[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus bolnav  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Ieri am achizitionat 6 buc. discus 4-5 cm. Unul din ei sta pe o parte, nu e foarte activ (dar incearca sa se tina dupa ceilalti) si va rog sa va uitati urmatoarea poza. Am incercuit o rana (alt cuvant nu am gasit ca nu stiu exact ce este sau daca asta este cauza) cere a aparut cand era la mine in acvariu (in magazin nu o avea deoarece l-am analizat f.f.f.f atent). Si inca ceva narile pestelui (NU stiu exact daca zic bine) sunt mult mai mari decat la ceilalti pesti.

image

Care ar putea fii cauza acestei rani (daca este rana)?

Din prostia mea acvariu carantina a crapat si am fost nevoit sa pun pestii in acvariul mare (tot pt. ei pregatit nu am avut si alti discusi doar sanitari si neoni).

image

Cam asa sta sprijint de peretii acvariului

image

Si pe o parte si pe cealalta a capului este acea rana (aproape identice). Nu prea stiu sa va explic exact cum sta treaba. Daca am zis prostii sa ma scuzati.

Multumesc,

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Situatia sa inrautatit si pt. alt peste. Nu ca cel de care vorbeam ar fii sanatos. Nu prea stiu cum sa explic in cuvinte asa ca atasez poze:

image

image

image

image

Si am facut si o poza cu narile primului peste:

image

Ce pot sa fac? Cu ce pot sa-i tratez? Am Metronidazol (30 pastile) acasa acum. In apa am adaugat Tetra Aqua Safe si Easy Balance JBL Ferropol si Acclimol. Ce pot sa fac URGENT pt. ai salva? In acvariu mai am 6 neoni rosii 1 platydoras si 2 sae. La ce temperatura ar trebui sa-i tin? Rezista ceilalti pesti?

As aprecia un raspuns urgent.

Multumesc

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am observat ca se scarpina de plante.

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Mucusu' iritat si inotatoarele strinse ma cam sperie. Ia legatura urgent cu cel de la care i-ai luat si intreaba-l daca a avut astfel de probleme la pesti. Daca da, intreaba-l cum i-a tratat.

E posibil sa fie vorba doar de o inmultire a parazitilor sau bacteriilor pe piele pe fondu' stresului cauzat de transport si schimbarea mediului.
E posibil sa fie cine stie ce boala mai mult sau mai putin mortala. Cred ca-i aproape imposibil sa-ti spuna cineva cu precizie ce au oricit de bine ai descrie simptomele.

Ar mai putea fi din cauza acvariului neciclat sau din cauza unor chestii toxice in apa da' nu cred ca asta-i problema..

Daca ai posibilitatea sa duci un peste la analize la cineva priceput si cu posibilitati ....... cred ca te-ar putea ajuta.

Daca respira cu viteza mai mare decit ar trebui nu creste temperatura.

Stiu c-ai vrea sa primesti un raspuns exact si care sa te ajute sa-i faci bine in 2-3 zile da' ma tem ca nu-i asa simplu.

Revin-o neaparat miine cu noutati si poze.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am luat legatura cu cei de la care i-am luat si dupa cum am vazut pestii lor nu au nici o problema(mai erau acolo destui). Mi-au zis ca nu au avut probleme de genul asta iar cand i-am intrebat ce sa folosesc mi-au recomandat General Tonic - TetraMedic de care aveam si acasa. Temperatura este de 28.5 g si pestii respira cu viteza mai mare (nu exagerat). Voi lasa temperatura la 28.5 g. Sa folosesc General Tonicul cum mi-au recomandat cei de unde i-am luat?

Ceea ce ma mira ca analizand pestii din acvariul lor si niciunul nu da semne ca cei de la mine. Este posibil sa fie gris?(asa mi-au zis si cei de acolo)

Ca un amanunt cand am mai fost acolo am observat odata (aveau termometrul digital in acvariu) ca temperatura era peste 33 grade sau chiar 35 (nu mai stiu exact) si termometrul sta tot timpul in bazin cu afisajul in jos sa nu poti vedea temperatura cred. Are vreo legatura?

Multumesc,

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Nu prea cred sa fie gris la 28,5 C. Vazind pozele-s sigur ca nu-i gris. Probabil ti-au spus de gris fara sa vada pozele.

Daca temperatura era 33-35 C inseamna ca ai intr-adevar o problema. Am mai auzit ca se practica cresterea puilor la astfel de temperaturi sa se faca repede mari sa-i poata vinde. O astfel de temperatura ridicata ii fereste de boli, boli care explodeaza in bazinele celor care-i cumpara si-i tin le 28-29 C. Sa nu mai zic de stresu' simtit de pesti din cauza scaderii temperaturii cu 4-5 C, e enorm.

Daca n-ar fi respirat repede as fi zis sa rdici temperatura urgent la 33 C ....... asa sincer nu stiu ce sa-ti recomand. Hai miine cu noutati.

sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Cineva pe un alt forum mi-a recomandat sa sa golesc acvariul cam 60% sa pun doza pentru tot bazinul de General Tonic si sa asiguri ventilatie suplimentara. Dupa 2-3 ore (ii urmaresc sa ved cum se simt) umplu acvariul pana sus. Sa tin lumina stinsa pentru ca unele ingrediente isi pierd din eficienta. Dupa ce l-aa umplut adauga si sare grunjoasa 1lingura/10l. Maine dimineata adaug din nou sare 1lingura/10l.

Nu contest ceea ce spune. Tu zici sa nu fac nimic. Nu risc sa-i pierd. Risc sa deciclez canistra? Plantele vor avea de sufetrit? Ii am de sambata si nu au mancat nimic o problema?

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

sorinhc wrote:Nu contest ceea ce spune. Tu zici sa nu fac nimic.

Nu m-ai inteles corect. Ziceam ca nu stiu ce sa-ti recomand. Nicidecum nu ziceam sa nu faci nimic.
Chiar nu stiu ce au ca sa pot sa-ti sugerez ceva de bun simt.

sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Ai incerca ce am scris mai sus?

Test:

NH3/NH4+ - 0

PH - 7

GH - 7

Si un filmulet:

http://www.youtube.com/watch?v=Ds7rOKw4H1o

[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Salut sorin, am avut si eu problema asta la discusii mei, dar dupa lupte seculare si 2 decese am reusit sa salvez unul din ei care era intr-o stare foarte grava (ceilalti 2 erau mai mici si foarte slabiti, unul din ei tocmai ce isi revenise dintr-un alt tratament)

Sfatul meu , muta-i NEAPARAT pe cei care au pete intr-un bazin steril, cu filtrare f buna si oxigenare puternica , temperatura apei undeva la 32-35 grade

ca sa iti faci o idee aici e poza cu unul din ei si aripioara rupta...
(este cel care l-am salvat)

Cum l-am salvat:

Metronidazol + Diflucan si usturoi (da ai citit bine usturoi) in apa , cam o pastila din fiecare la o zi/2 cu schimburi de apa aferente (20-35%)si un -2 "catel/i" de usturoi bine pisat si dizolvat in apa (a se citi cu S si nu SH), apoi

in cazul in care tot nu mananca, iei frumos o seringa, faci o pasta (amestec)de mancare - eu am folosit tetra prima, hikari diskus in care adaugi putin din cele mentionate mai sus, eu adaugam cam 1/4 din fiecare pastil, si la fel ceva usturoi.(la o seringa de 12ml)

prinzi frumos pestele/pestii in sensul ca il duci cu mana usor catre un geam lateral, de preferat e cel din fata ca iti va fi mai usor, si incerci sa il "strivesti" cum ar veni cu palma de geam (atentie nu strange cat sa nu scape din mana) iar la gura va trebui sa ii lasi loc liber sa il poti hrani .... il tii 1min-2 langa geam pana se mai linisteste ...apoi in ritmul in care el deschide si inchide gura, tu ii dai din pasta respectiva cat sa inghita ceva acolo, o mare parte va elimina prin branhii dar ii va ramane ceva iar efectul pastilelor va fi mult mai rapid. Acest lucru se va intampla de 2 ori pe zi, cam 3-4ml la fiecare masa cat sa inghita ceva

in cazul in care dupa 4-5-6zile nu vezi nici un efect pozitiv, treci la administrare directa (cu seringa - la fel cum am explicat hranitul mai sus- sa nu intelegi injectie) a ampicilinei
eu ii dadeam jumatate de ampicilina zilnic amestecata in 10ml de apa, 5 ii dadeam dimineata si 5 seara (personal cu asta l-am pus pe picioare)
Chiar si in timpul administrarii ampicilinei, daca ajungi acolo este necesara administrarea mancarii daca nu mananca singuri ....

Atentie, intre cele 2 tratamente, daca treci la ampicilina de la diflucan si metro e bine sa ai o pauza de 1-2 zile in care sa faci schimburi de apa

Nu pot decat sa iti urez succes, si multa rabdare pana cand o sa inveti sa il prinzi langa geam ,si pana cand o sa treaca boala lucru la care tre sa fii atent

ps: tratamentul la mine a durat cam 2 luni aproape, pentru ca a mai avut si ceva probleme la ochi (ca o ceata) dar ampicilina si-a spus cuvantul

Dupa ce m-am uitat mai cu atentie pe pozele tale , am observat ca mai toti sunt afectati pe aripioare cel putin (sunt roase)
Incearca cei care nu au pete sa ii tii in acvariul plantat si sa ii tratezi doar cu metronidazol, la mine treaba asta a mers, desi metronidazolul este pentru flagelate din cate stiu, poti incerca si direct cu ampicilina(250mg) dizolvata (in aman2 cazurile o pastila la 30l)

Dar cei care au petele albe pe ei, trebuie bagati in carantina neaparat....ori ...

Daca vrei neaparat medicamente de acvariu poti sa il incerci este JBL FURANOL si JBL PUNKTOL

ca sa vezi ca nu vorbesc prostii arunca un ochi aici . aici . aici si aici

eu personal am incercat doar furanolul, dupa metro si diflucan, iar in ultima instanta pentru ca nu dadea semne de imbunatatire am trecut la ampicilina

Inca o data SUCCES

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

sorinhc wrote:Ai incerca ce am scris mai sus?
Incearca ce ti-a recomandat omu', e priceput .

sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Off de vedeam postul lui pc.ciprian inainte sa pun General Tonic-ul si sare in apa era bine. Acum nu mai pot face ce ai zis tu asa ca ce fac?

[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Vezi cum reactioneaza la tratament .... si daca nu dau semne bune, poti incerca ceea ce am facut eu

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Cam in cat timp ar trebui sa vad inbunatatiri?

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Acum 2-3 ore situatia nu era f. buna, discusii aratau la fel de rau .Am fost plecat vreo doua ore si cand am venit surpriza. Discusul din imaginea de mai jos (facuta acum 2 zile) nu mai are puncte pe coada (UN LUCRU F.F SIGUR) si petele albe nu mai sunt albe (par ca niste rani vindecate - alta asemanare nu am gasit). Tin sa precizez ca este vorba de discusul din pozele prezentate la inceput.
image

Acesta da semne de vindecare iar altul (cel cu narile marite) arata cum arata cel care da semne de vindecare :mad:
Ei sunt foarte vioi inoata in tot bazinul. Problema grava este ca la mine nu au mancat pana acum. Cat mai pot rezista asa si cum pot sa-i fac sa manance?
Nu stiu ce sa mai cred. Sa mai am rabdare 1 max 2 zile? RISC sa-i pierd? Cand trebuie sa le schimb apa si cat anume?

Multumesc,

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Si inca ceva am observat ca unul dintre iei pare neafectat pana acum. Mai jos este o poza asa sa fie?

image

Multumesc,

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Daca-s mai bine inseamna ca raspund bine la tratament .

Nu-ti face probleme ca nu maninca. Nici nu ma mir, ii tii la o temperatura cu 5 C mai mic dacit temperatura la care au crescut. Asta, in combinatie cu boala face logica lipsa apetitului. Dupa ce le trece boala si respira normal o sa le ridici lent temperatura pina la 33-34 C (1 C intr-o zi). Impreuna cu aerare foarte puternica. Bieninteles c-o sa trebuiasca sa scoti plantele si alti pesti din acvariu . Da' crede-ma ca n-ai cum sa adaptezi dintr-o data la 28,5 C niste discusi de 4-5 cm crescuti la 33-35 C.

Cind o sa se simta bine o sa manince. Nu le da mincare daca nu vor, se strica si e mai rau.

sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am aprins neonul in dimineata asta si discusul care dadea semne de vindecare arata ca in prima zi in care a fost bolnav. Nu mai inteleg nimic. Nu stiu ce sa le fac. Bactopur ?? ar fii o solutie buna? si daca da merge combinat cu ce am acum in acvariu adica Tetra General Tonic?

image

Si poza cu primul si cel ma afectat

image

[Yahoo!]
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

ai intrebat la magazinul de unde i-ai luat ce hrana le dadeau?
poate ca nu le place...

te sfatuiesc sa incerci si cu larve de tantar... sau sera granule (rosii) pt discus

la mine amestecatura asta ar manca-o zi si noapte!
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

In starea asta nu maninca nici daca le aduci viermisori din namolu' de pe fundu' Amazonului.

Forum Index » Cichlidae
Go to: