[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Discus bolnav  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

imi pare rau pentru el dar nu prea arata bine sper sa reziste ;)
[Email] [Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Fujito wrote:imi pare rau pentru el dar nu prea arata bine sper sa reziste ;)

Abia mai respira saracu nu cred ca mai pot face ceva pt. el. Multumesc oricum.

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Astazi dimineata a murit si celalalt discus foarte bolnav.

Niciodata nu te certa cu un idiot. Te duce la nivelul lui si te bate prin experienta.
[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Ultimile noutati:

http://www.youtube.com/v/iegJeS9hZEY&hl=en&fs=1

Pareri? Din pacate dupa cum se vede si din video unul din ei a inceput sa stea pe o parte. Acest simptom la avut si primul discus (vezi in topic la inceput). Ce as putea face? Eu maine dimineata voi pleca si ma intorc miercuri seara foarte tarziu.

Multumesc,

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Astazi toti pestii (inclusiv ultimul bolnav) mi s-au parut ok. Am schimbat apa conform prospectului adica 50% + carbune activ in canistra si vom vedea ce se mai intampla. Cel care era ultimul bolnav acum arama mult mai ok si nu mai este negru tuci si nici nu mai inoata pe o parte.

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Probabil c-a trecut problema . Sa speram c-o sa inceapa sa manince.
Cind o sa-i vezi ca respira normal sa le cresti usor temperatura si aerarea.

Poze: smilie ... Poze cu plante
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Probabil c-a trecut problema . Sa speram c-o sa inceapa sa manince.
Cind o sa-i vezi ca respira normal sa le cresti usor temperatura si aerarea.

MANANCA TOTI DE RUP se bat pe artemia si se dau chiar si pe boabe (pe cele mai mici). De respirat respira normal. Am bagat inca de aseara carbunele in filtru ca sa scot medicamentele de acolo (conform prospectului) + 50 % schimb iar acum ma lupt cu plantele care au murit sa le scot cat mai bine.

[Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Ultima filmare.

http://www.youtube.com/watch?v=jFKQG9Jc7nI

Pareri?

[Yahoo!]
Fujito
Membru de baza
[Avatar]

IP:

arata excelent
[Email] [Yahoo!]
alber
Moderator
[Avatar]

IP:

Hai ca poate-i vedem mari, ca la cate probleme ai avut...nu mai credeam
La sfaturi de crestere si tratament, nu ma bag, ca-s prea "mic" .Dar, nu le-ai dat cam multa mancare?
Si inca ceva. Nu stiu daca trebe sa-ti spun, da' nu ma pot abtine, preventiv, asa. Apa de schimb vezi sa o aduci la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Sa nu-i stresezi cu diferente de temperatura la schimbul de apa.
In rest, ce sa mai zic? Bafta in continuare si stai cu ochii si urechile pe ce spun colegii cu experienta in cresterea discusilor.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

alber wrote:Hai ca poate-i vedem mari, ca la cate probleme ai avut...nu mai credeam
Apa de schimb vezi sa o aduci la aceeasi temperatura cu cea din acvariu. Sa nu-i stresezi cu diferente de temperatura la schimbul de apa.

Nu mi-am "permis" la cat de grava era situatia sa fac vreo prostie de genul apa rece. Am reusit chiar sa tin temperatura ok si sa varieze max 0.3 grade.

[Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

alber wrote:Dar, nu le-ai dat cam multa mancare?
Le-a dat ENORM de multa .

Pentru ca inca nu stii cit maninca, da-le cite putin. Daca o termina mai da-le putin. Repeti procedura pina nu mai maninca . Sper c-ai scos mincarea ramasa dupa ce s-au saturat. Nu le mai da asa mult ca ramine nemincata si te vedem iar c-un topic la boli .......

Un pui de discus de marimea alor tai trebe sa aiba burta umflata dupa ce maninca. Senzatia pe care o ai cind il privesti din fata e c-a inghitit o boaba de mazare .

Poze: smilie ... Poze cu plante
sorinhc
Member
[Avatar]

IP:

Porcu wrote:Le-a dat ENORM de multa .

Pentru ca inca nu stii cit maninca, da-le cite putin. Daca o termina mai da-le putin. Repeti procedura pina nu mai maninca .

In acvariu mai am 1 platydoras foarte "flamand", 4 kuly la fel de disperati si 6 neoni. Un cub de artemia e mancat foarte repede. Merci pt sfat si de acum voi da 1/2 cub artemia congelata.

Porcu wrote:Sper c-ai scos mincarea ramasa dupa ce s-au saturat. Nu le mai da asa mult ca ramine nemincata

Din fericire pt. mine la un cub de artemia nu mai ramane nimic. Trebue sa am grija la fulgi pt. ca desi ei manaca si fulgi sau granule nu le plac asa tare si risc sa ramana pe fund. Un timp pana mai cresc putin nu le mai dau granule.

Nu vreau sa le dau tubi pt. ca pana acum am tinut discusi fara tubi si au crescu beton si cel mai important fara boli si tratamente! sa fie oare o coincidenta nu cred. Cand se vor face mai mari vor manca cu placere si granule - abia astept .

[Yahoo!]
ciomi
Junior member

IP:

ceea ce ai avut tu se numeste fin root sau putrezirea aripioarelor si este o infectie bacteriana care sa produs din cauza probabil ca acvariul tau nu a fost ciclat cand i-ai introdus sau deorece variatia de temperatura a fost prea mare . Un tratament care te putea ajuta este bactopur dar atentie ca asta decicleaza filtrul exterior
Imi pare rau pentru pierderile suferite dar sa stii ca la 5 cm is foarte mici pentru un plantat , sfatul meu ar fi sa ii tii in steril pana pe la 8 sau 10 cm si apoi bagai in steril iar cat is mici tine-i la 31grade celsius asta le mareste apetitul si ii fereste de unele boli .
calin_gherman
Ultra High Member
[Avatar]

IP:

Din semnele descrise in primele posturi si din imaginile cu acele rani pe cap sunt convins ca nici vorba de fin rot...asta e o boala a aripioarelor si cozilor, nicidecum cu rani la cap si lateralele corpului...si nu este atat de grava cum a fost evolutia la discusii colegului.
Eu as merge mai mult pe "the hole in the head".... Vedeti aici: http://www.peteducation.com/article.cfm?c=16+2160&aid=2586
Boala produsa de protozoarul Hexamita, cel care produce si acele fecale albe, lungi, ce atarna in spatele pestelui....gaurile in cap se complica, bineinteles, cu bacterii sau fungi...asa, ca diagnotic post-terapeutic, in lipsa de investigatii sigure si de gravitatea bolii, cred ca despre asta a fost vorba.
asa de trist is cand vad posturi din astea, cu boli, scrise de bucuresteni, ieseni, si alti acvaristi non-clujeni ...stie -ul ce posibilitati de diagnostic avem aici...

http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=12817
[Email]

Forum Index » Cichlidae
Go to: