[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Bine ai venit printre noi!
Bine ai venit si sper sa ai ape cat mai limpezi!
Daca te putem ajuta cu ceva trebuie doar sa intrebi.

O zi buna,
Dragos
Fa testele inainte sa schimbi apa. Si fa teste si la apa pe care o folosesti la schimb, e important sa sti ce bagi in acvariu.

O zi buna,
Dragos
Latimea jumatate cat lungimea la 2450 mm inseamna 1225 mm. Nu prea cred ca vei mai putea umbla in acel
acvariu, poate doar sa faci scufundari
Tot ce trece peste 600-650 mm inaltime si latime este un bazin la care va fi greu sa umbli, asa incat eu te
sfatuiesc sa ai grija ce iti doresti.

O zi buna,
Dragos
Bine ai revenit printre noi!
Niste teste pentru apa ar trebui sa ai, nu numai pentru plante, dar si pentru pesti e bine sa sti in ce ape se scalda
Bine ai venit!
LE colonii de bacterii sau de alge
Atata timp cat nu ai CO2 nu cred ca este intelept sa ai mai multa lumina. In momentul in care maresti lumina
este obligatoriu sa ai fertilizare, cat mai completa, si CO2. Si parametri apei sint importanti, poti sa ne spui
si noua ce parametri are apa din acvariu? Pozele nu ne ajuta prea mult, cel putin eu nu pot trage nicio concluzie
doar dupa pozele pe care le-ai postat.

O zi buna,
Dragos
Primul ceas, cel care iti arata presiunea la iesirea din butelie, trebuie sa iti arate intre 50 si 60 de bari. Asta daca ai reglaj
pentru presiunea din butelie, pentru ca sint butelii mai mari care au presiunea mai mare de 50-60 bari. Cel de-al doilea
ceas trebuie sa iti arate o presiune intre 1 si 2 bari, presiune pe care o are codoiul introdus in acvariu. Din cate stiu eu nu
prea poti regla aceasta ultima presiune, cel putin la cele 3 reductoare pe care le am eu nu poti. Sau nu m-am prins eu cum
Problema pe care se pare ca o ai tu cred ca este de la robinetul buteliei, nu de la reductor. Iar daca deschizi robinetul de pe
butelie la maxim si fasaie, sigur ai o problema la acest robinet. Poate ar fi bine sa duci butelia la cei din bdul Preciziei, din cate
imi aduc aminte cei de acolo iti pot verifica butelia.
Nu dispera, trebuie sa gasesti tu ce e in neregula pina la urma.

O zi buna,
Dragos
Ceea ce ai in interiorul furtunurilor nu este mizerie, ci colonii de bacterii. Sau asa cred, daca nu e asa poate
ma contrazice cineva cu mai multa experienta. Si la mine au aparut dupa vreo 2-3 saptamani. Din ce am
mai citit pe forum, la toate furtunurile de la Eheim se intampla asa. Atata timp cat nu iti scade debitul semnificativ,
e ok. Iar cand scade le poti curata.
In privinta crevetilor nu stiu ce sa iti spun, poate e din cauza temperaturii.

O zi buna,
Dragos
Depinde ce tip de acvariu vrei sa faci. Daca vrei cichlide, inaltimea de 900 cred ca ar fi ok, mai multe
pot sa iti spuna colegii care au asemenea acvarii, eu nu am. Daca vrei plantat, 900 e cam mult, mult
prea mult, iti va fi foarte greu sa umbli in acvariu. Eu am 1300x600x600 plantat si pot sa iti spun ca
uneori e destul de dificil de umblat in el. Mai mult decat atat, nu se justifica sa il faci de 900 si sa pui
apa in el doar 600. In mod normal trebuie sa umpli acvariul cat mai sus posibil. Iar daca il umpli pina
sus, sa zicem 880, daca scazi substratul de sa zicem 80, ramai cu o coloana de apa de 800. Pentru
asemenea coloana de apa iti trebuie obligatoriu lampi MH, cu T5 nu poti strapunge coloana de apa pina jos.
Daca ma intrebi pe mine, eu as face acvariul de 2450x650x650.

O zi buna,
Dragos
In cazul asta eu as mai pune 2 x Plant Grow de 24w si nu as mai folosi Reef White.

O zi buna,
Dragos
In orice caz anu' asta nu mai fac decat nano ala plantat cu creveti. Si asa am bagat
destul de multi bani in acvarii, in 4 luni am reusit sa am 3 acvarii, un 460 l, un 90 l si un 60 l.
Si imi trebuie si mai multa rabdare la o saratura, calitate care mie imi cam lipseste uneori.
Da' cel putin ma delectez cu pozele facute de tine Ciprian, acvariul este pur si simplu suberb

P.S. Fie-mea ma intreaba cel putin o data pe saptamina cand facem saratura
Foarte frumos acvariul si mi-ar place si mai mult daca ar fi vreo 3-4 perechi de discusi maturi
Faine poze, fain acvariu. Pune si tu o poza cu tot acvariul ca sa ne mai dam si noi seama cum evolueaza global.

O zi buna,
Dragos
Multumesc domnilor pentru aprecieri
Andrei, daca si cand o sa am pui esti primul pe lista.
Alex, abia astept sa ne vedem.
Bobby, normal ca arata bine plantele, am luat de la oameni seriosi Le tund saptamanal, cam juma'
de galeata.

O zi buna,
Dragos
Am citit in prospectul de JBL ca reactorul va functiona in parametri normali in aproximativ 48 de ore.
Nu folosesc acest tip de reactor da' eu zic sa ai rabdare vreo 2 zile. Poate cei care folosesc acest reactor,
Taifun de la JBL, iti pot confirma ce am citit eu in prospect.

O seara linistita,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: