[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CALINDAN
Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Parca e altfel de umflatura
Am uitat sa mentionez ca pestele mananca si este activ,doar ca-i umflat rau...
Salut.
Am de vreo 2 ani un caras cu care pana acum nu am avut nici un fel de problema.Am fost plecat de acasa o saptamana si cand m-am intors l-am gasit cu abdomenul umflat foarte tare.
Mentionez ca in timpul in care am fost plecat a functionat hranitorul automat si ceilalti pesti(e intr-un acvariu comun) sunt in regula.Am schimb de apa la picatura deci nu cred ca ar fi vreo problema cu calitatea apei.Aveti idee ce ar putea avea si ce sa-i dau sa isi revina?
Poate puii lor
In regula,eu mi-am incheiat interventia in acest topic,in modul meu "agresiv si foarte caustic"...si e foarte bine ca nu esti vecinul meu de deasupra,ca sigur ramaneai la stadiul de proiect cu ce vrei tu sa faci...asta legat de partea de exploatare si comportare in timp a constructiilor.In ceea ce priveste acvaristica nu pot decat sa-ti urez succes.
Cu tot respectul pentru domnul Kaola(care pe mine personal,impreuna cu alti cativa de pe aici,m-a cam invatat meserie in acvaristica) n-am afirmat ca-i va pica blocul omului dupa ce umple acvariile si sump-urile."Alarmistul" din mine a spus doar ca este o incarcare cam mare(de peste 7 ori) in raport cu cea la care se proiecteaza planseele pentru cladirile de locuit,neavand insa o informatie foarte importanta si anume ca omul locuieste la parter si ca placa poate sa fie direct pe sol,sau asa cum a afirmat marcusyon,sa existe subsol unde sigur peretii sunt din diafragme din beton armat si nu caramida,BCA etc.Si intr-adevar placa peste subsol este de obicei mai groasa decat la un planseu curent.Dar daca era la etajul 8?..dar,de la o discutie tehnica,imi permit sa spun in cunostinta de cauza,pana la un exemplu stupid in care ne punem problema daca tine planseul cand unul isi reguleaza din picioare femeia din dotare,e cale lunga,la fel de lunga ca aia de la incarcarea utila normala pana la cea de 2000 kg/mp despre care stie ben.
Eu personal,daca as locui la etajul superior al unui bloc si as sti ce se intampla in apartamentul de deasupra,nu i-as permite vecinului sa-mi puna 2 tone si ceva pe 1.3 mp de planseu,chiar daca mi-ar da el 100 de exemple cu altii care au mai facut-o!

Daca stai la parter si ai placa direct pe sol este cu totul altceva.Nu aveam de unde sa stiu asta.
La partea cu "vorbele din popor" prefer sa ma abtin,oricum de la 150 kg cat zici ca ai tu impreuna cu sotia pana la peste 2000 kg cat au cele doua acvarii e cale lunga...
Sa stii ca nu-i nici o problema daca nu te pricepi la constructii,de fapt este foarte bine sa nu te pricepi daca nu esti de meserie.Singura problema din punctul meu de vedere este ca ar fi bine sa te documentezi putin inainte sa scrii prostii(PROSTII MARI as putea spune).Poate daca locuiesti prin reactor la Cernavoda sa ai planseul calculat la 2 tone/mp...in fine,tu mergi pe valoarea ta,ca-i bine!
Si in alta ordine de idei sa stii ca oricat de mult ai incarca un planseu nu o sa darami un bloc,in cel mai rau caz o sa-i provoci niste stricaciuni locale placii si grinzilor din zona respectiva,sau,la o incarcarea peste capacitatea portanta a lor,pur si simplu sa le rupi.Blocul nu se va darama oricum.Dar e o rupere anuntata,asa ca stai linistit...nu-i ca la sticla sa pocneasca din prima.
Cel mai tarziu poti sa dai "up" la topicul asta pana moare pestele dupa asta sigur nu-i mai dai.
Cine ti-a facut standul sigur nu era tinichigiu ca ti l-ar fi confectionat din tabla(asta fac tinichigii ).Probabil lacatus si sudor.
Ce sa zic,proiectul se anunta foarte frumos.Sincer sa fiu si mie mi se pare o incarcare cam mare pentru un planseu de bloc de locuinte.Si e adevarat ca depasesti 2 tone cu sump-uri.Ca sa-ti faci o idee ai cam de 7 ori incarcarea utila la care se proiecteaza planseele la constructiile civile(200 kg/mp).
Salut.Poti sa-mi spui si mie ce plante ai?
Multumesc.
Pai doar nu faci tu produsele astea,ca sa incurajezi cumva lumea sa le cumpere.Tu le-ai gasit pe net,poti sa dai link-ul si altora.Care vrea sa-si comande inainte de a afla parerea cuiva care le-a si testat este liber sa o faca.Care are dubii asteapta sa vada cum functioneaza la altul.Si nici 25 USD nu-s un capat de tara...asa ca da-ne si noua link-ul ala,daca tot ne-ai starnit.
Ce fel de background ai la acvariul din prima poza?
Toti sunt foarte frumosi,dar cu cei din prima poza m-ai dat gata...
Ai ceva marfa acolo
Ai dat si ligheanu'?
Salut.Daca nu s-au dat le-as vrea eu.Astazi dup? prânz ajung prin zona.
Daca-i pui vata o sa trebuiasca sa-l desfaci des ca sa schimbi vata aia ca se va murdari(colmata).Daca lasi doar materiale pentru filtrare biologica in el,e posibil sa fie nevoie sa-l desfaci o data la jumatate de an,poate chiar mai mult.Eu personal am renuntat de ceva vreme la vata din filtrele exterioare,tot din acest considerent.
Carasii nu merg nici cu scalarii,nici cu xypho si nici cu rechinul.
Daca iti plac atat de mult carasii si nu vrei sa renunti la ei,elimina cele trei specii cu care nu sunt compatibili.
Acum stii cum e cu internetul...scrie si spune multe.Tocmai de asta am zis sa ne comunici si noua cat de bine isi face treaba piatra ponce,dupa ce pui in functiune sump-ul.Ca dupa parerea mea cele mai adevarate informatii,aici le poti afla,unde pentru marea majoritate acvaristica este o pasiune si nu un business.Ca tu nu produci/vinzi nici piatra ponce si nici matrix,asa ca nu ai nici un interes sa ne minti.

Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Go to: