[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: diddi_katt
Forum Index » Profile for diddi_katt » Messages posted by diddi_katt
Scuzati homeduiala fondului, si proasta claritate a pozelor, va asigur ca ramirezi au niste culori exceptionale.In continuare o sa postez mai multe poze cu pantele din acvariu

Buna seara/ziua/dimineata, in functie de caz,

Tocmai am terminat de ciclat un acvariu de 68 de litri pentru o pereche de Ramirezi ce se chinuiau un pic in acvariul comunitar in care i-am stocat.Noul acvariu are urmatoarele dotari:

-2 filtre la care nu le stiu numele, unul de 100l/h, iar celalalt de 50l/h (un pic cam vechi, trebuie precizat)
-un incalzitor cu termostat de 100w
-baza vie pt plante, nisip fin adus de la mare+quarts granulatie 2 mm, culoare neagra
Locuitori am introdus urmatoarele specii:
- o pereche ramirezi, bineinteles
-2 bucati ancistrus, pe care o sa-i mut intr-un avcariu de 200l cand incep sa deranjeze
-2 creveti, astia n-o sa plece
-3 guppy de sacrificiu, care m-au ajutat cu ciclatul
Pe viitor as vrea sa scot guppy si sa introduc cateva bucati de neon, dar ca sa-mi placa v-a trebui sa introduc multi, si mie-mi suna a suprapopulare...daca ati mai avut asemenea acvarii sugestiile sunt binevenite.
Nu folosesc sistem de CO2, prefer pastilele.I-as ruga pe acvaristi cu experienta sa-mi clarifice si daca se poate sa-mi explice pro/contra folosirii pastilei de CO2.
In continuare ceva poze, acvariul are 3 luni, plantele le-am cumparat pui si au ajuns aproape de prima tundere
Pozele nu sunt prea reusite, in definitiva niciodata nu m-am considerat mare fotograf, ce urmaresc e reactia voastra si ceva sfaturi+critica fie ea si negativa daca se poate. Ms
eu mi-am cumparat una la fel si a mai trebuit s-o fierb vreo 6 ore ca sa iasa acidul tanic, si inca nu-ss sigur ca nu mai elimina
http://www.acuarioaberiak.com/verproducto.asp?id=2800 link'ul cu acvariul pe care vreau sa'l achizitionez; acvariul vine cu 2 filtre wave black box 400, interne cu un debit de 400l/h din cate am inteles, s'ar putea sa ma insel...m'am gandit la un eheim2800 sau la 2 JBL Cristal Profi e1500. suportul va fi din bara de fier de 40mm gen lofty cu dimensiunile 170/60/50. speciile la care m'am gandit ar fi : 1 familie Maylandia lombardoi(1 mascul 3 femele), 1 familie labidochromis caeruleus, la fel 1 mascul 3 femele, 1 familie iodotropheus sprengerae, si o familie pseudotropheus saulosi pt inceput. M'am gandit sa bag si o familie de cyrtocara moorii pt ca sunt pestii mei preferati, da' nu vreau sa haps in acvariu cu mbunas. cam atat pt moment, pozele o sa le postez pe masura ce evolueaza proiectu, momentan sudez suportu'

P.S m'am gandit sa bag granit, nu stiu daca mai are cnv, daca da rog sa'mi spuna in ce masura se schimba proprietetile apei. ms
Eu am quartz negru, granulatie 2 mm, bagat in acvariu de vreo juma' de an, si n'am avut nici u fel de problema pana acum nici nu si'a pierdut culoarea.
mersi pentru corectare, putin off-topic totusi, n-o sa ma obosesc sa=ti demosntrez faptul ca stiu pluralul cuvantului litru pentru sunt mai preocupat de acvariul ce urmeaza sa mi-l cumpar, mersi inca o data mi-ai fost de mare ajutor

salut tuturor,

Ma numesc Catalin Ceclan, sunt din cluj si traiesc in spania de 5 ani. Primul acvariu l-am avut la varsta de 8 ani, un acvariu de 50 de litrii, foarte suprapolat din cauza ca tata imi lua o pereche de pesti pentru fiecare 10 ce-l aduceam acasa Pe parcurs ce s-a dezvoltat microbu, am ajuns sa am 5 acvarii, cel mai mare de 200 litrii, cu vivipari in general. M-am lasat de acvaristica vreo 3 ani, din cauza mutarii in spania, am dat toate acvariile, cu tot ce aveam in ele, si petru ca mi-a parut foarte rau m-am hotarat sa nu ma mai apuc,, doar ca sunt infectat de-a binelea si n-am putut sa stau foarte mult de-o parte. Azi am un acvariu de 68 de litrii, care gazduieste 15 pesti, 4 Gymnocorymbus ternetzi, 4 Puntius Tetrazona, 3 Xyphophorus Helleri, 1 Xyphophorus Helleri tuxedo, 2 Botia kubotai si 1 femela guppy...filtru intern sera fil 60 de 360 L/h, vibrator de la pacific peche, nu-i stiu denumirea, plante folosesc 3 Hydrocotyle verticillata, 3 Egeria densa, si 2 plante de dimensiuni mici la care nu le cunosc denumirea...ca decoratie folosesc o bucata de drift wood de 12 centimetrii, incalzitor nu am pentru ca nu am nevoie momentan.

Sall tuturor,

sunt nou pe forum, da' va urmaresc de ceva vreme si am observat ca lumea are habar despre ce vorbeste. De ceva timp chicotesc cu ideea unui acvariu de africane; yo m'am gandit la un wave design de 450 de litrii, care vine echipat cu 2 filtre black box, 2 pompe stream 700 si 2 incalzitoare de 300w.Sistemul de iluminare e format din 4 neoanex54w t5. Problema e ca nu am avut pana acuma ciclide, de nici o culoare si de nici o natie...ma intrebam daca filtrarea e suficienta, si daca e cam prostesc din partea mea sa ma apuc direct de africane si cu un acvariu de dimensiunile astea(150x55x65 cm).Stau foarte bine si la capitolul aerare. Ms anticipat

Forum Index » Profile for diddi_katt » Messages posted by diddi_katt
Go to: