Sa le luam pe rand:
La 1 e butelia si nu pot sa te ajut cu inscriptionarile de pe ea ca nu ma pricep.
2 este regulatorul de presiune care se conecteaza la butelie.
3 este intr-adevar electrovalva al carei cablu de alimentare il bagi in priza de la controllerul pH, astfel cand creste pH-ul peste
valoarea setata de tine controllerul alimenteaza cu energie electrica electrovalva care se deschide si lasa sa treaca CO2.
Electrovalva trebuie montata imediat dupa butelie.
La 4 ai numaratorul de bule, cel in care intra cele doua furtune, plus o valva de sens, cea mica conectata pe furtunul transparent.
Piesa din stanga este un difuzor-reactor extern, interesant cum arata, nu am mai vazut pina acum dar stiu cum functioneaza. In numaratorul de bule trebuie sa pui apa astfel incat capatul tevii din interior sa fie sub apa (ca sa poti numara bulele

)
Furtunul negru care intra in numarator vine de la electrovalva. Furtunul transparent care pleaca din numarator si care are montata
pe el valva de sens se conecteaza in reactor, dupa cum vad eu in poza este aproape de partea transparenta, oricum nu poti gresi
pentru ca tubul transparent de la numarator are diametrul mic si nu poti sa il bagi in alta parte.
Reactorul se foloseste pe returul de la un filtru extern. Daca nu ai filtru extern nu ai cum sa il folosesti si va trebui sa iti iei un alt
tip de reactor sau difuzor. Daca ai filtru extern atunci il inseriezi in returul filtrului, ai grija cred ca are sens de curgere.
5 si 6 sint sonda si controllerul, asa cum ai spus trebuie sa calibrezi sonda. Pentru calibrare ar trebui sa ai manualul controllerului,
acolo nu stiu sa iti spun ce si cum ca nu cunosc tipul de controller.
Sper sa iti fie de ajutor explicatiile.
O zi buna,
Dragos