Si o intrebare interesanta vis-a-vis de ciclarea acvariului. Eu m-am gandit sa fac ciclarea in felul urmator, si sint curios ce parere aveti:
- filtrul extern pe care il am de la Dennerle are 2 sertare, unul cu burete si unul cu mediu de filtrare biologica din sticla sinterizata, si ma
gandeam sa scot mediul biologic cu care vine si in locul lui sa pun Eheim Substrat Pro dintr-un filtru extern Eheim pe care il am la acvariul de acasa
(am 2 filtre externe Eheim 2078 la 400 litri net acvariul, asa incat 0,5 - 1 litru cat ar intra in filtrul Dennerle nu cred ca ar decicla filtrul Eheim)
- de acasa si pina la birou nu fac decat 15-20 de minute si daca aduc mediul biologic gata ciclat din filtrul Eheim in apa din acvariul de acasa nu cred ca ar fi o problema
- apa pe care o voi folosi va fi exclusiv apa de osmoza remineralizata
- pentru startarea substratului DeponitMix din acvariu am sa folosesc FB1 Substrate Start (contine bacterii pentru substrat)
- in filtru am sa adaug FilterStarter de la Dennerle si FilterStart de la JBL
- in apa voi adauga si FB7 Biactive (contine bacterii)
- ma mai gandeam sa le dau si ceva de papa la bacterii, respectiv amoniac

numa' ca nu stiu de unde sa iau si daca gasesc ce doza sa bag in acvariu
- daca startez acvariul joi, martea viitoare ma gandeam sa si plantez, eventul cat mai mult, sa incep fertilizarea la jumatate din doza recomandata de Dennerle, sa reduc la jumatate si
doza de amoniac pe care sa o mentin pentru inca vreo saptamina si sa programez lumina, 2x24w deocamdata pentru 6-7 ore pe zi cu o pauza la pranz de 2 ore, si bineinteles aditie de CO2
- dupa inca o saptamina, adica in total vreo 10 zile de la startare sa bag ceva pesti, sigur daca testele vor fi ok
- schimburi de apa 50% inainte sa bag primele plante si 50% dupa o saptamina de la introducerea plantelor
Ce parere aveti? Ce ar putea sa nu mearga? Si cel mai important unde gasesc amoniac si ce doza sa adaug la 50 litri de apa? La farmacie oare gasesc?
Am uitat sa metionez plantele, dar sint trecute intr-un post mai sus: Tonina Belem, Eriocaulon Setaceum, Eriocaulon Cinereum, HC, Phoenix Moss, Pogostemon Erectus, Eleocharis Parvula,
Ludwigia Glandulosa si Ammania Bonsai. Stiu ca sint plante dificile, cel putin jumatate din ele dar as vrea sa incerc cu ele din prima, sa nu mai pun plante care cresc repede si apoi sa le scot.
Astept cu interes parerile voastre, o seara linistita,
Dragos