Message |
|
Daca nu te deranjeaza ca-i foarte usor poti sa-l folosesti.
|
 |
|
Gabi C wrote:Nu stiu daca setupurile mele sint la nivelul ala , nu stiu ce inseamna a face un calendar , ce implica .
Fa calendarul si nu comenta  . Iei 12 poze pe un stick si mergi cu ele la o minuscula "editura" de cartier, aici sint destule la parter de bloc  .
Despre acvariu nu prea ai ce spune, l-ai facut de top  . Cred ca Hygrophila o sa devina deranjanta daca mai creste => acvariul e in forma maxima acum.
|
 |
|
Si eu vreau detalii ....... si mai vreau poze  .
|
 |
|
Leon wrote:din cauza neplaneitatii pardoselii, acvariul a fost usor torsionat, astfel ca incet, incet,
coltul din dreapta sus s-a deslipit de cum cateva luni, iar acum deslipirea a ajuns la
jumatatea acvariului (pe verticala), m-am trezit dimineata cu o ditamai baltoaca pe parchet ...
Cred ca-i frustrant sa patesti asta  ....... cauza principala este economia de geam facuta de cei de la Juwel  ....... geamurile din fata si din spate au grosimea de 6 mm iar lateralele au grosimea de 4 mm  ....... mi se pare greu sa reziste in timp o lipitura atit de subtire. In plus, au cantuit si muchiile lipite  .
|
 |
|
Greu la propriu  .
|
 |
|
georgemonda wrote:in doua-trei saptamani cred ca o sa vina si bazinul mare ( daca Peti ma iubeste  )
Multumesc de informatie, am timp sa gasesc un pretext sa absentez la hamaleala  .
|
 |
|
Cind in faci plantat  ?

|
 |
|
Am uitat sa zic ca-mi place acvariu', e coolt  .
dan.pavelescu wrote:Daca stii alta metoda de control al nivelului (fara sa pun bidoane deasupra acvariului, cu apa prin cadere ca la porumbei)..
Si mie-mi place ideea cu picatura.
Pentru ca stiu ca nu vrei sa te complici  poti faca un compromis: sa acoperi acvariu' cu un geam la sfirsit de saptamina chiar daca pierzi un pic din intensitatea luminoasa.
Eventual sa-l acoperi doar in fata si-n spate, sa fie liber chiar sub lampa.
|
 |
|
Ar fi perfect sa inlocuiesti Anubiasu' cu o varietate pitica. Frunzele actuale mi se par prea mari pentru un nano.
|
 |
|
Parca te vad cu un minirezervor cu apa de osmoza linga acvariu. Plus un senzor de nivel .......  stii tu, niste aparatura intelectuala care sa completeze evaporarea.
|
 |
|
Si mie mi se pare ca respira foarte greu. Fie e lipsa oxigenului (in cazu' asta si bacteriile implicate in filtrare sufera) fie e din cauza amoniacului. Rezolvarea problemei incepe cu o pompa de aer serioasa  .
|
 |
|
|
 |
|
Nu te tot plinge ca n-ai talent, mie-mi place  .
|
 |
|
Gabi C wrote:Senzatia mea este ca incep sa apara primele carente sau poate plantele nu asimileaza inca bine nutrientii - incep la staurogyne sa apara ceva frunze cu tenta galbena .
Era doar o senzatie ca apar carente sau chiar se intimpla?
|
 |
|
N-am auzit inca de acvarii din sticla securizata. Nu cunosc motivu' da' banuiesc ca sticla securizata e sensibila la lovituri si poate crapa mai usor. Acvariu' e mereu in tensiune din cauza presiunii apei ceea ce-l face mai sensibil la lovituri.
|
 |
|
Gabi C wrote:Ideea e ca nu vreau sa am granulatie foarte mare in dreapta si nici forme deosebit de frumoase - ar distrage atentia si nu vreau sa fac focus pe zona aia .
Exact in dreapta, unde nu vrei sa faci focus, mi-a fugit privirea cind am vazut acvariu' prima data. De aia te tot bat la cap cu nisipu' alb  .
P.S. Stiu, sint enervant, pisalog si de groaza da' nu ma pot abtine  .
|
 |
|
varolluis wrote:Trebuie sa fii putin in depresie si sa te refugiezi in munca de chinez batran, ca sa ai rabdare sa corectezi sticla stramba cu smirghel.
Daca nu esti in depresie singur ajungi acolo cind constati cit ai avansat in primele trei zile slefuind cite opt ore/zi  .
|
 |
|
valyy_dvd wrote:Acum Alex Veres , am crezut ca esti un domn , dar m-am inselat ! Faza cu aruncatul 2 crengi si 15 pietre m-a dat pe spate si faza cu artistul la fel .Am crezut ca apreciezi munca acvaristilor care isi dau interesul ca un lucru sa iasa frumos, dar observ ca esti doar pe interes si daca nu e legat de dennerle , nu este pasiune si nu este frumos .
Te rog s-o lasi mai moale cu afirmatiile legate de interes  .
acvariu.ro e un site privat, forumul la fel. Proprietarul este mosu iar mosu este importator Dennerle. Nu poti da buzna in casa omului si sa faci reclama la marfa unei firme concurente.
In atentia acvaristilor neutri, dezinteresati si pasionati: nu e vorba de o vinatoare de vrajitoare cum observ ca se insinueaza. Nu-i nici o problema in a folosi produse de la JBL sau de la orice alt producator. Ca paranteza si eu folosesc sol JBL si Ferropol. Va puteti prezenta pe forum acvariile fara nici o retinere indiferent ce folositi. Singura conditie e sa nu faceti reclama pe fata unei anumite firme.
Ca distribuitor Dennerle mosu are tot dreptul sa promoveze acest producator pe propriul lui forum!
|
 |
|
Poti incerca sa slefuiesti cu smirghel fin. E bine sa fie ud. Sau o cute fina pentru ascutit cutite. Adica mai multe, una se va "consuma" complet pina vei elimina 2-3 mm de geam. Si ea (ele) trebuie sa fie uda.
Problema e ca dureaza prea mult, nimeni nu poate avea atita rabdare.
|
 |
|
Gabi C wrote:Ar merge niste muschi dar nu stiu ce varietate sa pun ... nu as pune tot christmas , as vrea ceva mai delicat sa zic asa
De ce nu tot Christmass? Ar da o senzatie de "unitate". Ceva mai delicat ar fi Riccardia.
Gabi C wrote:legat de eleocharis nu ai decit sa jubilezi , am foarfeca buna .... 
Si io am blesteme bune anti-foarfeca  .
|
 |
|