[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CALINDAN
Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Message
Salut.Ce planta e asta?
Ai de-o omleta...
Partea cu inundatia cica nu mai e valabila cu sistemul de la Bean Animal care e 100% sigur din punctul asta de vedere.
Si la sistemul clasic se putea evita daca se lasa o rezerva in sump care sa poata prelua apa din bazin pana la nivelul gaurii.
La partea cu aditia de CO2 nu ma pronunt ca nu am suficiente informatii.
Salut.Vreau si eu 2-3 melci si cateva plante daca mai ai.
Am o presimtire ca majoritatea celor mai vechi in bransa o sa-ti recomande sump...si eu am in plan un proiect mai mare si chiar m-ar interesa o paralela intre cele doua modalitati de filtrare din care sa reiasa avantajele si dezavantajele fiecarui sistem,costurile etc.Multi spun ca in pretul unui filtru extern poti sa-ti faci un sump care sa aiba o capacitate de filtrare net superioara acestuia.
Marturisesc ca n-am avut discusi pana acum,dar am citit destul de mult despre ei ca imi plac mult si vreau sa imi cumpar si eu la un moment dat.
Multi dintre cei cu experienta in cresterea discusului spun ca daca sunt pui e bine sa-i bagi intr-un acvariu gol pentru inceput,de preferat steril.Ideea este sa nu aiba locuri unde sa se poata ascunde si incet incet sa se obisnuiasca cu noua casa si cu tine.Plantele,pietrele,cioatele etc se baga progresiv in acvariu.Repet,asta este valabila la pui,nu la discusi maturi.
Alta regula ar fi sa fie mai multi,de preferat cam de aceeasi marime ca sa isi faca cumva curaj,ei fiind cunoscuti ca pesti de card.
Mop?..crede-ma ca nu-i treaba de mop.O spun din experienta...galeti si poate mopuri si oameni pentru ele!
Foarte frumos lucreaza nemtii...bine astia asta fac toata ziua,nu de cateva ori in viata,asadar este de explicat cumva dexteritatea.In ce dracu moaie spatula aia de se curata asa siliconul?
Asta cu acvariul de 90 cm inaltime din sticla de 10 e ca si cum povestim despre unul care a supravietuit dintr-un accident la 150km/h si ne punem problema daca are vreun rost sa ne mai stresam daca circulam cu viteza asta...ideea este ca sticla nu este un material ca toate celelate(beton armat,metal,lemn) care sa aiba o rupere anuntata,sa poti vedea ca a facut o sageata,ca au aparut niste fisuri,ca paraie...asta cand pocneste,pocneste si gata! De asta nu-i bine sa risti.
Asta m-am gandit si eu,doar ca am cautat si nu am decat factura cu bonul,nu gasesc si nici nu-mi amintesc sa-mi fi dat vreun certificat de garantie.De asta am intrebat daca a mers doar cu factura.
Si eu am facut un acvariu de 115x35x55 din sticla de 8 la o firma de profil.Si asa mult m-am bucurat de el,pana cand intr-o noapte,pe la ora 2 a facut poc."Norocul" a fost ca eram acasa.Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi fost daca eram plecat vreo cateva zile.L-am refacut din sticla de 10,la sfaturile celor de pe forum si acum sunt mult mai linistit.Nu stiu daca tu ai trecut printr-o astfel de experienta,nici nu-ti doresc de altfel,dar eu te sfatuiesc sa nu te joci cu focul,ca nu-i de gluma.Nu stii cand se intampla nenorocirea.La mine a functionat foarte bine un an si jumatate in acelasi loc in care intr-o secunda s-a spart.Asa ca fa-l cum te sfatuiesc mai toti cei cu experienta de pe aici!!!
Salut.Cand ai dus filtrul ai prezentat doar factura?Ca am si eu unul identic la care baraie un rotor de il ia dracii si vreau sa ma prezint cu el la Hornbach,de unde l-am cumparat.
Foarte bine pana acum.
Poti continua cu metode de prindere a neoanelor si a balasturilor(sper ca asta-i pluralul) de capac.
Daca erai in Bucuresti le luam eu.
Si eu am facut acelasi lucru.O data pe saptamana scot buretele ala si il spal ca se imbiba cu mizerie.
Si omu' traieste 80-90 de ani,dar se moare pe la 50 pe capete...
Tu chiar crezi ca ar putea sa bubuie?..sa fim seriosi.Care ar fi probabilitatea sa crape un pet si care ar fi sa cedeze o imbinare cu un furtun facuta pe genunchi(o gaura mai mica trecut furtunul fortat si lipit cu nu stiu ce rahat acolo).O las inchisa si doi ani si tot nu pocneste pet-ul ala!
Nu stiu la varianta cu drojdie,acolo chiar nu pot sa ma pronunt ca nu am facut.Dar la asta cu bicarbonat si sare de lamaie chiar nu am nici cel mai mic stres in sensul asta.
Am pornit si eu bomba pe data de 11.02.A mers excelent(aproximativ o bula pe secunda),am inchis-o in fiecare noapte.Chiar ma gandeam la un moment dat ca o sa ma tina destul de mult,ca nu tragea mai deloc apa cu sare de lamaie in sticla cu bicarbonat.Pana noaptea tracuta cand nu stiu ce dracu s-a intamplat ca a tras aproximativ 80% din cantitate.Bineinteles ca bicarbonatul a inceput sa se dizolve intr-un ritm accelerat.E adevarat ca presiune in sticle exista in continuare deci implicit si CO2.Sa vedem acum cat o sa tina.Eu din ce am vazut ca ati scris voi aici intelesesem ca apa cu sarea de lamaie va fi trasa cate putin in sticla cu bicarbonat(in functie de cum scade presiunea)astfel incat sa dureze cat mai mult.O sa vad cat o sa tina acum si eventual la urmatoarea umplere o sa-i pun un robinet si pe furtunul care face legatura intre cele doua sticle pe care sa-l inchid pe timpul noptii.
Imi permit sa intervin si eu putin.O discutie de genul asta am avut-o si eu la un moment dat pe un alt forum(care este orientat spre cresterea discusului) cu Dragos din Focsani si mi s-a parut destul de ok varianta lui.El avea un sistem de genul asta,doar ca teava de aspiratie care trecea printr-o gaura din laterala acvariului si care mergea pana aproape de substrat avea la un anumit nivel o taietura.In momentul in care pompa ramanea fara alimentare cu energie electrica apa din acvariu nu cobora decat pana la nivelul taieturii respective(sau 1-2 mm sub aceasta)dupa care prindea aer si se dezamorsa.In camera pompei din sump exista o rezerva pentru volumul de apa de la nivelul la care ea functiona in mod normal si nivelul taieturii respective,astfel incat apa sa nu iasa peste peretii sumpului.Teava de aspiratie avea montat pe ea un robinet pentru a i se putea regla debitul.
Pe partea cealalta,in acvariu,de la nivelul gaurii prin care trece teava de aspiratie si pana la partea superioara exista la fel o rezerva de cativa centimetri,astefl incat daca teava de aspiratie se infunda(sa spunem ca montam o sita si nu are cum,dar punem raul inainte)sa incapa volumul de apa din camera de pompare fara sa treaca de buza acvariului.Desigur ca aceste volume trebuie calculate,dar nu e chiar asa o mare inginerie.Dragos m-a asigurat ca daca este amorsat cum trebuie nu se aude nici un zgomot.
Una peste alta eu sunt ferm convins ca sistemul asta e un soi de inventie romaneasca(care insa isi face treaba foarte bine) si ca cel de la bean animal este in varful ierarhiei din punct de vedere al sigurantei si al functionalitatii.Acum trebuie vazut ca si costuri cam cat ar fi un bean animal din asta si ma refer la toate materialele necesare,ca gauri in acvariu se pot da cat de multe.Eu personal nu am vazut pe forum un cost aproximativ la acest sistem(poate ne spune cineva care il foloseste)ca sa se poata face o paralela intre cele doua variante.
Ce sa spun nu prea e normal,exista un risc destul de mare pentru pesti ca sa se inece.
Pune si tu scula asta ca un om normal,nu ca o femeie vadana.Orienteaza gaurile astfel incat jetul de apa sa fie cumva paralel cu suprafata apei,nu sa-ti bata in sus.
 
Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com