[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Fadds
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Message
Am uitat sa intreb ceva legat de filtrare. Momentan am mai mult filtrare mecanica pt acvariul plantat, doar cate un cos cu siporax in fiecare canistra. Vreau sa iau din timp niste material bio ca sa il colonizez inainte sa schimb setup-ul dar nu stiu cat intra intr-un cos de SunSun 704. Am cautat online si nu am gasit, poate ma ajuta cineva. Vreau sa umplu 3 sertare cu bio la fiecare filtru, si cate 1 de burete, adica invers fata de cum am acum.

Ce volum de material intra intr-un cos de canistra SunSun 704? sa stiu cat Siporax sa iau.

Multumesc.
koala wrote:nu e nici o problema de compatibilitate intre ei.

Perfect atunci. Multumesc pentru ajutor. Voi mai apela la voi cand va veni vremea sa aleg rocile.

Sa ne-auzim cu bine
Am citit deja cam tot ce ai postat despre africani, koala. M-am gandit si la varianta ta, dar pentru mine ar fi frustrant sa ma limitez la 2-3 specii, considerand cate varietati exista.
Am uitat sa mentionez ca ma intereseaza cel putin la fel de mult comportamentul si interactiunile dintre pesti, nu doar culorile. Vreau entertainment, nu monotonie.

Merg pe "ciorba".
Multumesc pentru sfaturi.

Am uitat sa mentionez ca am deja o pompa de valuri pe care nu am prea folosit-o pentru ca imi dadea plantele peste cap, probabil va fi ideala pentru mbune.
Nu stiu cum e aspiratul nisipului ca nu am avut niciodata.

In ceea ce priveste schimburile de apa eu am mereu grija sa potrivesc temperatura de la robinet, alimentez direct in acvariu si am la iesire termometru, declorinez cu JBL Biotopol pentru siguranta, apa de la reteaua mea are f putin clor.

Oricum o sa fie joaca de copii mentenanta, comparand-o cu munca pe care trebuie sa o depun la acvariul actual plantat, dozat si injectat (cine are stie ce vb), abia astept sa inchei capitolul asta. Adica stai ore intregi pe saptamana si iti rupi spinarea ca sa vina lume in vizita sa te intrebe "da'unde-s pestii? asa putini?"...

Nu stiu de la ce numar de pesti sa incep, sunt aproape sigur ca se vor mai pierde pe parcurs, ma refer la luptele dintre masculii din aceeasi specie. Ma gandeam la un numar final de 40-45 de pesti adulti de 8-12cm. Unii zic 1 mbuna/10l. Altii zic sa iei nr de galoane, il imparti la 2 si iti da nr de pesti(mbune), asta ar insemna 100/2=50 in cazul meu.
Pompele de aer, dupa umila mea parere, nu mai au nicio utilitate azi in acvaristica.

De cand? Sau crescatorii profesionisti de pesti nu au treaba cu "acvaristica"?

https://www.youtube.com/watch?v=Z7FQxQhpOcI&lc=UgzhPhTyidwoEIa8InJ4AaABAg
Salut! M-am plictisit de acvariu plantat si vreau sa trec la ciclide din Malawi, inclusiv specii mai agresive. Am vazut pe forum sfaturi privind anumite specii de mbune care trebuie evitate din cauza agresivitatii lor, dar pe youtube sunt multe exemple in care convietuiesc specii agresive cu altele mai pasnice. Detinatorii spun ca secretul este suprapopularea (overstocking). Voi ce parere aveti?

Acvariul meu:

413 l (140 x 50 x 63cm)


Filtre 2 x SunSun 704 A si B


Apa de la retea (Brasov) are ph 8-8.4, schimburile de apa vor fi de 2 ori pe saptamana cam 40-50%, in functie de nitrati. Pestii vor fi hraniti de 2-3 ori pe zi in perioada de crestere.

Decorul va fi din bolovani, 70-90kg masa totala, 3 mari mai inalti si restul mai mici in jurul lor, voi vedea. Fara background 3d, nu vreau sa dezlocuiesc prea multa apa. Fundal negru.

Substrat nisip <1mm bej Hornbach. Am inteles ca nu le place nisipul alb ca ar reflecta prea multa lumina si e stresant, nu stiu daca e adevarat..

Vreau sa combin cat mai multe specii de mbuna (exclusiv mbune), toate tipurile de temperament de la moderat la agresiv (ma intereseaza culorile) cate 4-7 din fiecare specie, in functie de recomandari. Pestii vor fi achizitionati puiet 1-2cm, vor creste impreuna.

As dori niste sugestii privind numarul de pesti maxim admis pentru un astfel de aranjament si recomandari de specii, criterul sa fie culoare si nu comportament. Specii mai pasnice (ex. L. caeruleus, P. acei) pot convietui cu specii mai teritoriale de genul P. Demasoni, Melanochromis, M. lombardoi etc. ?

Multumesc.Perfect, s-au dat toti pestii. Se poate inchide.
Tetrazonele s-au dat, mai este Ancistrus. Cine il vrea?
Donez 1 Ancistrus albino voalat adult, 20 tetrazone mari si grase, cateva sunt varianta verde metalizat. Pestii ii am de aproape un an luati pui.

Tel: 0727 476 719
Brasov
Pestii s-au dat.
Donez urgent 6 ciclide africane doar in Brasov:

4 Melanochromis auratus,
2 Pseudotropheus socolofi si
2 Labidochromis caeruleus.

Ii donez urgent deoarece vreau acvariul sa fie comunitar, nu doar cu africani.

Tel: 0727476719
 
Forum Index » Profile for Fadds » Messages posted by Fadds
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com