[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
In mod normal atunci cand faci ciclarea nivelul NO2 trebuie sa creasca in prima perioada pentru
ca apoi sa scada si sa ajunga aproape de 0 cand acvariul este ciclat. Cum tu nu ai masurat de
cand ai dat drumul nu ai cum sa tragi o concluzie. Cu siguranta insa acvariul nu este ciclat, nu
ai decat o saptamina de la setup. Si ai schimbat si destul de multa apa in ultimul timp datorita
problemei cu filtrul si substratul.
Cred ca nu ar fi rau sa faci un test si la apa de la robinet, sa stii cu ce fel de apa faci schimbul.
Abia apoi poti sa stii mai multe.

O zi buna,
Dragos
Cand faci schimburile de apa folosesti apa de osmoza? Daca folosesti, nu ar fi rau sa faci o aditie de minerale
la fiecare schimb pentru a suplini lipsa lor din apa de osmoza.

O zi buna,
Dragos
Cu siguranta incalzitorul a avut un defect din fabricatie, din pacate e destul de greu sa demonstrezi
acest lucru.
Unde ai gasit protectia aia? E chiar ok si este mult mai sigur.

O zi buna,
Dragos
Sa ai insa grija ca returul de la filtru sa valureasca un pic apa la suprafata, in acest fel se asigura
un nivel suficient de oxigenare a apei.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit
Uneori e bine sa respectam si regulile, chiar daca nu le intelegem

Ce experienta ai in acvaristica? Daca esti incepator e bine sa citesti in primul rand
articolele pe care le gasesti in coltul din stanga sus al forumului la "Linkuri utile".
Apoi n-ar fi rau sa te uiti si la topicurile sticky din fiecare categorie.

Inca o data bine ai venit si o zi buna,
Dragos
Eu am o pompa de aer de la Eheim care este destul de silentioasa. Si e singura pe care am avut-o
asa ca nu pot sa iti spun despre altele, dar cele de la Eheim sint silentioase.

Trece totusi pe la rubrica "Despre noi" si prezinta-te acolo si puneti locatia la profil, multumesc anticipat.

O zi buna,
Dragos
Sa fi sanatos, drum bun cale batuta si ape limpezi sa ai!

O zi buna,
Dragos
Deci mai ai un pic si completezi instalatia. Rabdare si tutun
Shit happens all the time, day by day
La toate sticlutele de test trebuie sa apesi pe ele in timp ce rotesti spre stanga.
Este o masura de precautie ca aceste sticlute sa nu se deschida accidental.

O zi buna,
Dragos
Si inca 2 articole interesante, concluzia lor fiind ca responsabil de aceasta boala este carbonul activ,
cel putin la pestii marini:

http://www.coralmagazine-us.com/content/hlle-and-activated-carbon-looking-link

http://www.coralmagazine-us.com/content/activated-carbon-hlle-smoking-gun-found

Practic aceste articole au la baza un experiment, unul dintre putinele facute pentru a descoperi
cauza acestei boli. Asa ca intrebarea fireasca este: folosesti carbon activ (carbune activ)?

O zi buna,
Dragos
Tudor wrote:
Si daca se poate si fara apa? Da, este pestele prajit cu mujdei. Mare ti-e gradina...

... si multi au sarit gardul ...
Poti sa incerci la reef.ro , din cate stiu George livreaza si prin curier, cel mai bine e sa il suni,
gasesti numarul pe site la contact.

O zi buna,
Dragos
Servus,

Boala de care pomenesti este inca destul de misterioasa in lumea acvaristilor si parerile sint impartite.
Ca punct de plecare ai putea sa citesti articolul de mai jos:

http://www.worldcichlids.com/diseases/Adamhith.html

Metronidazolul trateaza Hexamita, deci daca mergi pe aceasta varianta a bolii atunci ar trebui sa folosesti
acest medicament.

Eu as face mai intai niste teste la apa, sa vezi cum stai cum cu amoniacul si cu nitritii.

Mai gasesti un articol interesant, dar care spune cam acelasi lucru aici:

http://www.oscarfishlover.com/hith-disease

Practic la o cautare pe Google dupa hole in the head disease ai sa gasesti o gramada de articole pe aceasta tema.

O zi buna si bafta cu pestisorul,
Dragos
Update: bineinteles ca au mancat din nou icrele si bineinteles ca au depus din nou azi tot pe magnet.
Din pacate nu am avut timp sa ii mut in steril si trebuie sa mai stea vreo 2-3 zile in plantat.
Sterilul cred ca este ciclat acum, am sa verific duminica parametri.

Poate mai pun si ceva poze duminica, in fiecare saptamana tai cam juma' de galeata de plante. O sa mai reduc
un pic fertilizarea, parca totusi cresc prea repede plantele. Alge nu prea mai am, da' inca n-au disparut de tot

O zi buna,
Dragos

LE Am o poza facut acum cateva zile, inainte sa tund gradina

http://img850.imageshack.us/img850/2561/3grow1reef.jpg

Frumos, jos palaria domnu' Toni

O zi buna,
Dragos
Nu conteaza firma, lichidul de calibrare este la fel, adica cel cu 4 pH are pH 4 si cel cu 7 pH are pH 7

Deci da, este ok.

O zi buna,
Dragos
Esti pe drumul cel bun dar eu as mai pune ceva plante.
Si sincer sa fiu mie nu-mi plac cei 3 bolovani, parca sint aruncati in acvariu.
Eu as incerca sa ii grupez, macar 2 dintre ei, cred ca ar da mai bine. Si nu in mijloc.
Si poate pui si o radacina (mopan).

O zi buna,
Dragos
Daca nu vrei sa mai citesti altceva prin forumul asta, macar reciteste propriul topic in totalitate, adica
topicul asta unde ne conversam acum, si ai sa gasesti raspunsul.

Lectura placuta

Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: