[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Inceputul e promitator
Asteptam plantarea si pestii
Articolul pe care l-ai tradus este foarte corect din punct de vedere stiintific. Dar in cazul unui acvariu,
mai lung sau mai scurt, chiar daca presiunea asupra sticlei este aceeasi datorata inaltimii coloanei de apa,
sticla mai lunga are tendinta sa se curbeze mai mult decat sticla mai scurta, si asta tine numai de material.

Cu alte cuvinte la o presiune egala dar lungimi diferite trebuie grosimi diferite de sticla pentru ca ea sa reziste.
Si desigur intaritoarele pot ajuta, dar pina la o anumita limita.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit, asteptam cu interes pozele.

O zi buna,
Dragos
Porcu wrote:
kirucd wrote:Din cate imi aduc aminte 6.500K

Unde-ai gasit informatia asta? Intreb pentru ca e destul de delicata treaba cu temperatura de culoare la tuburile roz. Sera Plant Color are 4.900 K (scrie pe ambalaj), Osram Fluora are 8.500 K (de asta nu-s foarte sigur) iar AquaGlo are 18.000 K si-un spectru destul de asemanator cu celelalte.

Pe un forum de afara, numai ca sursa nu este precizata. Era o discutie asemanatoare cu acest topic.
In orice caz eu folosesc Plant Grow si mi se pare ok, atat pentru plante (trebuie sa tund plantele o data pe saptamana)
cat si pentru cum se vede, pentru impresia artistica

O zi buna,
Dragos
Din cate imi aduc aminte 6.500K
Eu am Aqua Medic la acvariu, la 2 Plant Grow am 1 Reef White. Poti sa mergi si pe varianta 3 Plant Grow
+ 1 Reef White (Reef White are 10.000K), am incercat si combinatia asta si e ok.

O zi buna,
Dragos
Deja au mai depus odata cat am fost plecat in weekend. Si au devenit destul de agresivi,
nu se apropie nimeni de magnetul ala, nici macar degetul meu nu e bine vazut, daca
incerc sa bag degetul spre magnet sar sa ma muste

Saptamina asta ii mut in steril.

O zi buna,
Dragos
Esti sigur ca ai pH-ul 7,38? Poate nu iti indica bine sonda de pH. Eu te-am sfatuit sa calibrezi sonda inainte sa o folosesti,
mai ales ca este second hand.
Si poate nici reactorul nu te ajuta.

O zi buna,
Dragos

Da, nenea Kevin il cheama

Iti trimit numaru' de mobil pe PM, suna-ma maine cand vrei, eu sint in Delta la pescuit pina duminica.

Noapte buna si tie
Sa fi sanatos bobeskule

Nu aveam de unde sa stiu ca tu ai gasit primu' siteul, si nici nu imi revendic vreun merit sau ceva.
Eu l-am gasit cu Google incercand sa caut un site care trimite in Romania.

Coletul inca nu a fost trimis si am vorbit cu ei sa mai astepte, asa ca daca te intereseaza mai sint
vreo 5 kile libere. Asa cum am scris si in postul anterior, eu platesc toata comanda si imi primesc
banii dupa ce aduc coletul. Eu mi-am platit deja comanda mea dar pot sa mai astept. Si oricum
daca fac eu comanda si platesc eu, pina ajunge coletul se fac cele 10 zile de care ziceai. Asa ca poate
vorbesti cu amicii tai si strangeti de restul de 5 kile libere.

Astept un raspuns zilele astea.

Multumesc, o zi buna,
Dragos

LE Si daca te uiti atent nenea bobeskule ai sa vezi ca eu am comandat direct pe site-ul lor, nu pe eBay.
Linkul pe care l-am dat eu este magazinul lor online, care nu este acelasi cu magazinul lor de eBay
Ce mai tura vura, ne costa transportul 21 de lire pentru 10 kile, eu zic ca e super, daca vreti ma anuntati.
LE2 Si eu sint primul care comanda de la magazinul lor online, nu cel de pe eBay
LE3 Da' e adevarat ca din topicul vostru am aflat de NLS si apoi m-am apucat de citit pe net
O iau eu la 30 lei.

O zi buna,
Dragos
xr1140 wrote:
- problema mea cea mai mare este PAL-ul de 18mm, mi-se pate ca este cam subtire ... adica ma uit la biroul meu (pt laptop) cumparat din Cora care e din pal de 18mm si vai mama lui ... nu prea il vad sa tina aproape 400Kg

Asa cum am scris si mai sus, iti sugerez sa folosesti MDF, nu Pal.
Eu as folosi MDF in loc de Pal. Este mai rezistent, si se comporta mai bine la apa si umezeala, dar este mai scump.

O seara linistita,
Dragos
Frumos, avea dreptate nenea Faraonu', partea dreapta se vede fain cu diferenta intre verde si rosu.

Spor in continuare la gradinarit

O seara linistita,
Dragos
Daca esti vorbitor de limba engleza uite aici un articol unde gasesti multe explicatii si cu multe linkuri pentru tot ce inseamna
un acvariu:

http://www.americanaquariumproducts.com/AquariumKH.html

Spor la citit

Dragos
Eu inainte de primul startup am citit 3 luni in fiecare zi, si forumul asta si alte surse din internet.
Eu inteleg ca vrei sa inveti mai repede, dar asta nu se poate daca citesc eu in locul tau. Si nu e
normal sa nu stii ce inseamna ciclarea unui acvariu si ciclul azotului si sa vii sa pui intrebari.
Mai intai citeste si daca nu intelegi ceva atunci poti intreba. Dar tu nici notiunile elementare
nu le ai. Daca tot vorbim de KH stii ce e ala si cum afecteaza apa dintr-un acvariu? Daca ai
fi citit cat de cat ai fi stiut ca se mai numeste duritate temporara sau carbonica si ca actioneaza ca
un tampon pentru pH, cu cat valoarea este mai mica si tinde spre 0 cu atat pH este mai instabil,
lipsa tamponului.

Citeste cat de mult poti daca vrei sa inveti cat mai repede, gasesti o gramada de informatii pe forum,
numai sa vrei sa cauti si sa citesti.

O seara linistita,
Dragos

P.S. Parca vad ca ai KH-ul in acvariu pe la 15 caz in care nu poti duce pH-ul la 6,7 ....

Inca nu ai inteles ca nu exista controller care sa masoare KH? Cred ca ar trebui sa citesti linkurile utile, pe toate.
Pentru a masura KH-ul iti trebuie un test, preferabil cu picatura. Dupa ce masori KH ai sa stii la cat trebuie scazut
pH-ul ca sa ai o concentratie optima de CO2. Si asta o vezi in tabelul pe care il gasesti il linkul pe care ti l-am dat
mai sus. E chiar asa de complicat sa intelegi ce spun eu?
Probabil ca si Alber are dreptate si reactorul nu e ce iti trebuie, nu stiu pentru ca eu folosesc un alt tip de reactor.
Dar indiferent de reactor daca nu sti KH-ul nu sti nici ce pH ar trebui sa setezi in controller. Mai simplu de atat nu am
cum sa-ti explic, poate doar sa iti desenez....

Bafta,
Dragos
Stii ce este ciclul azotului? Pune mana si citeste toate linkurile din coltul stanga sus al forumului,
Linkuri utile, si dupa ce le citesti mai stam de vorba. Si opreste CO2-ul daca nu vrei sa omori
pestii.

O seara linistita,
Dragos
Controllerul nu poate sa iti spuna ce KH ai, iti trebuie test, de preferat la picatura ca sa afli ce KH ai.
Daca ai un KH mare iti trebuie foarte mult CO2 ca sa scazi pH-ul de la 7,35 la 6,67. Si asta inseamna
pericol pentru pesti.
Sfatul meu este sa opresti aditia de CO2, sa iti cumperi un test de KH (ar fi bine sa ai si de GH, NH4, NO2, NO3)
si un tester permanent de CO2 si abia dupa ce stii ce KH ai vei vedea unde poti sa te duci cu pH-ul.

Ti-am scris si in celalalt topic, aici ai un tabel cu CO2 functie de KH si pH:
http://aquarticles.com/articles/plants/Podio_CO2_KH_PH_Chart.html

Apropos, ai ciclat acvariul si filtrul?

O seara linistita,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: