Salut sorin, am avut si eu problema asta la discusii mei, dar dupa lupte seculare si 2 decese am reusit sa salvez unul din ei care era intr-o stare foarte grava (ceilalti 2 erau mai mici si foarte slabiti, unul din ei tocmai ce isi revenise dintr-un alt tratament)
Sfatul meu , muta-i NEAPARAT pe cei care au pete intr-un bazin steril, cu filtrare f buna si oxigenare puternica , temperatura apei undeva la 32-35 grade
ca sa iti faci o idee
aici e poza cu unul din ei si aripioara rupta...
(este cel care l-am salvat)
Cum l-am salvat:
Metronidazol + Diflucan si usturoi (da ai citit bine usturoi) in apa , cam o pastila din fiecare la o zi/2 cu schimburi de apa aferente (20-35%)si un -2 "catel/i" de usturoi bine pisat si dizolvat in apa (a se citi cu S si nu SH), apoi
in cazul in care tot nu mananca, iei frumos o seringa, faci o pasta (amestec)de mancare - eu am folosit tetra prima, hikari diskus in care adaugi putin din cele mentionate mai sus, eu adaugam cam 1/4 din fiecare pastil, si la fel ceva usturoi.(la o seringa de 12ml)
prinzi frumos pestele/pestii in sensul ca il duci cu mana usor catre un geam lateral, de preferat e cel din fata ca iti va fi mai usor, si incerci sa il "strivesti" cum ar veni cu palma de geam (atentie nu strange

cat sa nu scape din mana) iar la gura va trebui sa ii lasi loc liber sa il poti hrani .... il tii 1min-2 langa geam pana se mai linisteste ...apoi in ritmul in care el deschide si inchide gura, tu ii dai din pasta respectiva cat sa inghita ceva acolo, o mare parte va elimina prin branhii dar ii va ramane ceva iar efectul pastilelor va fi mult mai rapid. Acest lucru se va intampla de 2 ori pe zi, cam 3-4ml la fiecare masa cat sa inghita ceva
in cazul in care dupa 4-5-6zile nu vezi nici un efect pozitiv, treci la administrare directa (cu seringa - la fel cum am explicat hranitul mai sus- sa nu intelegi injectie) a ampicilinei
eu ii dadeam jumatate de ampicilina zilnic amestecata in 10ml de apa, 5 ii dadeam dimineata si 5 seara (personal cu asta l-am pus pe picioare)
Chiar si in timpul administrarii ampicilinei, daca ajungi acolo este necesara administrarea mancarii daca nu mananca singuri ....
Atentie, intre cele 2 tratamente, daca treci la ampicilina de la diflucan si metro e bine sa ai o pauza de 1-2 zile in care sa faci schimburi de apa
Nu pot decat sa iti urez succes, si multa rabdare pana cand o sa inveti sa il prinzi langa geam ,si pana cand o sa treaca boala lucru la care tre sa fii atent
ps: tratamentul la mine a durat cam 2 luni aproape, pentru ca a mai avut si ceva probleme la ochi (ca o ceata) dar ampicilina si-a spus cuvantul
Dupa ce m-am uitat mai cu atentie pe pozele tale , am observat ca mai toti sunt afectati pe aripioare cel putin (sunt roase)
Incearca cei care nu au pete sa ii tii in acvariul plantat si sa ii tratezi doar cu metronidazol, la mine treaba asta a mers, desi metronidazolul este pentru flagelate din cate stiu, poti incerca si direct cu ampicilina(250mg) dizolvata (in aman2 cazurile o pastila la 30l)
Dar cei care au petele albe pe ei, trebuie bagati in carantina neaparat....ori ...
Daca vrei neaparat medicamente de acvariu poti sa il incerci este JBL FURANOL si JBL PUNKTOL
ca sa vezi ca nu vorbesc prostii arunca un ochi
aici .
aici .
aici si
aici
eu personal am incercat doar furanolul, dupa metro si diflucan, iar in ultima instanta pentru ca nu dadea semne de imbunatatire am trecut la ampicilina
Inca o data SUCCES