[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Ce KH ai si ce pH si la ce pH vrei sa ajungi?
Ai calibrat sonda? Ce pH iti indica si la ce pH ai setat controllerul? Ai pus electrovalva intre butelie si reactor?
Si cea mai importanta intrebare este ce KH ai si la ce pH vrei sa ajungi? Pentru ca aditia de CO2 ca sa scazi pH-ul
depinde de KH.

Gasesti aici un tabel cu valorile CO2 functie de KH si pH:

http://aquarticles.com/articles/plants/Podio_CO2_KH_PH_Chart.html

Concentratiile de CO2 mai mari de 30-35 mg/l sint daunatoare pentru pesti.

O seara linistita,
Dragos

LE Ar fi bine sa ai si un tester permanent de CO2 in acvariu.
Servus,

Astazi am facut o comanda de hrana New Life Spectrum la un magazin online din Anglia.
Transportul ma costa 21 de lire si in acesti bani poate fi trimis un colet de 10 Kg, ceea ce am
comandat eu cantareste doar 4 Kg.
Asa incat cine doreste sa se cupleze la aceasta comanda, mai pot fi aduse inca 6 Kg. De comanda
si plata ma ocup eu, iar banii se platesc cand vine coletul.

Adresa magazinului online din Anglia, unde gasiti toata linia de produse de la New Life Spectrum:

http://www.feedmyfish.co.uk/

Astept mesajele pe PM pina la sfarsitul saptamanii.

O zi buna,
Dragos
Depinde cat de groasa e sticla. E o masura de prevedere in plus, dar intr-adevar este incomoda.
Si acvariul meu Eheim 460 are aceeasi intaritura transversala, mult mai lata decat la acvariul lui Robert.
Intr-adevar e incomoda, dar eu i-am gasit o intrebuintare, am fixat cele 2 spray-baruri (returul de la filtre)
cu ventuze sub ea, iar deasupra am hranitorul automat. Daca are capac nici nu o sa se vada, problema esteticii
apare doar daca nu foloseste capac. Si practic si fara capac se poate, eu am pastrat doar partea laterala a capacului
original de la Eheim si am pus o lampa suspendata.

O zi buna,
Dragos
Iti dai seama ca si eu vreau
E a patra depunere in formula (perechea) asta si cred ca nu se vor opri aici.
Sa vedem ce se intampla cand am sa ii mut in steril. Sper sa vad si eu niste codite

O zi buna,
Dragos
Din nefericire nu mai sint decat cateva icre... E clar, trebuie sa ii mut in steril. Ii las pina duminica
in plantat si duminica ii mut, pina atunci se mai aseaza apa si filtrul la steril.

O zi buna,
Dragos
De la primul magazin nu am niciun raspuns, in schimb am gasit un alt magazin online in Anglia.
Am facut comanda si ma costa 21 de lire transportul pentru un colet de 10 Kg, ceea ce am
comandat eu avand numai 4 Kg. Daca cineva dintre voi vrea ceva, au toata gama New Life,
putem sa mai adaugam la colet inca 6 Kg. Adresa siteului este:

http://www.feedmyfish.co.uk/

Si ma ocup eu de comanda si de plata, numai sa stiu ce si daca vreti ceva, urmand sa imi dati
banii cand soseste coletul. Daca este cineva interesat astept PM.

O zi buna,
Dragos
Intamplator sau nu, m-am reapucat de acvaristica, dupa 15 ani, acum 3 luni, dupa ce m-am documentat vreo 3 luni pe net
Deci poti sa spui ca sint mai mult decat incepator. Stiu ca sint o gramada de retete de mixtura pe net, m-am uitat pe unele,
dar nu am avut curiozitatea sa incerc vreuna pina acum. Poate o sa incerc in momentul in care voi muta perechea in steril. Poate.
Faptul ca au crescut asa de bine cu hrana uscata imi spune ca si hrana uscata contine ceea ce trebuie. Cel putin asa cred, ramane
sa ma conving ca asa este sau nu. Uneori mi se pare ca prea ne cantonam in obiceiuri si tabieturi si refuzam sa vedem altceva.
Cel putin pina nu ma conving eu ca mixtura e mai buna va fi foarte greu sa ma convinga cineva. Si in plus de asta pentru mine e
mult mai comod. Calatoresc destul de mult si nu pot sa le dau mixtura in fiecare zi. Si daca ii invat pe mixtura cand nu sint acasa
ce fac?

Comparatia cu masinile nu mi se pare ca s-ar aplica in cazul de fata. Pentru ca unele dintre granulate sint facute dupa retete ale
unor crescatori. Nu poti sa te apuci sa faci o mancare uscata pentru pesti fara sa ai experienta in cresterea pestilor sau fara sa
te ajute un crescator. Ce mi-ai spus tu ca este in mixtura gasesti si in hrana uscata, cel putin in aia pe care o folosesc eu. Deci
imi vine greu sa cred ca mixtura, indiferent care, este maseratti iar hrana uscata e ford
E greu de facut o comparatie la modul asta.

Pina la urma cred ca este si o problema de perceptie si de avantaje si dezavantaje. Pe mine ma avantajeaza hrana uscata, pentru moment.

O seara linistita,
Dragos

P.S. Scuze ca ti-am poluat topicul cu aceasta discutie ...
Aici nu sint de acord cu tine. Stiu ca asta este parerea a 99,99% dintre discusari, dar totusi eu am o alta parere.
Eu am acesti discusi de 2 luni. In doua luni i-am adus de la 7-8 cm la 12-14 cm. Exclusiv cu granulat de la Ocean
Nutrition (Discus Formula Pellets, Bloodworm Shaped Premium Fish Food), fara pic de mixtura, in plantat. Si s-a
ales o pereche care a depus deja de 4 ori in ultimele 2 saptamani si jumatate. Cred ca e mai complexa mancarea
uscata de calitate decat mixtura, indiferent cum o pregatesti.
Si apoi eu cred ca in primul rand conteaza calitatea apei, eu tin pH la 6,2-6,3, KH 1-2, GH 2-3 si temperatura la 27-28 de grade,
si folosesc numai apa de osmoza la care fac aditie de minerale pentru discusi si KH Buffer, schimb 50 de litri zilnic la 400 de litri total.

Zici ca discusii tai mananca mai multa mixtura. Eu le dau granulat de 3 ori pe zi in portii considerabile si e bataie pe ea, la 10, 14 si 19.
Am pus intrebarea pentru ca se pare ca sint singurul care vrea sa creasca discusi cu mancare uscata. O sa vedem daca si reusesc.
Iar uneori Iarna e la fel ca Vara, depinde in care emisfera esti

O seara linistita,
Dragos
Eu le-am dat de la inceput granulat, fara nicio mixtura, si am reusit sa ii obisnuiesc asa. E adevarat ca si aveau
vreo 7-8 centimetri cand i-am luat si erau cat de cat obisnuiti cu granulat. Asa pot sa tin parametri apei in limitele
pe care le doresc.

O zi buna,
Dragos
Ai mai jos un link unde gasesti tabelul pentru CO2 in functie de pH si KH.
http://aquadaily.com/2009/01/29/co2-ph-kh-chart/

Pentru un acvariu plantat din greu poti sa mergi pina la 30-35mg/l de CO2, cum ai KH-ul de 14 iti rezulta un
pH de 7,2. Daca te duci cu pH-ul la 6,8 vei avea peste 60mg/l de CO2, ceea ce este cam mult. Esti sigur ca ai
un KH de 14? Cu ce masori? Testele la picatura sint ceva mai precise. Daca intr-adevar ai KH 14 eu iti sugerez
sa pui ceva filtre la robinet, cum sint filtrele pentru apa potabila, eventual daca are si carbine activ cu atat mai
bine. Asta daca vrei sa ai pH-ul mai mic. Pina la urma si un pH de 7,2 este ok. Si atunci poti sa pui apa de la
robinet fara filtrare. Multi fac asa si au acvarii foarte frumoase.

Sper sa iti fie de folos informatiile.
O seara linistita,
Dragos

P.S. Iti trimit mai tarziu pozele cu 3+1 si 2+2 neoane Aqua Medic
Nu trebuie sa investesti la fel de multi bani ca mine ca sa faci un acvariu foarte frumos, daca ai pasiune si respecti niste reguli de baza este suficient.

Eu folosesc apa de osmoza exclusiv si fac schimb de 50 litri zilnic la 400 litri total. Adaug si minerale pentru discusi, am 8 discusi maricei in acvariu,
si adaug si KH Buffer pentru ca apa de osmoza are KH 0 si GH 0. In principiu pH-ul apei de osmoza este pe la 6,5 dar mai creste datorita aditiei de
minerale si KH Buffer si in momentul de fata tin pH-ul la 6,2-6,25 ziua si 6,3-6,35 noaptea cu aditie de CO2. Am si un tester de CO2 fixat in interior
pe geamul acvariului unde se vede daca aditia de CO2 este suficienta pentru pH-ul si KH-ul pe care le am. E bine sa iti cumperi un asemenea tester, ai o
metoda in plus de a vedea daca sonda pH lucreaza corect. Spre exemplu la mine la un moment dat acest tester avea culoarea albastra, cu toate
ca faceam aditie de CO2 si nu imi dadeam seama de ce nu e verde cum ar trebui sa fie, si am masurat pH-ul si in loc de 6,3 aveam 6,8, asa incat mi-am dat
seama ca sonda nu era bine calibrata. I-am facut o calibrare si totul e ok acum. Vezi ca aditia de CO2 depinde si de KH. Ce valori ai tu la pH si KH la
apa de la robinet?

O zi buna,
Dragos

In privinta luminii eu as merge pe 3xPlant Grow + 1xReef White. Eu la un acvariu de 400 litri net am 4xPlant Grow +
2xReef White si mi se pare ok, daca vrei poti vedea cum se vede online, gasesti detalii in semnatura mea ( intensitatea
luminii variaza din cand in cand pentru ca am balasturi dimmabile si calculatorul care le controleaza simuleaza norii).

Filtrul mi se pare ok, dar eu nu as merge pe varianta 404B care are UV incorporat, 9w mi se pare insuficient pentru
debitul pe care il are canistra, as merge pe 404A plus un UV extern de 18w.

La partea de CO2 ca si reactor eu folosesc Tornado de la Aquatic Nature, este un reactor care se poate folosi atat intern
cat si extern, eu il folosesc intern cu o mica pompa si nu se aude absolut deloc si este foarte eficient.

Si daca tot bagi ceva bani in partea de CO2 si fertilizare eu iti sugerez sa folosesti si incalzitor de substrat plus controller
de temperatura. E adevarat ca sint ceva bani in plus dar rezultatele sint spectaculoase, eu am reusit sa am o adevarata
jungla in 2 luni de la startup.

Nu ne-ai spus, ce pesti vrei sa ai?

O zi buna,
Dragos
1) Eu nu m-as risca si as pune intaritoare pe lungimea acvariului si in fata si in spate unite intre ele pe mijloc. Iti imaginezi
ce inseamna 500 de litri de apa, chiar daca e la birou?

2) Eu as face cadru metalic si in loc de pal as folosi MDF, e mai rezistent. Obligatoriu iti trebuie 2 suporti la mijloc sub,
nu poti sa faci numai la capete.

3) Nu cunosc aceste filtre dar cred ca 2 si-ar face treaba. Ce debit are un filtru (cu si fara medii de filtrare)?

4) Nu stiu, nu am ciclide...

Mai multe pareri nu am pentru ca nu am un acvariu cu ciclide.
Spor la treaba
Dragos
Foarte frumos bazinul
Te avantajeaza lungimea mare a bazinului, al meu are 130 dar nu arata asa spectaculos ca al tau, felicitari
O intrebare, am vazut ca le dai si mixtura, nu ai probleme cu apa, cat de des sifonezi substratul, daca il sifonezi?
Eu le dau numai granulat la discusi, nu am incercat cu mixtura pina acum, nu vreau sa ii obisnuiesc prost

Spor in continuare,
Dragos
Sint 2 lucruri diferite care fac acelasi lucru in final, introduc CO2 in apa. Reactoarele sint mai eficiente, eu am la acvariul
meu de 400 litri net un reactor, pentru tine la 120 litri (brut, ca net o sa ai mai putin) e suficient difuzorul.

O zi buna,
Dragos
Servus si bine ai venit

Acvariul cand il asezi in pozitia definitiva e bine sa pui sub el un pad (cum este polistirenul extrudat sau asemanator, 3-5 mm grosime)
In acest fel padul iti preia din denivelarile suprafetei pe care pui acvariu. E bine ca aceasta suprafata sa fie cat mai dreapta.
Filtrul Resun se pare ca este ok, dar eu as schimba la el rotitele de plastic din interior cu un substrat biologic gen Siporax sau
Eheim Substrat Pro. Din ce am vazut are doua iesiri care se pot orienta, eu as orienta o iesire in lungul acvariului iar cealalta
in latul acvariului, deci ar trebui sa il pui intr-un colt, de preferat in spate. Am inteles si ca una din iesiri are reglaj de debit,
aceasta iesire ar trebui sa o orientezi pe latimea acvariului. Daca folosesti Siporax sau Eheim Substrat Pro cu siguranta debitul
se va micsora. Oricum in timp debitul se va micsora. O sa iti trebuiasca si substrat, aici depinde ce vrei, cat de multe plante
si asa mai departe. Cutia aceea de plastic de care vorbesti nu stiu ce este, poate ne pui o poza sa ne dam seama.

E bine sa citesti si linkurile din partea de sus a forumului, o sa gasesti multe informatii utile.

O seara linistita,
Dragos
hauptmannclaudiu wrote:
- electrovalva JBL

Are electrovalva, nu ai citit atent Ciprian

O zi buna,
Dragos
E bine ca are si sonda. Da, va trebui sa cumperi lichidele pentru calibrare, de obicei se calibreaza cu pH 4 si 7 sau
cu pH 7 si 9. Am vazut acum cateva zile la Hornbach kit de calibrare de la JBL, parca era vreo 55 lei. Dar gasesti
la majoritatea magazinelor online. Sfatul meu este sa calibrezi sonda inainte sa o folosesti.
Butelia eu te sfatuiesc sa o iei pe cea mai noua, chiar daca e cea de 3 litri, e suficient.

O seara linistita,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: