[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: lukitza
Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Daca ii pui langa Caeruleus o sa zici ca-s portocalii.
Vezi ca ti-a cazut statueta de Oscar in acvariu
De ce sa ramai dator? Noi nu avem nici un merit.
Valurirea e suficienta. Speciile ti le-am zis mai sus.
Aia albastri sunt melanochromis maingano. Cei maro sunt labidochromis hongi (srt sau sweden, e greu de spus).
Cei portocalii as zice pseudotropheus saulosi, cu toate ca sunt mai multe specii la care masculul se face albastru la maturitate.
Faye wrote:
lukitza wrote:Cred ca orice substanta ai baga in acvariu nu-i afecteaza instant.

Anul trecut circula pe forum filmuletul unui coleg care a pierdut toti pestii in 15-20 de minute dupa un schimb de apa. Imi pare rau ca nu-l mai gasesc, oricum era dureros sa-l urmaresti. Erau tot africane si prezentau cam aceleasi simptome. Si parca tot prin primavara se petrecea evenimentul.

Si totusi, Fabian zicea ca si in acvariul de carantina avea aceeasi apa ca in cel mare si acolo isi reveneau miraculos.
Legat de ce baga astia in apa, pestii ca pestii, dar rahatul ala il bem si noi.
Probabil nu are acelasi efect ca la pestii dar sigur nu e ok.
Cred ca orice substanta ai baga in acvariu nu-i afecteaza instant.
Ca si la oameni, unii sunt mai rezistenti, altii nu.
Daca ai 23 de grade in casa scoate linistit incalzitorul. Macar te lamuresti.
Eu nu folosesc incalzitor si temperatura apei e undeva la 22-23 grade.
Oricum e cea mai plauzibila varianta asta cu curentul. Cum zicea si Koala, nu este boala care sa se manifeste asa de rapid.
Nu are sens sa bagi medicamentatie daca nu ai identificat o boala.
Daca banuiesti ca e incalzitorul il poti scoate 2 zile. Daca ai peste 20 de grade in casa nu va fi nici o problema.
Foarte ciudat. Ori e boala ori e altceva in apa.
Cum ziceam, nu am mai auzit sau vazut asa ceva deci nu sunt in masura sa-ti dau alte sfaturi.
Oricum sunt foarte curios ce se intampla in continuare.
Fabian wrote:Un altul, dupa ce a mancat si alerga voios, la un moment dat parca s-a curentat si a inceput sa inoate haotic dupa care pica lat pe nisip.

De asa ceva nu am auzit pana acuma. De obicei cand ceva e in neregula pestii incet-incet devin apatici, se retrag intr-un colt, nu mai mananca etc.
Sigur ca ceilalti vor specula slabiciunea acelui peste si il vor ataca.
Eu zic ca niste teste de apa ar fi un bun inceput, as testa NH3/NH4 si NO3.
Si as zice sa stai cu ochii pe acvariu in urmatoarele zile sa vezi ce se mai intampla.
De ce s-ar inflama cineva de pe aici? Poate doar proprietarul.
Nici mie nu-mi place decorul, un backround era mai potrivit. Poate nu a auzit de sarbi.
In schimb munca investita a fost titanica, realizarea de exceptie.
Sunt de aceeasi parere cu Elis, ar merge mai multi pesti albastri.
Ai de unde alege, sunt destule specii de Malawi pe albastru.
Fain acvariu
Oxigenarea apei se face cel mai simplu prin valurirea suprafetei apei. Poti indrepta jetul filtrului intern inspre suprafata.
Intr-un acvariu stabil folosirea UV-ului nu prea isi are rostul. Sigur, tu nu ai dat nici un detaliu despre acvariul tau.
Ce te invidiez pentru apa aia dura
Tomason wrote:

Problemele de mai sus raman:

Tomason wrote:
Probleme:
- Am facut bine ca am adaugat amoniac?
- Sa mai adaug amoniac (nu am tester)?
- Testul 6-1 putea sa poarte si numele de 1+1 sau 1+3 in cel mai bun caz. Valorile pH si KM sunt cam imposibil de citit.
- Unde am gresit si ce trebuie sa fac?

1. Nu mai conteaza
2. Nu
3. Cum ziceam, testele alea sunt praf. Pe testele cu reactivi te poti baza, pe astea nu.
4. Ai rabdare sa treaca 2-3 saptamani
Testele pe care le-ai folosit sunt extrem de proaste. Valoarea NO3=100 confirma asta.
Eu zic ca nu merita complicatia cu amoniacul, 2-3 saptamani de rabdare erau suficiente.
Mi se pare foarte mare valoarea NO3 in conditiile in care acvariul e gol.
Se impune un schimb masiv de apa, zic eu. As masura si NO3 din apa de la robinet.
Exceptional acvariu. Si foarte tare faza cu borcanele

Forum Index » Profile for lukitza » Messages posted by lukitza
Go to: