[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Porcu
Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
NicuG wrote:eu nu zic ca nu se poate !!! dar probabil tehnologia cu care este dotat atelierul respectiv face ca acest lucru sa nu fie posibil pt.ei din pacate ...

Se poate, nu trebuie tehnologie, doar un diamant bun, mina indeminatica si bunavointa. Mie imi merge fara sa am indeminarea geamgiului.
Micul secret e ca pentru a taia doua fisii late de 6 cm ai nevoie de o fisie de lata 12 cm (mult mai usor de taiat) pe care o "despici" in doua. Daca vrei sa tai dintr-un geam mare o fisie de 6 cm nu prea se poate, se rupe aiurea.
Daca burta pare usor patratoasa e semn ca urmeaza puii. Incearca sa micsorezi poza, ar fi mai usor de estimat momentul.
.
Va prezentam acvariul colegului nostru Gabi C.
Pentru intrebari si comentarii, topicul original este aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39091.page

================================================================

Data startului: 5 februarie 2017
Dimensiuni acvariu: Juwel Rio 125
Volum brut: 126 L

Echipamente:

Iluminare: neoane T5, 28 W : JBL Solar Ultra Natur si Dennerle Amazon Day, timp iluminare 8 ore/zi

CO2:
- butelie 2 kg
- Difuzor Dupla
- Electrovalva cu releu de timp
- CO2 1,5 bula/sec - 10 ore pe zi.

Filtrare:
- Eheim Professionel 4+ plin cu Eheim Substrat Pro

Substrat:
-Sol fertil Dennerle
-Nisip alb

Fertilizare:

- Easy carbo
- Scaper’s green
- NPK booster

Decor:
- Roci: Cloudy Rocks, radacini: red moor

Fauna:
Rasbora espei 15 bucati, hyphessobrycon herbertaxelrodi 6 bucati,$ melci Neritina, creveti: fara numar.

Flora:
- Hygrophila pinnatifida, Eleocharis parva, Hydrocotyle tripartite, Christmas moss, Staurogyne repens Bucephalandra si gazon de Monte Carlo.

Mentenanta:
- saptaminal, Simbata cca 1,5 ore.
- schimburi de apa : saptaminal cca 25%

Despre bazin:

Am incercat sa fac un nature mai elaborate, dar inacelasi timp grupat in zona centrala, cu citeva plante ce au culori tari – bucephalandra si staurogyne. Pe traseu am adaugat pinnatifida, o planta de effect care zic eu da o nota eleganta scapeului.
Petru gazon am ales monte carlo – planta care merge grozav cu pietrele mele si care ajuta plantele cu verde puternic din zona central sa iasa in evidenta. Trypartite desi este o planta oarecum nesuferita pentru ca este foarte invaziva mi se pare ca da bine tare printre radacini .
Pozele sint facute la 3 luni de la start . Este la momentul actual cel mai drag scape al meu dintre toate realizate pina acum
Sper sa va placa conceptul meu legat de aranjarea pietrelor, radacinilor si a plantelor.
aannyy wrote:Am prin casa un silicon Den Braven Universal. Sa il folosesc pe asta sau sa iau unul special pentru sticla?

Ia special pentru acvarii sa n-ai iar surprize.
Imi amintesc cind te scrofaleam ca nu faci poze coolte si ca-i pacat de acvarii ....... inca nu reusesc sa ma hotarasc care poza imi place mai mult. Baga-le pe ambele la concursuri.
Bogdan_g wrote:) se pare ca va trebui sa amani resetarea acelui acvariu

Io inca sper sa piarda icrele sau sa le haleasca (chiar daca azi inca le cloceste).

koala wrote:
Porcu wrote:...In realitate ala batrin si degenerat eram eu pentru ca nu m-am ocupat de ei.

Asta e limpede ca lumina "de la soare", Luminatia Ta... nu e niciun dubiu aici.

Multzam ca ma aprobi .
Ma tot uit de 5 minute si nu stiu care poza s-o aleg .
calin_gherman wrote:Si pun pariu ca si sarcofagu' tau e tot acolo, pe hol. In acelasi stadiu plantat, ca doar n-ai bagat Tropheusii in el.

E tot acolo. S-a schimbat doar starea lui: acum arata infect . E plantat cu Microsorum si Anubias si e plin cu Guppy .

Pentru ca ai aruncat (iar) momeala cu Tropheusii in sarcofag confirm si eu ca daca-i neglijezi si nu le mai schimbi apa nu mai clocesc. Recent am vazut si eu doua closte la Bempele mele. Se oprisera din puit de vreo 2 ani. Eu credeam ca-s batrini si/sau degenerati. In realitate ala batrin si degenerat eram eu pentru ca nu m-am ocupat de ei.
Pentru ca-s batrin si f.f.f. sclerozat am zis dreapta-spate . Vroiam sa spun stinga-spate. Parca acum se termina prea brusc Hygrophilla. Cred ca daca ar merge mai spre stinga ar fi mai bine.
calin_gherman wrote:Colonia mea de T. ikola e batrana rau de tot. Are 9 ani de cand e la mine.

Nu-mi vine sa cred c-au trecut 9 ani .
Io cred ca ar arata bine citeva fire de Hygrophylla si in dreapta-spate. In rest e necomentabil .
delysid wrote:Între aquabasis si manado sa adaug ceva fertilizanti pulberi?

Nu trebuie, AquaBasis e suficient. Dar e bine sa fie acoperit cu minim 3-4 cm de Manado sa nu elibereze in apa nutrienti.
Incredibil de multi !
delysid wrote:In partea din fata am approx 1.5cm si vreo 3cm in spate. Constientizez ca la grosimea asta de substrat este aproape imposibil sa plantez ceva in el, mai ales ca e unul atat de usor.

Trebuie sa mai pui Manado, 4 cm in fata si 5 cm in spate ar fi suficient. Poti creste gazon, nu-i deloc imposibil.
Nu pune altfel de substrat peste Manado, se va amesteca in timp.
Daca ai chef n-ar strica sa-l scoti, sa pui AquaBasis si Manado deasupra.
Interesanta poza, nu stiu daca asta-mi place mai mult decit precedenta sau invers .
Ciudat comportament si foarte urit din partea lor. Banuiesc ca n-are legatura curatarea algelor cu macelu' si supararea ta e c-ai vazut scena.
Algele sint absolut odioase ....... nu vedem deloc bijuteriile de pesti. Asteptam partea a doua a filmului .
Daca o sa dai niste detalii despre acvariu si despre ceea ce vrei sa cresti in el o sa primesti raspunsuri .
E bine sa le dai Artemia cit mai repede. Chiar daca traiesc citeva zile se epuizeaza "topaind" intr-una fara sa se hraneasca si nu mai sint la fel de hranitoare.

Forum Index » Profile for Porcu » Messages posted by Porcu
Go to: