[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: CALINDAN
Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Ma gandeam si eu ca piatra ponce nu este chiar acelasi lucru cu matrix-ul avand in vedere diferenta enorma de pret dintre ele.Eu sunt de parere ca orice lucru pe lumea asta are o valoare.E adevarat ca la Seachem mai platesti si firma,dar oricum ar fi,este probabil vorba despre o piatra ponce cumva selectionata si verificata.Altfel nu vad cine ar mai cumpara un produs cu un pret de 4 ori mai mare decat altul identic.Vezi si tu cat de bine isi face treaba si spune-ne si noua.Si daca nu esti asa multumit,ceilalti 20 l poti sa-i pui de siporax ca nu-i chiar atat de mare diferenta de pret intre ele.De asta am si luat in calcul valoarea finala a sumpului de 2000 lei ca am socotit ca material pentru filtrare biologica siporax-ul.
De ce pui bureti de bucatarie?Sunt mai buni decat cei speciali pentru acvaristica?
Pana acum ar fi cam 1600 lei fara cei "2 serpi"(n-am inteles ce ai vrut sa spui) si wave makers.Eu ma gandeam ca o sa folosesti siporax si/sau matrix si de asta imi iesea mai mult.Piatra ponce n-am folosit pana acum,dar din cate spui tu pretul e bun.Acum depinde si cat de bine filtreaza in comparatie cu celelate materiale din piata.Astept parerea ta dupa ce pui sump-ul la treaba.Dar oricum si daca puneai siporax,pretul ar mai fi crescut cu aproximativ 360 lei.Una peste alta luam in calcul aproximativ 2000 lei(in functie de materialul folosit la filtrarea biologica) ceea ce din punctul meu de vedere este FOARTE BINE pentru un acvariu cu capacitatea de circa 1000 litri.
Mi se pare destul de putin 13 mil cu vasul in sine,pompa,overflow-ul si 45 litri de material pentru filtrare biologica(asa spunea Dragos).
Asteptam poze dupa ce bagi pestii.
Pai la evenimente dintr-astea se cam lasa cu bautura,nu?
Pai asta am spus si eu mai sus R4du,ca ar fi bine ca cei care isi fac un sump,dupa ce l-au finalizat,sa scrie in cadrul topicului si cateva detalii tehnice despre acesta(marime vas,pompa,volum material filtrant) dar si costul final al acestuia(ca ordin de marime,nu neaparat la ultimul leu).Ca pana la urma nu-i nici un secret.Si in felul asta cine citeste la un moment dat topicul in ideea de a face ceva similar,sa-si ia de la inceput in calcul construirea unui sump.Ca daca nu prevezi de la inceput asta,e mai dificil dupa ce ti-ai instalat acvariul,mai ales daca ti-ai si cumparat filtru(filtre) extern(e).Si e pacat sa nu ai o filtrare mult mai buna cu banii pe care i-ai da pe filtrele externe.
Pai n-ai citit mai sus?..da-i cu untura de porc
Si daca esti plecat de acasa si nu poti sa cureti ciorapii aia,ce se intampla,trece apa direct in compartimentul urmator,cel cu burete?
In cazul asta este foarte bine.
Asta ar trebui punctat asa,intr-un chenar,de catre toti cei care si-au facut un sump astfel incat daca are cineva in minte sa demareze un proiect cu un acvariu mai mare sa se gandeasca de trei ori pana sa-si achizitioneze o canistra(sau sa-si mai achizitioneze,in caz ca detin deja una).Si luata in calcul aceasta varianta,de la bun inceput,de cand se proiecteaza suportul.Ca la partea cu inundatia e clar ca sunt povesti si ca sistemul asta de la Bean animal e 100% sigur.
Da,filtrare nu gluma!..daca ne gandim ca un Eheim de top are vreo 12 litri de medii biologice,tragem concluzia ca sta bine colegul nostru cu 45 litri.E adevarat ca si acvariul e mare,are peste 1000 litri.Am vazut cutia din dreapta.
Sunt curios care va fi costul final cu constructia sumpului,ca sa vedem ce fitre externe si-ar fi putut cumpara cu banii respectivi.Din punct de vedere al filtrarii e clar ca-i ceva profesional,la 45 litri de medii biologice.
Pai tu crezi ca ne amagesti cu o amarata de poza?...da-ne detalii despre mediile de filtrare,ordinea de dispunere a acestora,marimea pompei,sistemul de evacuare...sa mai invatam si noi cate ceva poate la un moment dat ne va folosi.
Atunci asteptam sa ni-l prezinte si noua(sumpul) daca e deja facut.
Stai linistit daca e blocul din 1985,era o problema daca era dinainte de 1978.Daca peretele din spate mai este si din beton e si mai bine.Chiar am mai vorbit de-a lungul timpului cu proiectanti care au lucrat in perioada respectiva si imi povesteau ca mai ales dupa cutremurul din 1977 nu prea mergea nimeni la minim cu cantitatea de armatura,ci mai degraba la maxim.Mai ales ca nu erau probleme cu banii,ca erau de la stat.
Pana la urma iti faci sump?
Sigur pisica e de apa dulce si nu uscat?..
N-am prea vazut in multe locuri,dar ?tiu ca au nevoie de spatiu mare,e mic acvariul asta.
Acum am citit tot ce ai scris...daca e dinainte de 1977 e grav la un cutremur cu o incarcare de 1000 kg/mp,fie ea si aproape de un reazem.Din cate stiu eu primul normativ de proiectare antiseismica a aparut in Romania dupa cutremurul din 77,cred ca in 78.
Ei si betonul armat are o rupere anuntata,ca doar nu-i sticla sa pocneasca dintr-o data.Acum si vecinul de jos daca vede ca incep sa faca sageata grinzile si sa fisureze tencuiala si betonul poate sa dea si el un telefon si sa-l roage sa mai scoata vreo 100 litri de apa din bazin ca a coborat lustra si se loveste cu capu' cand trece prin mjlocul camerei
In regula.Ne auzim maine dimineata.
Ai dreptate,e o incarcare de luat in seama.Daca facem un calcul conform rationamentului tau(1700/2.6/0.65) obtinem cam 1 tona/mp ceea ce nu este deloc putin avand in vedere ca incarcarea utila la care se dimensioneaza planseele pentru cladirile de locuit este undeva la 200-250 kg/mp.Stiu ca pe la parcari se ia vreo 400 kg/mp.Dar incarcarile astea mai sunt multiplicate cu un procent de aproximativ 50% din seism,el nu va pozitiona acvariul in mijlocul unui camp de placa,cu siguranta va fi langa un perete,deci implicit langa un reazem de grinda sau si mai bine o diafragma.Plus ca in fata acvariului nu va mai fi nimic 2-3 metri.In zona respectiva planseele sunt armate mai puternic,tine betonul.Dar oricum nu este o incarcare neglijabila pentru o cladire de locuit.
Si la cat timp crezi ca va trebui curatat sau inlocuit?
In regula.
Ma intereseaz? daca este pretentioasa la lumina.
Eu am cam 0.35w/l si daca nu-i merge bine in condi?iile astea nu are rost sa o iau.
Am CO2 de la bomba si folosesc Easy Carbo si Ferro.

Forum Index » Profile for CALINDAN » Messages posted by CALINDAN
Go to: