Message |
|
ozy wrote:Salut
Este intra-adevar greu de identificat:
1: nu stiu ce virsta au ei.........pina la 4-5 luni max e greu
2. pozele nu au ceea mai buna rezolutie
dar: din cite stau lipit cu ochii de monitor mi se pare ca poza unu e mascul si 2 femela
Sfat: nu stiu daca ai pietre de riu cu strat neted.....au nevoie mai ales femela cind va venii vremea de depunere + plus ca asa isi marheaza teritoriul
1: m-i s-a spus ca au undeva la 7-8 luni...dar nu as pune mare baza pe asta...ca dimensiuni au undeva la 4 cm lungime
2: stiu...am specificat de la inceput problema...
Am niste pietre de rau cu strat neted care inca nu sunt pregatite pentru introducere in acvariu ( trebuiesc spalate si fierte ), dar imi e teama sa nu cumva sa aiba ceva marmura in ele - au cam mult alb...va cer parerea si in cadrul acestui topic, am mai facut-o si la coltul incepatorului...Cum as putea sa imi dau seama daca este sau nu marmura? Atasez niste poze
|
 |
|
Acum o saptamana si ceva am achizitionat o pereche de Microgeophagus Ramirezi...Insa la o saptamana si ceva, incep sa ma indoiesc ca..."perechea" este de fapt o pereche, si incep sa cred ca m-am pricopsit cu doi masculi sau doua femele...
Imi cer scuze pentru calitatea pozelor, insa nu am timp sa stau de capul Canon-ului si sa ii descopar cele mai bune setari. Pozele sunt facute cu telefonul si sper sa fie edificatoare. In poza 1 (cea cu piatra) este cel pe care vanzatoarea m-i l-a recomandat a fi mascul si cred ca avea dreptate. Oricum este masculul dominant ca sa zic asa. In poza 2, este presupusa femela, insa nu reusesc sa-mi dau seama daca este sau nu femela. Mie m-i se pare ca si acesta este mascul, au acelasi desen, nu tu pata rosie pe burta, nu tu aripioare mai scurte...si mai este si "fugarit/a" prin tot acvariul de celalalt...in plus ambii/ambele au puncte albastre pe pata neagra de pe corp ( criteriu specific femelelor, din cate am vazut pe net )
Cand i-am luat aveau niste culori destul de sterse datorita stresului/zgomotului/agitatiei in care stateau, si nu am putut decat sa ma incred in cuvantul vanzatoarei...
V-as ruga sa ma ajutati cu identificarea. Multumesc anticipat!
LE: Acest post mai exista odata la "Coltul Incepatorului - Proiect nou...", insa m-am gandit sa postez mai bine si la sectiunea dedicata, avand in vedere ca aici exista mai multi cunoscatori ai speciei, iar acolo nu am primit decat un singur raspuns, nici acela foarte sigur(Multumesc , insa, pentru el lui LUPmic ). Daca este considerat neregulamentar rog un moderator sa inchida topicul.
|
 |
|
Multam fain, acum ma  la ei ( pe viu )....sper sa reusesc sa-i identific...( insa astept in continuare si alte pareri - no offence LUPmic )
|
 |
|
@LUPmic: Zi-mi, te rog, dupa ce iti dai seama? Si atunci fata il fugareste pe baiat? ( Deci vanzatoarea m-i i-a dat exact pe dos...)
In legatura cu pH-ul, ceva pareri?
|
 |
|
Intrucat nu pot edita postul anterior, o sa fac ( cu scuzele de rigoare ) un dublu post cu o a doua "problema" in care as avea nevoie de experienta voastra. Asa cum stiti, acum o saptamana si ceva am achizitionat o pereche de Microgeophagus Ramirezi...Insa la o saptamana si ceva, incep sa ma indoiesc ca..."perechea" este de fapt o pereche, si incep sa cred ca m-am pricopsit cu doi masculi...
Imi cer scuze si pentru calitatea pozelor, insa nu am timp sa stau de capul Canon-ului si sa ii descopar cele mai bune setari. Pozele sunt facute cu telefonul si sper sa fie edificatoare. In poza 2 (cea cu piatra) este cel pe care vanzatoarea m-i l-a recomandat a fi mascul si cred ca avea dreptate. Oricum este masculul dominant ca sa zic asa. In poza 1, este presupusa femela, insa nu reusesc sa-mi dau seama daca este sau nu femela. Mie m-i se pare ca si acesta este mascul, au acelasi desen, nu tu pata rosie pe burta, nu tu aripioare mai scurte...si in plus mai este si "fugarit" prin tot acvariul de celalalt...
Cand i-am luat avea niste culori destul de sterse datorita stresului/zgomotului/agitatiei in care stateau, si nu am putut decat sa ma incred in cuvantul vanzatoarei...
V-as ruga sa ma ajutati cu identificarea. Multumesc anticipat!
|
 |
|
La ultimul test de apa mi-au iesit urmatoarele valori:
NO3 = 10
NO2 = 0
GH = 4-7
KH = 6
pH = 6,4
Pe cutia testelor ( EasyTest 5in1 de la JBL ), pH-ul de 6.4 este dat ca nefiind tocmai ok...Ar trebui sa ma ingrijorez? Credeti ca ar trebui sa mai limitez CO2-ul? Sau este ok valoarea pH-ului?
|
 |
|
Eu ii tin de mai bine de o saptamana impreuna ( o pereche de betta pui - 3 luni + 6 creveti ). I-am mutat pentru ca mi-i decimasera ramirezii si deciclarea in celalalt bazin ( din 20 si ceva am mai ramas cu 6 ). La inceput bettanii au fost curiosi si mai plecau la "vanatoare" , insa dupa cateva ore s-au obisnuit si acum convietuiesc bine mersi. Se ignora reciproc si toata lumea e fericita. Nu am mai avut nicio pierdere de cand i-am pus cu betta...
|
 |
|
Mi-am dat seama de la fata locului ca nu sunt calcaroase...Din cate stiu eu, pietrele calcaroase sunt mai "moi", mai sfaramicioase decat celelalte ori astea nu sunt nici pe departe asa. Eu ma gandeam ca ar putea fi marmura, si nestiind cum sa verific marmura, am incercat si cu otet...si asta era de fapt intrebarea : Cum pot verifica daca este sau nu marmura?
|
 |
|
Bun venit mkoo!
Ma bucur cand vad ca se alatura mai multi concetateni acestu frumos "sport".
|
 |
|
Dilema, caut rezolvare!
In drum pe langa un rau de munte am gasit niste pietre foarte interesante, dar care au cam mult "alb" in ele. Alb pe care eu l-as suspecta a fi ceva marmura...insa nu stiu sigur si aici am nevoie e ajutorul vostru. Cum pot verifica daca este sau nu marmura? Am incercat cu otet, ca la pietrele calcaroase insa nu a sfarait deloc...
Am facut vreo 2 poze cu telefonul...sper sa fie destul de elocvente. M-as bucura daca le-as putea pune in bazin, pentru ca vreo 2 sunt chiar interesante...
|
 |
|
Abia acum am ajuns acasa si am facut niste teste de apa. Spre bucuria mea se pare ca apa este in parametri normali. Dupa cum probabil ati vazut cativa dintre voi la colutl incepatorului , la topicul "proiect nou" am reusit sa si plantez bazinul destul de bine si sper ca acum sa nu mai fie probleme...Am mai ramas cu vreo 6 creveti, care au supravietuit si deciclarii si ramirezilor. De cand i-am mutat in acvariul cu Betta nu a mai pierit niciunul. Deocamdata o sa-i las aici si sper sa se inmulteasca suficient cat sa-i impart in cele doua acvarii. o sa mut si femela de betta in acvariul mare, iar pentru inmultire, acum cand am fost la sat am gasit un borcan de 15 l prin pivnita....credeti ca e suficient de mare? Doar pentru "actul" de reproducere si ponta de pui cat acestia sunt micuti...
|
 |
|
ok, atunci imi cer scuze inca odata  . Da, la mine a functionat, in sensul ca nu aveam cum sa lipesc autocolantul altfel pe acvariu, acesta fiind plin...Oricum, stiu ca tot aici pe forum am citit undeva de lipitul pe exterior cu scotch ( ar fi bine daca ar merge cu bautura, dar este vorba - din pacate - despre banda adeziva )
|
 |
|
vvoicu wrote:Salut
Poti sa-mi spui si mie ce fel de autocolant pui ?
Din cate stiu autocolantul are lipiciul pe spate si in cazul asta cam ar trebui sa scoatem apa din acvariu nu ? sau exista si autocolant cu lipiciul pe partea colorata in asa fel incat sa poata fii lipit pe exterior ?
Asta colorat, care este acum lipit in acvariul mic, este luat din piata parca, de la vanzatorii de pesti, este "special pentru acvarii". Nu mai stiu exact cum, dar stiu ca l-am lipit cumva, insa se pare ca nu l-am lipit bine si s-a scurs ceva apa intre el si peretele de sticla, lipindu-l pe alocuri si facand desenul sa adere la sticla ( ca sa-mi dea mie batai de cap cand va trebui sa-l schimb).
Pe cel negru, de la acvariul mare, l-am luat din Dedeman, si este intradevar, asa cum zici, cu lipiciul pe partea cealalta, insa nu trebuie sa te chinui sa scoti apa  , eu am urmat indicatiile date de Dolly ( parca...imi cer scuze daca gresesc ), si l-am lipit pur si simplu cu scoci pe spatele acvariului. Daca il centrezi bine si il tai la dimensiunile exacte, dai cu scoci pe toate cele 4 laturi si nu ai treaba nici cu posibilul condens care s-ar putea scurge intre peretele acvariului si autocolant...
|
 |
|
S-a rezolvat, plantele si-au gasit noi stapani.
Se poate inchide! Multumesc!
|
 |
|
cirotariu wrote:Scoate autocolantul ala din acvariul mic. Nu se vede deloc bine cu el. Imi joaca ochii in cap
 O sa-l scot, am negru ca sa pun, dar imi trebuie ceva timp la dispozitie cand ma apuc de el, pentru ca este pus de ceva vreme si s-a imprimat desenul respectiv pe geam...deci imi trebuie un pachet de tigari si rabdare multa ca sa-l curat, pt ca banuiesc ca nu se ia asa usor de pe sticla.....despre plante in schimb? idei ceva? Care unde ar trebui pusa...?  acum am vazut, uitandu-ma si la poze si si la bazin ca nu l-am centrat tocmai bine, am incercat sa le pun pe cele mai inalte pe margini si sa las centrul mai gol dar nu mi-a iesit decat o....panta( la cel mare ) ....
|
 |
|
.
|
 |
|
Poze dupa noul "aranjament floral". Vreau sa mentionez ca este facut in graba si ca nu asta o sa fie forma finala...
Astept pareri, sugestii, critici....orice este constructiv
Poza 1 - 56 l
Poza 2 - 25 l
|
 |
|
Rezervate pana azi la ora 16
|
 |
|
Donez urmatoarele plante:
-Cryptocoryne Wendtii (Green) - vreo 6-7 plante mari (aprox 20 cm ) plus multi pui de vreo 5-6 cm
- Heteranthera Zosterifolia - vreo 4-5 fire ( este intr-o stare destul de depreciata, dar cred ca (inca) merge plantata )
- Bacopa Monnieri - vreo 2-3 fire
Cam atat deocamdata. O sa ma uit in ele sa vad ce mai e, si daca mai am ceva in plus anunt aici. Plantele stau in niste recipiente de vreo 3 zile, vin de la distanta ( tocmai de asta ar trebui luate cat mai curand, mai ales Heteranthera Zosterifolia ), le-am primit si eu, si daca mi-au ramas am zis sa dau mai departe. Sunt disponibile doar in Timisoara, si doar azi ( oricand pana la ora 20) sau incepand de luni ( dar nu stiu daca mai rezista pana atunci ) dupa ora 15.
|
 |
|
@cirotariu : Multumesc, sa-ti dea D-zeu ape limpezi si pesti sanatosi  O sa se potriveasca de minune pe cioata de vie pe care o pastram pentru un anubias 
|
 |
|