[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: FanCTC
Forum Index » Profile for FanCTC » Messages posted by FanCTC
Treaba sta in felul urmator. Dupa cum zice femeia:
Osmozoarele sunt alcatuite din 4 compartimente. Alea 3 care apar pe site la Aquaphor Trio sau Aquaphor crystal plus inca un filtru optional cu membrana osmotica.
Deci osmozorul este alcatuit din filtru normal + filtru de osmoza.
In momentul in care la filtrul normal se adauga filtru de osmoza, debiltul nu mai e de 2,5 litri de minut. Astfel debitul se va modifica la 8 L/H sau la 16 L/H in functie de optiunea aleasa. Binenteles va creste si pretul.
Utilajul este garantat intre 7000 si 8000 de litri dupa care se schimba rezervele. 3 rezerve costa in jur de 100 de lei maxim in funtie de filtru.
Ca si valori, nu este destul de clar. Eu o sa va spun exact ce mi-a zis la telefon:

Cloruri - se elimina 100% (Cl2)
Duritatea se elimina 100% GH
Sulfati se elimina 100%
Minerale se elimina 99%
Impuritati organice se elimina 99%
Calciu magneziu fier se elimina 100%
Nitriti si nitrati se elimina 50%
PH-ul spune ca nu se modifica de nici unul dintre osmozoare. Si ramane la fel cum il livreaza compania de apa.

Rog pe cineva care le are zdravan cu chimia sa ne traduca si noua)
Am vorbit cu femeia la telefon. In cursul zilei de azi o sa imi dea valorile din tabel.
Adule
A zis femeia ca filtrale alea de 30 de lei care elimina duritate nu sunt buna pentru acvaristica. Sunt pe baza de fosfati si nu mai stiu ce a zis ea... asa ca stai tranchila.
Astept sa imi dea valorile si va spun.
M-am uitat si eu in catalogul de la JBL pe 2009, dar nici acolo la solar color nu specifica temperatura de culoare. Nici la T5 , nici la T8.
Da Porcu'ai dreptate. Mai incerc azi sa sun la aia la Bucuresti si poate imi dau aia niste masuratori la iesire.
Insa eu nici asa nu cred, ca mi-au mai dat si altii la anumite chestii si era teapa. (ex. Imi spune ca un substrat alb nu e solubil in apa, imi tripite masuratori ale apei dupa folosirea substratului, si cand ma trezesc cu substratull la firma, era carbonat de calciu. Am pus otet pe el si fierbea.) Hai ca sunt mai incolo.
Salut.
Nu stiu de ce dar ma bucur mereu cand aud de bazine marite

Eu zic asa. Teoretic cu un coeficient de siguranta de 2.5 - 3 este de ajuns sticla de 6.
Faptul ca faci fund dublu, si daca il lipesti exact cum arata in poza2 meresti rezistenta, deci e bine.
Ca sa fii 100% sigur, pune si la suprafata intaritoare in forma de H , doua longitudinale si una lipita de cele doua.
Eu zic ca asa ar trebui sa mearga. Eventual, poate mai poti taia ceva din inaltime, un 5cm.
Dar sa mai asteptam si alte pareri.
Ai si tu dreptate Humbert.
Eu ma refeream strict la osmozoare.
E posibil ca filtrele de care spui sa aiba alt efect in tandem cu osmozorul.
In afara de ce spune Adu, se mai pot atasa multe altele....
Cel mai bine ar fi sa aibe aia acolo cateva date chimice despre apa pe care o scoate fiecare aparat. Cu toate ca eu unu nici asa nu am incredere la cate tepe am luat...
O sa va tin la curent cu ce imi spun cei de la Bucuresti. Acum sa vad cand au de gand sa raspunda. Sau inca sunt blocati pe DN1
)
Chiar tu? nu ma asteptam.
Intri actionar la mine? Fac angajari ))
Da ma Adule dar eu cand am vorbit cu aia era putin picata din pom. O sa iau legatura direct cu importatorul ca are telefonul pe pliant. Poate e vre-unul care stie mai multe despre ele.
Nu incerci tu primul? Tot vroiai apa osmozata )
Am gasit de curand la un showroom niste osmozoare. Acum nu stiu exact toate datele tehnice. Ei nu se adreseaza acvaristicii.
La prima vedere osmozoarele aquaphor par sa faca acelasi lucru cu cele pe care le stim noi.
Ce ma incanta pe mine este pretul, ca incep de la 500 de lei unul de exemplu la 2 L/min. Exista si cu debit mult mai mare. Plus ca la ele se mai pot adauga alte prefiltre, pompe de presiune....

Uitati-va si voi pe site si dati o parere. Eu parca as incerca unul.

http://www.aquaphor.com/english/index.htm
Hai va pup.
Salut.
Ma daca tot bati din pinteni ca te muti, eu ma gandeam asa: ori poti chema un prieten sa te ajute cand te muti sa cari acvariul, ori asteapta pana te muti si fa-ti un acvariu atunci.
Chiar daca calculatoarele alea iti spun ca e bine de 8, chiar daca sticla de 10mm e mai grea, chiar daca cu tot cu slefuire ajungi cu 10 euro mai scump per m2, eu tot te sfatuiesc sa o faci de 10mm. Mai ia in calcul si posibilele defecte, unele chiar nu se pot rezolva. Si dupa o saptamana dupa ce l-ai umplut si asezat face prrrr.
Nu dormi mai bine cu capul pe perna?
Iti zic din experienta, sa stai langa un acvariu si sa auzi cum paraie si sa nu stii in ce directie sa o apuci. Eu m-am speriat la 80 de litri de apa ca farmam parchetul, tu la atatia litri nu mai ai timp sa te sperii.
M-ai am si alte intrebari:
Daca tot ai prieten care face, de ce nu ti-l face el?
Cate acvarii ai mai facut tu de iti faci unul direct de sute de litri?

Salut.
Ai grija sa testezi buturuga inainte sau parerea mea sa o prepari direct. Chiar daca e luata de la petshop nu e obligatoriu sa fie gata de bagat in acvariu.
Ma refer in special la tanin. Cauta pe forum ca o sa gasesti destule despre lemne, buturugi, etc.
Ca sistem de prindere foloseste ata de cusut normala pentru plante. Eu asta folosesc si nu am probleme.
Ce lemn ai cumparat?
doar sunt pesti si se vor adapta... ma gandesc...

Nu inteleg ce vrei sa spui. De ce e obligatoriu sa se adapteze? Doar pentru ca sunt pesti?
Pana la urma sunt ai tai si tu decizi. Eu nu stiu ce sa iti mai spun pentru ca nu m-am confruntat niciodata cu asa ceva. Poate ne ajuta cineva care a mai trecut prin asta sau a luat contact cu vre-un caz asemanator... cu toate ca un caz ca al tau este extrem de rar. Cel putin esti primul pe care il aud.

Oricum, orice ai face, tzine-i sub supraveghere... Ca reactii vor fi sigur si vor fi multe.
Si nu merge pe premisa ca: trebuie sa se adapteze pentru ca sunt pesti

Salut...
E normal sa faca asa, si nu cred ca o sa reusesti sa ii aduci la normal. Tu cum ai reactiona daca toata viata nu ai sti ca exista intuneric? Si se face noapte brusc?

Oricum nu e normal ce se intampla la tine. Incalci ciclul firesc al naturii... si lor si plantelor le trebuie si zi si noapte. Ce ti-a scris colegul mai sus este adevarat. Maxim 12 ore lumina aprinsa.

Acum sincer nu vad ce rezolvari ai... Daca le stingi lumina ii termini si ii pierzi, iar daca bagi pesti noi care sunt obisnuiti cu o viata normala nu cred ca or sa se adapteze...
Ori ramai asa, ori schimbi tot ... parerea mea.
Incearca cum ti s-a spus, treptat stinge cate putin lumina si vezi poate ai rezultate, doamne ajuta...
Oricum pe viitor, cand te apuci de o treaba sfatul meu e sa te interesezi de la inceput... sa citesti articole cum ar fi "primii pasi in acvaristica"... informatii sunt slava domnului.

Iti doresc "succesuri"
Ia o piatra alba din acvariu , pune intr-un pahar si taorna otet pe ea. Daca ies bule inseamna ca e calcaroase si renunti la ele.
Fa acelasi lucru si cu substratul.
Filtrul nu il mai spala ca faci mai rau.

Ai zis de apa statuta. In ce a stat apa? E asa de cand ai pus-o in acvariu?
Plantele le ai de la petshop? ai indepartat baza in care le-ai cumparata? (ghivezi, burete...)
Bine ai venit!
Incearca sa ne dai mai multe detalii...
De unde ai luat plantele?
Ce materiale filtrante ai in filtru, cum la spalat si cu ce?
Ai baga ceva calcaros in apa? Pietre sau substrat alb? parca am vazut ceva alb acolo.
In ce sens nu se limpezeste? Ca din pozele tale imi pare ca este apa albicioasa... si asta apare de obicei ori de la anumite substante ori de la unele pietre sau substarturi in general albe.
Detaliaza putin te rog, ca de la plante pur si simplu nu vad cu sa se albeasca.
Asteptam detalii sa te putem ajuta
In primul rand sunt de acord cu "greii". Dupa cum spune Snakefishmike si Porcu, Ar fi super daca ti-l faci tu, si nu e greu deloc. Stiti vorba aia:
" Ce isi face omul cu mana lui se numeste lucru manual " )
Dar daca tot vorbim de cele doua, mai bine ia Eihem. Are filtrare mai buna.
Totusi poate il faci tu, noi te vom ajuta, plus ca exista multe tutoriale.
Ca si costuri iesi cam la fel poate mai ieftin. Insa satisfactia nu se compara.

Spor la treaba... si grabestete ca vin sarbatorile )
ping`win

Poate ai dreptate... insa raman la parerea mea...
Nu mai stiu cand si unde am citit insa omul argumenta destul de serios de ce nu e bine, poate gasesc si iti dau link.
Acum nici nu vreau sa contrazis pe nimeni insa nici nu pot crede tot ce citesc ;)

Ehhhh.... hai ca fug la treaba...
Succes la baieti
da...
Plantele le poti pune pur si simplu in apa ca nu au nimic, nu treiesc numai pe buturugi, eu cresc jawa moss de exemplu pe substrat, sa si pluteste pe pietris.
In legatura cu 250 de lei mi se pare exagerat oricat de mare ar fi specula, atata dimp cat un lemn de 60cm de la JBL sa zic costa undeva la 60 de lei. Te poti gandi si la alte variante cum ar fi sa combini 2-3 lemne.
Nu stiu cat de toxic e lacul, insa nu sunt primul care a folosit. Acum e doar alegerea ta... nu te influentez.
E greu de dat un sfat, nu am folosit niciodata si nici nu am auzit pe cineva care sa foloseasca lemn de cais... Nici macar nu stiu daca e suficient 2 luni sa se usuce, tinand cont ca tataia ia lemne vara, le taie si pana iarna se usuca( asta inseamna 5-6 luni).
Poate intra cineva cu mai multa experienta sau cunostinte mai multe despre lemne...
Hai salut la baieti.
Din cate stiu eu, cea mai neindicata e radacina de salcie, ca tot veni vorba.
O intrebare in legatura cu buturuga ta: esti sigur ca nu e putrezita? Tie iti trebuie o buturuga uscata adica nici vie nici putrezita.
Acum da e putrezita, renunta. Daca e doar "verde" sau uscata, eu zic ca cel mai bine ar fi sa o neutralizezi.
Daca mai ai o bucata care nu iti trebuie, ca sa nu o strici pe cea buna, incearca si fa teste pe ea. Cand zic neutralizare ma refer la izolarea ei cu diferite chestii.
Pentru inceput incearca cu lac pe baza de apa, pare cea mai ieftina solutie. Dai cateva maini 3-4, lasi la uscat o zi doua ca e cu uscare rapida, si dupa bagi in apa. Mai lasi doua zile si ii faci un test, cum e cel de la tetra 6 in 1. Eu am folosit lac desta la un decor intr-un acvariu de carasi si nu am avut probleme.
Daca nu tine nici cu lac, atunci rasina sau fibra de sticla. E mai scumpa dar izoleaza.
Altfel e posibil sa te chinui cu lunile si sa nu iasa. Si atunci revin la propria parere... nu mai bine cumperi una speciala?
Nu stiu daca se gaseste prin tara, dar cei de la Ocean Free au adus in CTA niste lemne noi superbe. Diferite radacini mici cu multe tentacule subtiri, lemn de liane... mai multe...
Spor la treaba.

ping`win eu stiu ca nu e indicat sa aduci o buturuga dintr-o balta. Nu poti sa stii ce s-a dezvoltat "in" si "pe" buturuga aceea...
o sa bag teste azi sa vad. o sa postez deseara
Eu am vopsit cu sprey, dela negru pentru graffity. ti-am zis e doar test.
O cioata de spuma, rest de la alt decor.

Forum Index » Profile for FanCTC » Messages posted by FanCTC
Go to: