Dragilor,
Pe forum sunt nou, in acvaristica sunt nou. Mai am o postare despre ciclare, ciclare care probabil in 1 saptamana va fi gata, dupa indelungi discutii pe forum si sfaturi fara de care nu cred ca as fi reusit sa ajung in punctul asta.
Sa reiau ce detin:
Acvariu 40x20x25 (brut 20L)
Substrat JBL Manado (despre care incep sa am indoieli)
Filtru burete + pompa aer.
Incalzitor cu termostat 25w.
1 Radacina redmoor
1 buc Roca vulcanica
Desi 20L e un volum destul de mic, inten?ionez sa plantez in el cat de mult se poate, plante easy.
Planul meu este sa plantez ceva de substrat (gazon cat se poate de scurt), willow moss pe radacina si roca, 1 planta plutitoare, probabil o Anubias si inca vreo 2 de talie medie. Voi vedea in func?ie de spatiu dupa ce le plantez pe cele mentionate.
Accept orice sugestie pentru plante, cu nevoi minime.
Urmeaza sa fac si un capac din komatex de 3mm si sa confectionez un sistem de iluminare (as prefera LED, dar cred ca e mai simplu sa cumpar un neon dedicat de vreo 15 pe care sa il including in capac).
Desi am avut mai mult manado, am pus in acvariu cam putin, din grab a si nestiinta in a cel moment. In partea din fata am approx 1.5cm si vreo 3cm in spate. Constientizez ca la grosimea asta de substrat este aproape imposibil sa plantez ceva in el, mai ales ca e unul atat de usor. Am cautat peste tot, dar nu am gasit ceva concret ce pot sa fac.
Cateva idei ar fi:
1. sa suplimentez cu manado, dar am inteles ca e imposibil sa pastrez o panta in timp si sa pun si gazon.
2. sa scot tot continutul acvariului intr-un galeata, sa pun si filtrul, sa scot manado, sa vin cu un strat de aquabasis (nu stiu inca grosimea), si sa astern din nou manado peste.
3. Sa vin cu un strat de altfel de substrat peste manado, inca nu stiu de care, sa fie mai greu pentru a tine plantele in sol, dar in acest caz ma gandesc ca strict orice proprietate pozitiva pe care o poate avea manado.
4. Sa inlocuiesc complet substratul cu orice altceva, eventual de granulatie mai mica.
Toate cele de mai sus vreau sa le realizez fara sa fiu nevoie sa o iau de la capat cu ciclarea, chiar daca e sa o lungesc un pic.
Sper ca am postat in sectiunea potrivita, inten?ionez sa documentez pe forum toate modificarile pe care le voi aduce acvariului. De asemenea, desi abia am inceput cu acest hobby, mi se pare extrem de placut, creativ si relaxant si imi doresc anul acesta sa fac un acvariu de ~120L.
|