[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: kirucd
Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Site-ul unde era articolul despre Caridina japonica nu mai exista deloc. Un site unde se pot gasi multe informatii
si articole despre crevetii de apa dulce este:

http://www.planetinverts.com/

Astazi ajunge o parte din ce am comandat afara asa ca ma pot apuca de setup.
Va tin la curent cu niste poze mai pe seara.

O zi buna,
Dragos
Bine ai venit si ape limpezi!
Foarte bine ca vrei cichlide, dar acvariul de 160 litri mie nu mi se pare potrivit.
Incearca sa deschizi un topic la sectiunea Cichlide, cei care au cichlide iti pot da
un sfat mai bun decat la meu. Poate ca e ok un acvariu de 160 litri, desi din cate
am citit eu nu prea ar fi.

O zi buna,
Dragos
In jur de 30 Ron fiecare dintre cele 3 la flacon de 250 ml. Eu dozez cate 5-6 ml zilnic la 400 litri de apa.
Cate 1 flacon din fiecare imi ajunge cam o luna si jumatate.
Daca faci aditia de fier zilnic atunci nivelul masurat de tine in seara asta eu cred ca e ok, plantele
asimilieaza fierul in timpul zilei si daca tu adaugi fierul dimineata, cum ar fi normal, atunci seara
nivelul trebuie sa fie scazut.
Nu ma supar nea Ciro, ca n-am de ce sa ma supar pe tine Bineinteles ca plec si urechea la ce zic si ai mai batrani
ca mine, cand m-am apucat de acvaristica am citit intai forumul asta vreo 3 luni si alte site-uri de pe net.
Stefan m-a intrebat ce folosesc si eu i-am spus. Iar linia macro nu e chiar atat de scumpa, ca macro bagi mult mai putin
decat fier.
Si apropos de fier, nivelul de fier care ti-a iesit tie din teste eu zic ca este bun, pentru ca tu ai facut testul in seara asta,
dupa ce toata ziua plantele au asimilat fier, asta fiind valabil daca faci aditie zilnica, cum presupun eu ca faci.

Scuze de off topic Stefan
La cichlide iti trebuie o si mai buna filtrare, cu cat mai mare filtrul cu atat mai bine, cu cat acvariul mai mare
cu atat mai bine. Din cate stiu eu 160 litri ar fi un pic cam mic.
Nu stiu sa iti spun, cred ca da, dar e mai bine sa iti dea sfaturi cei cu mai multa experienta decat mine.
Bai nea Ciro, aia cu verigheta si cu elasticu' am inteles si nu ma leg de ele da' da ce sa numeste clipul
de pe YouTube poza filtru 006 chiar nu m-am prins
De ce nu 007, "Ciro, James Ciro" ?!

Lasand gluma la o parte esti pe drumul cel bun si incepe sa prinda contur.
Clipul il pui cu [youtube][/youtube]
Eu folosesc toata linia completa de la Easy Life, si micro si macro. Adica Ferro, Profito - micro,
Nitro, Fosfo si Potassium - macro plus Easy Carbo.
Poate ar fi momentul sa fertilizezi si macro?
Sa vedem ce spun si cei cu experienta mai mare ca mine...
Eu zic ca iti ajunge 1 filtru extern, dar cu 2 e si mai bine
Eu am 2 filtre externe Eheim 2078 la 400 litri de apa cat am in acvariul meu.
Iar filtrul pe care vrei sa il iei este ok, ca si model adica
Numai ca eu nu as face cum vrei tu sa faci, sa il folosesti pe unul pe post de filtru biologic
si pe unul pe post de filtru mecanic. Eu nu as folosi perlon, la mine nu folosesc pentru ca se
colmateaza foarte repede, as folosi medii filtrante biologice cum este siporax sau eheim substrat pro
in amandoua plus burete in amandoua. La filtrele mele buretele este deasupra, asa recomanda Eheim
pentru filtrul meu, astfel incat atunci cand vreau sa curat buretele este foarte simplu, desfac capacul,
scot buretele si il curat in apa din acvariu, apoi il pun la loc. Nu am umblat pina acum la sertarele cu substrat pro
si pina acum nu am avut probleme.

O zi buna,
Dragos
Pai n-ai auzit, adica n-ai citit? Filtrul extern e la reparat, d-aia tine "magaria' aia de filtru intern in acvariu
Cu ce factor de siguranta ai facut calculele? Un factor de siguranta suficient, adica sa dormi linistit este 3,8. Iar in acest caz, la dimensiunile 220x30x60 grosimea sticlei este de 13mm.
Si cu siguranta la o lungime de 220 cm trebuie sa pui intaritoare, altfel iti va face burta si nu se stie.

Eu as merge pe varianta 220 x 35 (sau 40 daca poti) x 60 cu geam de 14 si intarituri.

O zi buna,
Dragos
Si cand te gandesti ca erau unii care ziceau ca iarna nu-i ca vara, iata ca si iarna e ca vara
Cooler e mai bine decat sa adaugi apa rece.
Sa inteleg ca ai revenit dupa 3 ani?! Cool
Si daca ai facut testul cu sapun si fasaie, ai incercat sa strangi cu o cheie si tot fasaie, trebuie sa desfaci electrovalva
si sa folosesti banda de teflon pentru etansare. Banda de teflon se infasoara pe filet in sensul invers sensului de strangere
al filetului, adica daca strangerea o faci prin invartire de la stanga la dreapta (ca si acele de ceasornic) teflonul se pune
de la dreapta la stanga, privind filetul in pozitia de strangere. Altfel teflonul nu se va strange odata cu filetul.

Sper ca ai inteles ce vreau sa spun

Rabdare si tutun
Dragos
Servus Claudiu,

Discusii se spune ca sint regii acvariilor. Si intr-adevar sint niste pesti suberbi, dar si foarte pretentiosi in acelasi timp.
Daca stii ce trebuie sa faci si respecti anumite reguli atunci nu e foarte greu sa ii cresti. Acvariile cu discusi sint de 2 feluri:
acvarii sterile, unde nu ai substrat si nici plante, si acvarii plantate, cu mai multe sau mai putine plante. Acvariul plantat in
care ai multe plante e cel mai greu de obtinut si intretinut si in general se preteaza pentru discusi care sint cat mai mari,
se recomanda sa fie cat mai mari, 12-16 centimetri, dar se poate si cu mai mici, de genul 8-10 centimetri. Eu am 8 discusi
intr-un acvariu plantat de 460 litri brut ( vreo 400 net) si i-am luat pe la 8-9 centimetri iar dupa 3 luni au in jur de 14-15.
Pe de alta parte in acvariile sterile se pot creste puii de discus, indiferent de dimensiune. In general nu se vand pui de discus
la 1-2 cm, ei se vand de la 5-6 cm in sus. Avem si noi in tara destul de multi crescatori, unde gasesti pesti de calitate la
preturi decente, mai multe detalii gasesti pe site-ul pe care ti l-am recomandat pe PM. In orice caz, sfatul meu ar fi sa cumperi
discusii pe care vrei sa ii ai in bazin dintr-o singura sursa, iar ca numar minim 8, la o dimensiune de minim 5-6 centimetri. Daca
iti permiti sa cumperi de 8-10 centimetri e si mai bine. Si este indicat sa cumperi direct de la crescatori si nu de la pet-shopuri,
din pacate doar cateva pet-shopuri pot sa iti furnizeze discusi de calitate, dar care provin tot de la crescatori. In general ceea ce
gasesti in pet-shopuri la nivel de discus nu este ceea ce trebuie.

Un alt lucru important ar fi parametrii apei. Discusii prefera o apa moale - KH intre 1 si 3, usor acida - pH sub 6,5 si cat mai calda -
peste 27 grade celsius. Este foarte adevarat ca ei pot fi crescuti si apa de la robinet si se adapteaza usor (pH 7 si un KH mai mare,
sa zicem pina in 10) dar cu temperatura la aceeasi valoare, minim 27 de grade. E foarte adevarat ca aici parerile sint si impartite,
unii crescatori prevedea si recomanda apa de la robinet, altii apa preparata ( apa ob?inut? prin osmoza inversa, amestecata sau nu
cu apa de la robinet). Eu unul folosesc apa de osmoza inversa in proportie de 100%, la care fac aditie de KH buffer si minerale
pentru discusi, dar eu nu sint crescator de discusi. Daca vrei mai multe detalii despre acvariul meu plantat cu discusi gasesti
linkul catre topicul deschis de mine in semnatura mea.

In conditiile de mai sus, e clar ca o temperatura de minim 27 de grade Celsius nu iti da prea multe oportunitati pentru cresterea
plantelor in acvariul cu discusi. Obligatoriu ar fi lumina de calitate si suficient de multa, fertilizare in coloana de apa, substrat
fertil si bineinteles aditie de CO2. Daca mergi in directia asta eu iti sugerez si incalzire prin cabluri a substratului cu controller si
control automat al aditiei de CO2 cu un controller de pH.

Acvariul pe care vrei sa il faci tu, 200x80x100 e destul de mare, vei avea 1,6 tone de apa brut, cu siguranta 1,5 tone de apa net
daca il faci plantat. Daca poti sa il faci e ok, eu totusi as merge pe o varianta 200x60x60 sau cel mult 200x70x70. In acest fel
vei putea totusi sa ai acces si sa umbli in el, mai ales daca il vrei plantat.

Nu in ultimul rand, mai bine zis cel mai important lucru ar fi o filtrare de calitate. Daca apa nu este de calitate, (NH4 - 0, NO2 - 0
sau cat mai aproapede 0, NO3 sa zicem mai mic de 20) atunci vei avea probleme. La un acvariu cum vrei sa il faci tu, eu iti
sugerez sa folosesti 2 canistre externe, cat mai mari si cu un debit cat mai mare.

Cam astea ar fi primele informatii, cauta sa citesti cat mai mult si mai discutam, sint sigur ca vei avea multe intrebari.

O seara placuta,
Dragos

Inainte sa ceri sfaturi la cei de la pet-shopuri ar fi bine sa citesti articolele adresate incepatorilor pe acest site,
le gasesti in partea din stanga sus a forumului, la "Linkuri utile". De asemenea gasesti topicuri interesante de citit
la fiecare categorie la inceput.

Testele sint de 2 feluri, teste de hartie tratata cu reactivi, care sint relativ ieftine dar nu foarte precise, si teste lichide,
cu picatura, care sint mult mai precise dar si mai scumpe. In prima faza ar fi bine sa iti cumperi si sa testezi apa din
fantana pentru pH, GH, KH, NO2 si NO3.

O seara linistita,
Dragos

Forum Index » Profile for kirucd » Messages posted by kirucd
Go to: