[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Filtrul trebuie sa mearga non-stop, indiferent daca e intern sau extern.

Acvariul arata bine pentru inceput, ape limpezi sa ai!
Bine ai venit si ape limpezi sa ai!
Bine ai venit!
Bine ai venit Bogdan!
Bine ai venit Angela!

Poate pui si niste poze sa vedem si noi acvariul, pare interesant din descriere.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit Ovi!
Sa le luam pe rand:

La 1 e butelia si nu pot sa te ajut cu inscriptionarile de pe ea ca nu ma pricep.

2 este regulatorul de presiune care se conecteaza la butelie.

3 este intr-adevar electrovalva al carei cablu de alimentare il bagi in priza de la controllerul pH, astfel cand creste pH-ul peste
valoarea setata de tine controllerul alimenteaza cu energie electrica electrovalva care se deschide si lasa sa treaca CO2.
Electrovalva trebuie montata imediat dupa butelie.

La 4 ai numaratorul de bule, cel in care intra cele doua furtune, plus o valva de sens, cea mica conectata pe furtunul transparent.
Piesa din stanga este un difuzor-reactor extern, interesant cum arata, nu am mai vazut pina acum dar stiu cum functioneaza. In numaratorul de bule trebuie sa pui apa astfel incat capatul tevii din interior sa fie sub apa (ca sa poti numara bulele )
Furtunul negru care intra in numarator vine de la electrovalva. Furtunul transparent care pleaca din numarator si care are montata
pe el valva de sens se conecteaza in reactor, dupa cum vad eu in poza este aproape de partea transparenta, oricum nu poti gresi
pentru ca tubul transparent de la numarator are diametrul mic si nu poti sa il bagi in alta parte.
Reactorul se foloseste pe returul de la un filtru extern. Daca nu ai filtru extern nu ai cum sa il folosesti si va trebui sa iti iei un alt
tip de reactor sau difuzor. Daca ai filtru extern atunci il inseriezi in returul filtrului, ai grija cred ca are sens de curgere.

5 si 6 sint sonda si controllerul, asa cum ai spus trebuie sa calibrezi sonda. Pentru calibrare ar trebui sa ai manualul controllerului,
acolo nu stiu sa iti spun ce si cum ca nu cunosc tipul de controller.

Sper sa iti fie de ajutor explicatiile.

O zi buna,
Dragos
Ai PM
Da, cu cat este mai sus cu atat sansele ca apa care cade sa ajunga la inletul filtrului sint mai mari.
Si asta nu datorita acceleratiei gravitationale Ai intuit corect

@kpac ceea ce s-a format la suprafata apei se numeste biofilm. Mai multe nu stiu sa iti spun pentru
ca nu am experienta cu aceste tipuri de filtre. Eu as pozitiona filtrul in asa fel incat apa sa aiba o cadere
de 5-10 mm. Poate ca nu este corect ceea ce iti spun eu, poate ne ajuta alti colegi in aceasta privinta.

O zi buna,
Dragos
Adica sa deschizi un topic la rubrica Despre noi in care sa te prezinti.

O zi buna,
Dragos
Imi cer scuze kpac ca am poluat topicul tau si promit ca e ultimul post off topic.

Bogdan, daca tu asta ai invatat in scoala la orele de fizica si ai inteles mai bine decat mine
fenomenul fizic prin care acceleratia gravitationala se modifica in functie de mediu, nu pot
decat sa iti doresc bafta in continuare. Eu am terminat liceul in '89 si facultatea in '95 si
probabil ca pe vremea aia nu se facea carte cum trebuie si am inteles eu gresit legile fizicii.

Bafta,
Dragos
Se pare ca tu amesteci acceleratia cu viteza, pentru ca acceleratia gravitationala, inca odata o spun, este constanta
in acelasi loc indiferent de mediu (aer, apa etc.). Ca acceleratia obiectului respectiv se modifica datorita mediului si
implicit a fortelor care actioneaza asupra sa, da, este corect. Numai ca tu spui ca acceleratia gravitationala se modifica
ceea ce este total fals. Fa distinctia intre acceleratia gravitationala si acceleratia obiectului respectiv, sint doua notiuni
distincte. Faci confuzie intre cele doua.

O zi buna,
Dragos
Aseara am mutat perechea de discusi in steril
Se pare ca s-au adaptat destul de repede, le-am dat putin sa manance dupa doar 2 ore si au ciugulit
Acum sper sa depuna, aseara dansau prin acvariu si isi faceau curte

O zi buna,
Dragos
Draga Bogdan, ceea ce spui tu nu este logic.
Acceleratia gravitationala este constanta, cel putin in calcule ea se considera constanta 9,8m/s2, tocmai
pentru ca variaza foarte putin in functie de latitudine, altitudine etc. Ea este aceeasi intr-un anumit loc pe pamant,
asta datorita masei pamantului. Daca vorbim de planete sau obiecte asemanatoare atunci se schimba datele.
Dar pe Terra ea este considerata constanta, inclusiv in cazul prezentat de tine.
Daca lasi sa cada un obiect in apa si in aer, obiectul va avea o viteza mai mare in aer decat in apa pentru ca apa
are un coeficient de frecare mai mare decat aerul, adica opune o rezistenta mai mare la obiectul care
se deplaseaza prin ea decat aerul. Daca nu esti convins, pune mana pe un manual de fizica sau da o cautare
pe Google ...

O zi buna,
Dragos
Mersi de sfaturi, da, trebuie sa mai umblu putin la partea estetica. Las plantele sa creasca saptamina
asta si saptamina viitoare o sa incerc sa fiu mai atent la gradinarit, poate reusesc sa fac ce spui tu.
Si poze o sa mai pun dupa urmatoarea sesiune de gradinarit. Pina atunci va puteti delecta cu imagini live

O zi buna,
Dragos
bobesku wrote: Pentru cei care stiu despre ce e vorba merge discusul si la borcan, numa` sa fie un borcan de macar 3-400 de litri

Aci m-ai prins, am un borcan da fo 400 da litri si fo 8 discusi in el

Acum serios vorbind, o sa tin cont de parerile voastre si cand am timp (asta e greu ca nu prea am timp liber)
o sa fac o incadrare mai buna a acvariului in decor, adica o sa dispara dracoveniile alea albe cu picioare sub linia
de sus a lampii acvariului, adica n-o sa se mai vada.

Multumesc pentru feedback, o zi buna,
Dragos
Mersi nenea bobeskule Ai sa razi da' si nevasta-mea mi-a zis ca nici ei nu-i plac pompele alea
peristaltice, ca cica strica tot farmecu'
Da' pe mine nu ma deranjeaza prea tare. Si pina la urma nu fac poze de concurs, de aia nu fac nici crop
Si inca mai schimb una alta prin spatele acvariului unde am o gramada de chestii, cand o sa se mai aseze
lucrurile poate fac sa dispara si pompele

O seara linistita,
Dragos
Dracoveniile alea albe cu picioare sint pompele peristaltice
Gazonul din dreapta este Eleocharis parvula si cred ca in urmatoarele 2 - 3 saptamani o sa fie in tot
bazinul, se extinde foarte rapid, deja am primele fire in partea stanga in fata.

Multumesc pentru aprecieri, o zi buna,
Dragos
Bine ai venit si ape limpezi!

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: