[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Just4M3
Forum Index » Profile for Just4M3 » Messages posted by Just4M3
cirotariu wrote:Hehe, exact de astea vroiam sa iti zic si io aseara, dar nu imi gaseam cuvintele. Ma mai gandeam la niste elastice trecute peste toata cutia si peretele de moss, ulterior acesta crescand nu se vor mai vedea. Acum nu stiu daca merge ”dat” elasticul peste toata cutia, nu imi dau seama din poze daca merge. Daca nu, clemele fetelor par cele mai bune.

Elasticele cad din prima pentru ca nu am cum sa le prind...."Cutia" este lipita cu silicon de acvariu deci nu am cum sa le dau peste....iar cu agrafele alea cu par....o sa incerc, insa geamul este de 5mm grosime...nu stiu daca o sa le pot "modela" eu cum vreau pentru ca daca le departez atat de mult, o sa-mi tina decat sus de tot, la "indoitura" aia...nu pe toata lungimea agrafei....insa o sa incerc

cirotariu wrote:L.E. Sau, mi-a mai venit acu o idee. Dai 2 gaurele in partea de jos a cutiei, in colturi, pe partea pe care pui mossul. Bagi niste guta sau sfoara mai grosuta si prinzi realmente peretele de acea latura. Io stiu...

Daca imi zici si cu ce sa dau "gaurelele" alea astfel incat sa nu pun in pericol "integritatea" intregului bazin ....
Ma gandesc la agrafe din alea de prins hartia?( paper clips )...cele mai mari pe care o sa le gasesc.... alea sunt destul de tari pentru a nu se indoi sau indrepta foarte usor....si o sa bag capetele sub plasa pentru a nu se rani/zgaria pestii in ele
alber wrote:Stand si rumegand putin la treaba cu acel perete de moss, ai putea folosi ceva cleme mai dure cu care pur si simplu sa agati plasa cu moss de sticla acelui compartiment. Spun mai dure, pentru a tine slasa strans lipita de sticla. Mai rumega si tu, vezi ce iese

Exact la asta ma gandeam si eu...dar problema intervine la partea inferioara a plasei, unde nu mai am cum sa o agat...si acolo ma gandeam sa o indoi cumva spre interior pentru a nu mai putea patrunde nimic intre ea si sticla

Referitor la alga...cum pot creste PO4? momentan folosesc Ferropol, Ferropol24 si CO2 din bomba....ar trebui sa mai bag ceva macro? Si daca zici ca la tine nu a disparut....nu-mi ramane decat sa-mi cumpar o razuitoare din aia sau bureti mai multi...
alber wrote:In legatura cu acel compartiment inesteti. Nu mai tin minte ai bagat lumina acolo, sau nu? Ca din poze nu-mi prea dau seama.

Nu, nu am bagat lumina acolo, lumina este montata pe capac, dar in poza se vede asa reflectia neonului in acea sticla...( sincer nu-mi place deloc cum arata asa gol si mi-am tot stors creierii pentru o idee, idee care azi mi-a venit in timp ce ma uitam la o cantitate cam mare de moss pentru nuca de cocos din acvariul mic....)
alber wrote:Poti pune moss si acolo, doar pe partea din fata, dedesupt nu stiu daca ar merge si nici n-ar avea rost. Pentru asta, poti face un "perete de moss". Personal nu sunt adeptul unei asemenea solutii, deoarece intre plasa pe care ai pus planta si sticla iti pot intra pesti, care daca nu mai pot iesi, isi vor gasi acolo loc de odihna, loc cu verdeata. Pe de alta parte, frumusetea unui astfel de aranjament m-a atras intotdeauna.

Arata foarte bine acel perete de moss insa intradevar, folosind acele "ventuze" e posibil sa se intepeneasca niste pesti mai micuti intre sticla si acea plasa ( mai ales neonii )...o sa incerc sa gasesc o solutie pentru a nu lasa spatiu pe laturi intre plasa si sticla pentru a putea intra pestii....o sa ma gandesc cum fac, poate reusesc sa o indoi cumva in asa fel incat sa nu mai poata intra nimic acolo. Oricum mersi mult pentru idee si pentru link
alber wrote:Pentru biofilm, cauta putin pe forum, ca s-a discutat si rasdiscutat. Iar punctele de pe geam, pot fi GSA sau GDA. Daca ce scrie pe forum nu te lamureste pe deplin, mai zi-ne si mai discutam

Biofilmul l-am rezolvat momentan cu niste servetele de bucatarie cu care l-am absorbit ( am gasit solutia pe forum ). Daca mai apare stiu cum sa ma ocup de el de acum incolo, iar punctele, am frecat azi cu un burete ( pentru a treia oara ) vreo 10 minute la ele pana le-am sters....sper sa nu mai apara pentru ca acvariul , dupa teste, pare stabilizat de acum...
Un mic update dupa ce am adaugat vreo 2 plantute de limnophila aquatica in coltul din stanga ( acum nu mai este asa de gol ) si niste moss pe varfurile cioatei de vita, pe care as vrea sa o fac sa semene ( dupa ce mai creste mossul ) cu un copacel...Sper sa-mi si iasa.

Am o idee pe care as vrea sa o aplic insa am nevoie de niste pareri si sfaturi de la voi ( daca se poate ). Stiti problema mea cu acel compartiment din sticla inestetic, pe care nu am reusit sa o remediez...M-am gandit, oare nu as putea sa imbrac acel compartiment in moss? Si atunci ar aparea cumva ca fiind din peisaj, si , in plus, am vazut pe undeva pe aici niste poze cu moss la suprafata apei chiar inflorit ...Dar marea dilema este cum sa prind moss-ul pe el? Ca nu cred ca "adera" si la sticla...iar cu guta nu prea am cum sa-l prind...deci ce alte modalitati de prindere as putea folosi?!

PS : Scuzati melcii din planul 2....sunt niste romantici incurabili... :18:
Ce le dai sa manance la pui?
In principiu e bine. De care maternitate ai? Vezi sa nu uit sa o scoti dupa ce termina de "fatat", pentru ca altfel isi mananca toate progeniturile...
ozy wrote:cum ai reusit sa identicifi sexele la pomacea,la marimea asta?

Am prins-o pe femela in flagrant cand depunea si am "marcat-o" )
Masculul are mai multe alge pe el...
Ce m-i se pare funny este ca mai tot timpul femela il "calareste"...vorba aia...E asa de bun ala la pat, ca il fugareste tipa cu salteaua in spate
@MariusBistriteanul : pozele promise . Scuze pt intarziere.
Poza 1 - Tata pomacea
Poza 2 - Mama pomacea
Ramanand in urma cu cititul topicului, ma pregateam sa-ti spun ca eu am luat AquaBasis de la pet-shop-ul din Take Ionescu. Eu am pus ceva mai mult de jumatate de punga la o lungime de 60cm...cam 2 cm si ceva grosime, si vad ca ca plantele au niste radacini albe si sanatoase, deci au loc sa s-i le formeze...si peste am pus pietris cam 2-3 cm grosime in fata si 4-5 in spate...si pana acum nu am nicio problema...
Update...am mai umblat putin pe la aranjament si am introdus un bolovan nou, in coltul din dreapta...sper sa le placa si ramirezilor ( la cateva minute dupa ce l-am pus in bazin, masculul (cred ) ii da tarcoale foarte curios ) . As mai avea nevoie de o planta de fundal pentru coltul din stanga, in spatele cioatei de vita. Am avut cateva fire de Heteranthera zosterifolia acolo, dar nu m-i s-a prins. Am pus acum cea mai mare cyptocoryna pe care o aveam, dar tot nu m-i se pare ok, pare foarte gol coltul ala...Si as mai avea nevoie de niste plante de mijloc pentru ca e foarte abrupta trecerea de la marsilea la celelalte...
In alta ordine de idei, de cateva zile imi da batai de cap un biofilm foarte urat de care nu stiu cum sa scap( sa fie din cauza bombei de CO2? - pe care va trebui sa o schimb zilele astea, am vazut pe aici pareri contradictorii in legatura cu biofilmul aparut din cauza CO2-ului din bomba sau din alte cauze ) iar punctele verzi de pe geam ma enerveaza la culme...
o sa ii fac maine o poza si o postez. Acum sunt stinse neoanele ...Dar in legatura cu ce anume vrei sa-ti faci ideea?
Imi dau si eu cu parerea ( scuze daca gresesc...)
Nu cumva ce aveai tu este varianta "Green" iar cea pe care ai luat-o acum este "rubin"? Spun asta pentru ca parca totusi, e cam mare diferenta de culoare...si am si eu, insa tot varianta green, sau asa ar trebui sa arate si ar fi o idee sa incep sa ma ingrijorez si eu
Dar tot moare pana la urma
Ma rog, eu o sa incerc sa am grija de ele , ca sa am constiinta impacata, o sa le stropesc cat pot de des...

PS: sigur vor mai depune, ca vad ca deja s-au pus iar pe "calarit "
alber wrote:Sa nu te puna pacatu sa torni sifon in acvariu

Foarte tare Imi cer scuze de off topic, dar nu ma pot abtine...In caz ca pui sifon sa nu uiti sa le desfaci si o sticla de vin, o pun si pestii de o paranghelie
Ca sa va faceti o idee cam pe unde sunt pozitionate, uitati-va in poza de mai jos ( acum neoanele sunt puse pe capac, nu mai sunt in pozitia asta ). Ouale sunt situate pe latura mica a ramei, fix in dreptul neonului...sursa de caldura nu bate direct in ele, ouale fiind protejate oarecum de capatul corpului, portiunea aia alba, de plastic.... a lampii aleia care sustine tubul... O sa incerc sa le umezesc mai des si poate ies macar vreo 2-3 pui...
ozy wrote:Nu treb sa faci nimic............ele incep sa eclozeze...........cum spui tu ca sunt sparte..probabil maine vei vedea pui mici

Pai eclozeaza in 3 zile? Pe net am citit ca pana sa eclozeze dureaza intre 2 si 4 saptamani...
Coryna wrote:Draga Dolly , spre dezamagirea ta , plantele s-au vandut . Toate .
Voi reveni cu alta oferta in circa 10 zile .

P.S. Sper ca pana atunci sa apuc sa va povestesc si despre mine cate ceva .

P.S.' Multumesc de gazduire .

Nu cred ca e vorba de dezamagirea nimanui, ci doar de bune maniere...Cu totii ne-am prezentat la inceput si cred ca tine de bun simt sa faci asta cand intri intr-o "camera"/comunitate...Ca nu stii cum merg lucrurile la inceput, si cand, dupa ce t-i s-a atras atentia, incerci sa le remediezi...e una, dar cand raspunzi ...oarecum obraznic, dupa ce t-i s-a spus foarte frumos care sunt pasii normali ai intrarii tale in aceasta comunitate....Eu, daca as fi in locul moderatorilor nu ti-as mai da ocazia sa revii fara sa-ti revizuiesti atitudinea ...( no offence...)
Acum 3 zile mi-a depus femela de pomacea o frumusete de fagure pe laterala capacului. Toate bune si frumoase, bucurie mare, am incercat sa ma documentez ce si cum trebuie facut, am citit pe net ca fagurele trebuie sa stea umed...am intrebat vreo 2 persoane, detinatoare de acvarii ce trebuie facut, si am fost sfatuit sa stropesc de 2-3 ori pe zi "fagurele" respectiv cu apa din acvariu...Problema este ca, de ieri dimineata, "ouale" au inceput sa se sparga, iar acum, multe dintre ele sunt seci...
Am gresit ca am stropit fagurele? Credeti ca mai sunt ceva sanse sa iasa ceva puiuti din ouale ramase? Cum ar trebui sa procedez in continuare?
kmol wrote:Daca ai facut testul cu otet si a iesit negativ iti recomand sa incerci si cu altceva, de exemplu un pic de detartrant (contine HCl, adica acid clorhidric care este mult mai tare decat otetul).

S-a notat, mersi de pont

kmol wrote:.... nu strica sa fi sigur.

De asta prefer sa intreb de mai multe ori inainte de a face ceva...

On-topic : pareri si in cazul sexului ramirezilor?

Forum Index » Profile for Just4M3 » Messages posted by Just4M3
Go to: