[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus bolnav  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am luat chiar cu ce sunt ei hraniti - Tetra Prima dar sincer speranta oare ultima dar in situatia in care sunt..... Si la cat de nestiutor sunt in ale tratamentelor (nu a fost cazul am avut discusi mult timp fara nici un tratament NICIODATA).

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am bagat bactopur. Sa mai pun sare? am deja in acvariu 2x 1lingura/10 L.

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Sorin, daca amesteci tratamentele si le dai 10 pastile o data ...nu ii vad bine, asta e parerea mea ...
Incearca pe rand tratamentele, si nu te astepta la efecte vizibile de pe o zi pe alta, poate doar in comportament .

Cu cat le bagi mai multe tratamente o data cu atat de repede ii zapacesti ....treaba cu sarea, la fel cum zicea cineva pe forum intr-o alta discutie ...este buna, poate foarte buna, dar se folosea cand piata nu era atat de diversificata la medicamente.

Eu la discusii mei nu le-am pus sare, sfatuit de un crescator de discusi, el mi-a spus si mie ceea ce ti-am scris eu mai sus, si pot spune ca lui ii datorez succesul salvarii discusului.

Acum ... postand pe mai multe forumuri, vei avea foarte multe opinii, extrem de multe, de la sare pana la aruncat pesti si cumparati altii .... incearca sa vezi cine s-a mai lovit de problema asta, cauta pe net, si pe site-urile de afara, dupa cum ai vazut jbl`u are un laborator online destul de diversificat. Incearca un tratament de la ei ...

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

pc.ciprian wrote:Sorin, daca amesteci tratamentele si le dai 10 pastile o data ...nu ii vad bine, asta e parerea mea ...

Ai mare dreptate si am decis sa raman la tratamentul cu GT bactopur si sare. Astazi am primit si sfatul unui crescator cum ai zis si tu si ma sfatuit sa merg pe combinatia asta pt. ca deja aveam GT-ul in acvariu de ieri. Sper sa am ce povestii si zilele viitoare dar numai de bine. Sunt constient ca voi avea pierderi dar sper ca voi mai ramane cu ceva. Un sfat NU va mai cumpati pesti f. ieftini ca junge-ti aici nestiiind cum ...... si sa va uitati la temperatura din acvariu pt. ca daca e 35 grade (cum a fost la cei de la care am achizitionat) la voi sigur se va intampla asa ceva. Ce pareri aveti de aceasta chestie - tinutul discusilor la 35g ca sa fie "nu mai bun de vandut"?

Multumesc,

[Yahoo!]
ruxi2k
Junior member
[Avatar]

IP:

sorine, dar cat ai dat pe pesti ca zici ca au fost f. ieftini?
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

sorinhc wrote:Ce pareri aveti de aceasta chestie - tinutul discusilor la 35g ca sa fie "nu mai bun de vandut"?

Se intimpla, pestii cresc repede, ajung imediat la marimea de 4-5 cm, numa' buni de vindut. Din pacate nu-i natural, pestii astfel crescuti sint sensibili si se vor adapta greu sau deloc la temperaturi decente.
Daca tot ii cresc la 35 C ar trebui macar sa aiba un pic de bun simt sa spuna celor la care-i vind sa-i tina si el la aceeasi temperatura.

Io as proceda astfel cu niste pesti crescuti la 33-35 C: i-as creste in continuare la aceeasi temperatura, vreo luna. Dupa ce s-au adaptat ca acvariu meu, as incepe scaderea temperaturii. Sa zicem 1 C saptaminal. Ar trebui sa mearga. Daca as observa scaderea apetitului, as creste iar temperatura un pic. Incet-incet e posibil sa se adapteze la o temperatura de 30 C. Sint convins ca un astfel de peste crescut de mic la 33-35 C nu va fi niciodata la fel de rezistent ca unu' crescut la 29-30 C.

Cred c-am mai spus asta: cei mai rezistenti discusi ai mei au fost niste pui care s-au nascut si crescut la 26 C.

In legatura cu chestiile ieftine putem spune doar atit: cit dai, atita face, chestie valabila in orice domeniu.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Acum tin lumina inchisa doar cand ma mai uit sa vad in cum se mai prezinta boala dau drumul la neoane (10-15 min). Ar trebui sa la lumina mai mult aprinsa sau cum am facut pana acum?

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Las-o stinsa, le place mai mult.

sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

O intrebare pt. @porcul ca stiu ca e meserias in ale plantelor. Plantele din acvariul l-am pus intr-o oala. Mai am un acvariu comun afectat acum ceva timp de o alga fuzz care aproape a disparut (stiu ca e pe undeva dar eu nu o mai vad). Sa le mai las in oala sau sa le pun in acvariul comun? Daca nu cat timp mai pot sa le tin in oala?

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Video de ieri 06.05.09:

http://www.youtube.com/watch?v=dGi3IimM46Y

Video de azi 07.05.09:

http://www.youtube.com/watch?v=PWbfW7i1cQM

Inbunatatiri nu stiu ce pot sa spun este ca dupa ce am aprins lumina am incercat sa le dau de mancare f.f.f. putin si unul din ei s-a ridicat spre mancare dar tot nu a pus gura. Oricum nu le voi da pana vor termina tratamentul nu?

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Poti tine plantele-n oala cu apa citeva zile fara probleme. Pune oala la lumina da' nu in plin soare. Sper ca-i din plastic oala.
Io ma intreb ce-o sa faci cu plantele dupa ce "repari" discusii. O sa-ti poruncesc sa-i tii la 33-34 C pentru inceput (pentru ca asa au fost crescuti de mici) si plantele n-o sa accepte.

Poti sa le dai 1-2 granule sa vezi daca maninca ceea ce ma indoiesc. Daca le maninca le mai dai 1-2.

sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

I-am analizat chiar acum si 4 dintre iei par sa nu mai aiba simptome ca inainte (revin cu video in curand). Ceilalti doi sun foarte rau (am sa pun poze cat pot de repede). Au trecut 3 zile de tratament comform prospectului si am sa fac schimbare de apa in proportie de 50%. In prospect scrie ca daca s-au tratat sa nu mai continui iar daca nu sa continui cu inca 3 zile de tratament. Cum sa fac? Eu as continua inca 3 zile si as mai pune si sare 1lingura 10L in apa schimbata. Ce parere aveti?

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Vor sa manance sau am eu vedenii !!!!!! Cei patru de care am zis mai devreme. Cei doi stau ascunsi in colturile acvariilor.

http://www.youtube.com/watch?v=IYWCMakRvkQ

Si ceilalti doi:

http://www.youtube.com/watch?v=acIabUVP7uQ

Maine am sa fac schimbul de apa. Astazi am aspirat fundul (o galeata) pt. ca am incercat sa-i hranesc si cam a ramas multa mancare pe fund. Nu am pus alta apa inca pt ca maine voi face schimbul.

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am un Aquael Fan 3 pe care vreau sa-l pun la ciclat in acvariul comun neafectat de boli pana termin tratamentul. Ma poate ajuta sau nu ceeea ce vreau sa fac, ca sa ajut filtrul canistra afectat in urma tratamentului. Intentionan sa folosesc acest filtru pt filtrarea mecanica mai buna a acvariului acum bolnavior.

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Am incercat sa filmez mai bine pe cei doi afectati mai tare.

http://www.youtube.com/v/uIxEFdrYIng&hl=en&fs=1

Cu pozele mai greu dar am incercat

image

image

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Chiar acum am schimbat apa si urmeaza sa pun sarea apoi bactopurul. Pe prospect scrie ca la cazurile grave sa le fac o baie de 30 min separat cu o pastila la 2 l apa. Am facut asta cand am pus bactopurul prima data. Sa mai fac inca odata?

Se vede mai bine zic eu:

http://www.youtube.com/v/ygtOsJoGUHo&hl=en&fs=1

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Cel care a fost bolnav primul a murit. Poate cineva sa-mi spuna dupa poza de mai jos care a fost cauza decesului?

image

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Le-am dat de mancare un cub de artemia congelata. Unul din ei vrea sa manance ca nebunul (a reusit sa manance ceva) si nu inteleg de ce ceilalti desi nu se ating de mancare il alunga!

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Dupa ce au ras primul cub de artemia congelata am observat ca tot cautau mancare asa ca am mai pus un cub si i-am filmat.

http://www.youtube.com/v/hExVPf5dS04&hl=en&fs=1

Cel mai "violent" ii cam bate pe ceilalti si nu prea ii lasa sa manance. Au facut putina burtica :rulez: ca tare slabi erau. Poate ma mai inveselesc si eu :bgalben: .

Si cum o veste buna nu vine niciodata fara o veste rea cel din fundalul filmuletului a inceput sa stea pe o parte si sa inegrit (el incearca sa manance). Mor de nervi si imi vine sa .

Trebuie sa fac un schimb de 50% din apa marti seara dar nu sunt in Buc. si vin miercuri seara foarte tarziu. E musai sa schib apa marti? daca intarzii o zii ce se poate intampla? Dupa cum am zis si mai sus mai am un Aquael fan3 nou pe care intentionez sa-l folosesc in acvariul acesta pt. a avea o mai buna filtrare (filtrul canistra primit cadou are un debit cam mic si e chiar la limita de 160L). Ce parere aveti sa pun acest filtru acum in acvariu sau sa -l pun la ciclat in acvariul comunitar si sa-l montez dupa tratament? Tin sa precizez si se vede si din video ca apa e destul de incarcata si ca daca incep sa le dau de mancare se va face si mai rau.

Multumesc,

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Au ramas cei doi care sunt inca afectati. Cel din poza 2 nu cred ca mai rezista pana maine.

image

image

[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: