cateva paharele mici cu substrat de plante si sa iti iasa plante din decor. Au un efect extraordinar.
Tot din spuma, dar aici sa aveti imaginatie, se mai pot face diferite forme.
Daca vreti sa faceti un trunchi de copac gol pe dinauntru: Cautati sarma din aluminiu (aia care se rupe repede) si modelatzi-o in forma unui cilindru, sau daca va chinuiti puteti face un cilindru conic, cu baza mai lata. Doua gauri pe o parte si alta ce vor tine loc de scorbura. Va duceti la un magazin de pescuit si cautati niste bucati de plumb pe care o sa le bagati la baza pentru a sta decorul la fund. Nu va faceti griji, atat sarma cat si plumbul se vor imbraca cu spuma. Nu vor lua contact cu apa. Apoi tot scheletul se imbraca in spuma. Dupa ce acoperiti un sector sa zic, 1/4 incepeti si il modelati sa para scoarta de copac. Si asa faceti cu tot. Dupa ce s-a format, il vopsiti cu vopsea pe baza de rasina. Este mai greu, trebuie putin talent in pictura, dar daca va descurcati o sa fiti uimiti de efect.
Hai o zi buna ;)
|
 |
|
Eu personal nu am fost niciodata de acord cu filtrele interne, decat in cazul in care bazinul era mic.
Fie ca iti cumperi un filtru extern fie ca iti faci unul mecanic, oricum il poti ascunde in decor 3D.
Recipientul ala seaprat de care vorbesti cu o pomapa de apa este ok, dar vezi ca se face cu cap si ala, trebuie sa calculezi niste debite, si trebuie sa ai si tur-retur.
Eu sunt de acord cu cei care sustin aplicare echipamentelor pe exteriorul acvariului si nu in interior.
La capitolul curs din filtre sa stii ca nu exista padure fara uscaciuni, si ar trebui, parerea mea, sa ne obisnuim ca suntem un fel de groapa de gunoi, ma refer la tara noastra, si ca exista diferente intre ce primim noi din import si ce primesc altii.
Oricum daca te gandesti sa faci un filtru mecanic, te pot ajuta cu niste schite sau iti pot spune si unde le gasesti.
Cum ascunzi o teava? te pot ajuta si la asta sau iti pui tu imaginatia la contributie.
Daca iti cumperi un filtru extern totusi vezi ca majoritatea au o substanta recomandata de producator care sa pune in mediul filtrant la prima folosire ;)
Spor la treaba
|
 |
|
 ) Fiecare sa sfaturi in fuctie de pasiune. vad ca si si un avatar cu africane.
Nu zic ca ideile voastre nu sunt bune, plus ca la un asemnea acvariu pote fi adaptat la aproape orice.
Eu am alti pesti preferati, neoni, tatrazone...
Poate din cauza ca sunt de moda veche? Pe vremea cand m-am apucat eu nu erau sisteme co2 si osmozoare  ) si alergam cu saptamanile dupa o pereche de guppy mai deosebiti  )
Un prieten mi-a spus sa il fac de pirania. Insa spre rusinea mea, nu pre stiu cu ce se mananca pestii astia.
Stiu ca le trebuie lumina putina, plante de suprafata... dar nu stiu cum ar iesi...
|
 |
|
Ce naiba ma baieti. Eu nu ma cert cu adu ci doar am si eu datele mele reale pe care ma bazez. Poate asa o fi in magazinul ala. Nu inseamna ca e si pretul pietei.
Trecand peste filtrul asta ca nu au vandut astia de la JBL pana acum atatea filtre cat i-am pronuntat noi numele, Chestia cu propria piata o stiu foarte bine.
Si mai siu dragii mei constanteni ca acel bol cu caras si o planta artificiala poate ajunge foarte foarte scump, mai ales daca carasul e matru, pe piata asta din Constanta.
Si mai stiu ca in piata de pesti din Braila de la maicamea inca se mai vinde betta matur cu 4-5 lei, sa nu dau preturi din CTA.
Nu ma cert cu nimeni, nu imi fac nici o publicitate. Si nici nu cred ca daca esti proprietar al unei firme in domeniu iti interzice cineva sa intri pe forumuri. Daca vreau publicitate platesc. Si asa cum sunt eu stiu ca pot si as vrea sa fiu de folos si sa ajut pe cine pot, si nu numai pe forum aici. Asta nu inseamna sa ies in fata clasei sa spun cine sunt.
Sun Fanctc din CTA si poate devenim prieteni si iesim si la o bere. Nu asta e esentialul.
Si pana la urma ce daca e offtopic? Am purtat o discutie cu cel care a deschis topicul. Nu vad pe cine si ce deranjeaza.
Cu toate astea, tot respectul si lu ADU si la toata lumea.
Eu vreau sa ma inteleg bine cu toata lumea ;)
O seara buna
|
 |
|
Am zis doar loc public.
|
 |
|
Multumesc pentru sfaturi.
Eu am zis un e1500 si un filtru mecanic, nu intern. un filtru facut de minde undeva sub el, in partea opus al lui e1500, cu medii de filtrare, cu tur-retur si restul.
Nu vreau sa pun alte plante, si nici nu vreau sa fie acvaiu plantat. Si cred ca sunteti de acord toti cu mine ca numai pt jawa moss nu trebuie co2.
Este greu sa va explic in cuvinte de ce vreau sa il fac asa. E clar ca am eu o imagine in cap, plus ca nu am timp sa il bibilesc.
Deaia este si atat de exagerata constructia lui cu atatea intaritoare. Va fi pozitionat intr-un loc cu trafic, unde copii vor veni sa bata cu degetul in geam si asa mai departe.
Cel mai bine e sa va trimit poze dupa.
Eu am citit undeva, nu mai stiu sincer unde, ca cea mai rezistenta lipitura pentru acvarii mari e asta care am spus-o eu cu laturile lipite in lateralul fundului.
Iar un funt duplec de 19mm nu este chiar acelasi lucru cu fundul dublu. Duplexul este tot un geam dublu dar cu o membrana intermediara care confera rezistenta mult mai mare. O sa aibe si multe roci si multe mangrove si toate sunt grele si rocile mai ales contondente.
Bun. Deci asta am vrut sa te lamuresc. Al doilea filtru e mecanic nu intern.
Multumesc.
|
 |
|
vad ca esti si constantean.
afaceristi constantenii astia
|
 |
|
Nu cred ca am jignit prea tare.
Insa in momentul in care te contrazici trebuie sa ai un minim studiu de piata.
Si cand eu stiu ca e900 se vinde intre 360 - 390 roni pe shopurile online si mai scump la cele de cartier prin constanta nu vad in nici un fel posibilitatea de a-l vinde cu 330.
Iar la un asemenea produs nu prea poti obtine mari reduceri fiindca nu stii daca vinzi macar 2 bucati pe luna. Si putini sunt cei care isi permit tine in stoc asa ceva.
Oricum din partea mea locul de buna ziua e ramas.
o seara buna
|
 |
|
Sa ma scuze adminii ca nu vreau sa imi fac publicitate dar vreau sa lamuresc omul.
Tati eu chiar sunt partener cu importatorul direct de JBL si chiar lucrez u oferta lor pe masa si nu numai. Ocean free si altii.
V-ati invatat cu mocangeala, de la nenorocitii care nu vand cu factura si bon.
De exemplu
Daca la importator e900 cu tot cu TVA este fix 300 de lei. in cazul ofertei pe care o am.
Transportul este cam 30 de lei prin curierat rapid.
Avem 330 de lei.
Cum pot eu sa ma incarc cu el in gestiune, sa platesc si TVA si sa il vand tot cu 300.
Sau poate face importatorul discount de 30% cand cumpar peste 300 roni.
Asta e logica corecta.
Si chiar si asa cu oferta asta fara discounturi cum zici tu care o am, eu tot ma clasez bine pe piata.
Sa nu se inteleaga gresit, nu imi fac publicitate, nu imi caut clienti pe forumuri.
Imi cer scuze incaodata fata de admini.
Multumesc
|
 |
|
Baiat daca il iei de la importatorul direct pe e900 asta si adaugi TVA-ul ai sa vezi ca ajunge mult mai mult de 330.
Poate doar daca magazinul respectiv merge cu 1% adaos comercial
No Offence, e doar chestia de logica. Si crede-ma ca sunt in tema.
Eu garantez ca sub 350 nu gasesti la magazin. si asta fara taxe de transport
o seara buna
|
 |
|
O sa incerc sa va raspund la amandoi in acelasi post.
Cele 4 intarituri laterale superioare le voi pune exact cum ai spus lipite de intariturile longitudinale.
Celelalte patru de pe fund, le voi punela fel ca pe cele superioare, lipite de fundul bazinului, doua in laterale si doua pe mijloc.
Stiu de acvarii plantate, stiu de sisteme, stiu de tanin si altele. Dar asta am eu in creier, ca e posibil ca dupa 2 ani sa il schimb, e si asta adevarat.
Insa nu am conditii climatice adecvate. Nu o sa stau toata ziua langa el si asa mai departe. Chestiile care mi le recomanzi tu sunt de migala si trebuie sa dormi langa el.
Va multumesc pentru sfaturi. ;)
|
 |
|
Daca mai este valabil, le iau eu, platec si taxele de transport, prin posta romana.
ID mess: fanctc
sau tel 0766782294, da un sms.
|
 |
|
Le pot lua eu daca vrei, 0766782294
Sper sa mai fie valabile  )
Da un sms.
|
 |
|
Buna ziua. Este prima oara cand postez pe acest forum.
Vreau sa demarez un proiect pe care doresc sa il fac mai de mult timp. Este vorba de un acvariu de 720 de litri.
As dori cateva sfatur, pareri si corectori de la specialistii prezenti aici si care au mai construit acvarii.
Voi prezenta mai jos datele tehnice:
Lungime 200cm/ latime 60cm / inaltime 60cm
Fundul acvariului va fi din geam duplex de 19mm
Laturile acvariului vor fi din geam de 15mm
Intarituri pe fundul bazinului: 4 fasii de 10cm latime, din geam de 15, asezate paralel cu latimea fundului, doua in capete si doua pe mijloc.
Intarituri superioare: doua fasii de sticla longitudinale tot din sticla de 15mm, si tot 4 fasii de sticla pe latime.
Dotari.
Filtru e1500 + AquaCristal UV-C 36W/serie 2 - conectate
Filtru mecanic + JBL AquaCristal UV-C 36W/serie 2 - conectate
Vor fi dispuse separat un set in stanga si unul in dreapta
5 x T5 80W
2 x ProTemp S300
2 x ProTemp Basis 250
Si mai intra pompa aer, hranitor, dozator fertilizant.... maruntisuri
Vreau sa pun in el doar roca neagra, si foarte multe mangrove, foarte foarte multe puse una peste alta. Singura planta va fi jawa moss pusa pe buturugi. Iar la capitolul pesti
voi baga cca 100 de neoni. Daca voi credeti ca ar merge mai multi as incerca, insa as vrea sa se vada clar cu merge bancul de neoni prin acvariu.
In ciuda marimii este un acvariu modest si sper eu de efect. La ceea ce vreu sa pun in el nu cred ca e nevoie de alte aparaturi gen osmozor sau co2.
Ca si costuri pentru cei curiosi, in jur de 1000 de euro la preturi de producator, adica marfa nu e luata din petshopuri si nici geamul din piata.
Va multumesc pentru rabdare si astept parerile si sfaturile voastre.
|
 |
|
|
|