Message |
|
 nu era vorba de cineva anume, vorbeam la modul general
|
 |
|
Asta cu banii si lipsa simtului artistic e cu dute-vino. Unul care e dispus sa bage 100.000 de euro intr-un acvariu e dispus sa plateasca pe cineva sa ii faca un acvariu de 2000L si il aduce si pe Amano personal sa il amenajeze, iar proprietarul sa fie multumit ca are un colt de natura in vila lui de 2000k de euro si ca poate tunde din plante din cand in cand.
Alta chestie legata de bani... parca scificuss spunea ca ai ceva lemne culese de la balta din singura ta iesire pe an pe care ti-o permiti e una SI ca dau 1000 ron pe o buturuga de la eu stiu ce drac de firmaa care are 1,5 m si o forma deosebita e alta (marimea acvariului si a buturugii era doar un exemplu). In general gusturile nu se discuta si cel mai bun exemplu ar fi cel cu castele si masinute si papusi barbie si eu stiu ce alte chestii prin acvariu care mie personal mi se par de prost gust, dar poate pe altu il incanta si i se pare ca acvariul lui cu castel e cel mai reusit. Inca ceva, astia din strainatate care pe langa faptul ca au salarii fffffff mari au si o gramada de specii de plante prin magazine si au de unde alege cu ce vor sa se joace prin noile acvarii, fara sa se planga de faptul ca specia X nu se prea gaseste la noi sau ca inca nu a fost adusa in tara.
Acum o sa imi spuneti ca discutia era despre simtul artistic al celui care face acvariul, pentru a fi apreciat si de altii, nu doar de el si sunt perfect de acord cu asta, dar totusi, si ceea ce am scris mai sus este la fel de adevarat.
|
 |
|
ulterior, dupa 2-3 saptamani, pui pestii  (ciclarea se face cam in 3 saptamani), iar pana sa pui pestii, pui putina mancare in acvariu in fiecare zi sau exista produse care contin culturi de bacterii si grabesc ciclarea acvariului.
|
 |
|
Tot ce iti pot spune (din ceea ce am mai citit) este ca acele bine, in acvariu, dupa un timp incep sa isi piarda forma de sfera si sa se aplatizeze si in plus este o alga asa ca nu vad de ce nu ar supravietuii
|
 |
|
ar arata misto cu monosolenium sau cu staurogyne dar parca as vrea ceva mare, sa umplu golul ala (mi se pare ca e prea mare spatiul de pe langa pietre)... sau e doar in mintea mea?
am uitat sa precizez ca scalarii si kribensisii ciugulesc plantele intr-o veselie asa ca mi-ar trebui ceva mai tapan
|
 |
|
Salut!
Aseara m-am pus si am reamenajat acvariul ca avea ceva ce nu ma multumea (nu stiu ce), iar acum a ramas o portiune cam goala si nu stiu ce planta as putea sa pun acolo. Ca sa vedeti exact despre ce este vb. puteti vedea acvariul aici http://www.youtube.com/watch?v=H8guMR75qTk&fmt=22 . Este vorba despre partea stanga a acvariului, intre cele 2 pietre (cea mare si cea mica). Ma gandeam la un anubias, pentru ca o pot prinde usor de piatra mica, nu are cerinte foarte mari si in plus nu este atat de stufoasa lasand pestii sa circule cu usurinta, dar, sunt deschis la orice alta varianta, motiv pentru care am facut acest topic.
In partea din fata, unde mai sunt spatii libere, vreau sa pun echinodorul tenellus (daca reusesc sa gasesc pe undeva de cumparat).
Ca si specificatii, am nevoie de plante care nu sunt foarte pretentioase tinand cont ca lumina nu este destul de puternica si nu le pun CO2.
Sa nu imi criticati pietrisul, care sunt constient ca este cu granulatie prea mare, dar a fost mocca
|
 |
|
|
 |
|
larve de musca (viermusi)  pentru toate speciile, nu doar pt. neoni
|
 |
|
@scificuss: sper ca nu te-ai simtit ofensat de reply-ul meu, nu asta era intentia mea. Ideea era sa aduc niste argumente la ceea ce am spus in primul post.
Ai spus ca e benefic sa fie o temperatura mai scazuta pe timpul noptii pentru a se face transferul de O2 mai usor, fiind necesar pentru procesele biologice (Total de acord)... iar eu in ultimul paragraf spuneam ca, in caz de nevoie, prefer ca pe timpul noptii sa pun o pompa de aer sau sa intensific miscarea apei pentru a se produce mai mult O2 si sa nu ma bazez pe oscilatia temperaturii. A nu se intelege ca ma dau atotstiutor, este doar o opinie.
|
 |
|
scificuss wrote:
PS. Ar fi cool daca s-ar putea oferi niste argumente cand se fac anumite afirmatii legat de aspecte care implica anumite procese vitale din acvariu.
De acord! asa ca spun ca in general, variatiile de temperatura (in special cele bruste) afecteaza in mod negativ toate vietuitoarele.
Daca tot facem comparatie cu mediul natural, in mare parte ai dreptate, de ex. pe Amazon sunt 23-28°C pe tot parcursul anului si cele mai mari variatii de temperatura sunt la alternarea zi/noapte, exact cum ai spus tu, dar sa nu uitam unele aspecte; chiar daca temperatura scade pe timpul noptii, aceasta nu va fi aceeasi pe toata adancimea apei si este influentata si de curenti, pestii avand posibilitatea de a se deplasa in zonele cu temperatura optima pentru ei.
Legat de schimbul de oxigen, in apa rece schimbul de gaze se face mai usor, dar daca asta e singurul dezavantaj pentru care ar trebui sa avem o temperatura mai mica pe timpul noptii, atunci prefer sa pun o pompa de aer sau sa orientez filtru in sus pentru a agita apa.
|
 |
|
alexflorin24 wrote: De 24 de ore am scos incalzitorul
Presupun ca este un incalzitor cu termostat, asa ca vine si intrebarea: Cu ce scop ai scos incalzitorul? Termostatul are functia de a oprii alimentarea cu curent a incalzitorului in momentul cand temperatura este mai mare decat cea setata de tine la termostat. Daca ziua cand tu verifici temperatura si spui ca e in crestere datorita neoanelor, gandeste-te ce se intampla cu temperatura din acvariu pe timp de noapte => fluctuatiile mari de temperatura nu sunt benefice. Asa ca baga incalzitorul inapoi in avariu si seteaza-l la 26°C, cu un grad mai putin decat e in mod normal pe timp de zi. Bafta!
|
 |
|
Cat de mare vrei sa iti faci noul acvariu? da niste dimensiuni (lungime, latime si inaltime). Cu sticla aia de 3mm nu cred ca iti poti face un acvariu mai mare de 10-20 litrii, chiar daca folosesti sticla de 5mm pentru fundul acvariului.
|
 |
|
Baga 100 de "cheirodon axelrodi" si o sa arate de milioane (nu ca fara pesti nu ar arata  )
|
 |
|
bine ai venit!
|
 |
|
Oare nu ar fi costuri mai mici daca am folosi caramizi si ciment? ma refer la un acvariu din perete in perete (partea din spate si lateralele sa fie zidul camerei) cu picioare din caramizi, iar fundul sa fie facut cu armatura metalica si beton turnat in cofrag (ca si la plafonul casei/apartamentului). La final, 1, 2, 3 straturi de hidroizolatie si gata, in plus ca geamul din fata va fi pus in spatele unei borduri din beton, a.i. sa nu fie asa de solicitat.
Poate se pricepe cineva la constructii si poate aproxima banii si munca investita intr-un asemenea proiect.
|
 |
|
Am gasit pe youtube un filmulet in care un baiat foarte pasionat, isi face un acvariu de 897 litrii cu lateralele si fundul acvariului din PLACAJ si partea din fata din sticla de 10 mm.
Daca este asa de rezistent cauciucul lichid pe care il aplica atunci am putea sa ne facem acvariu direct in dulap  . Va doresc vizionare placuta: http://www.youtube.com/watch?v=cdyANDq_x_s&feature=relmfu
|
 |
|
Andrei Panainte wrote: plus ca si capacul tot din pal vreau sa il fac.
In nici un caz nu bagi bal in capac. De ce? Cand vine vorba de umezeala, palul este ca un burete si iarna, cand in acvariu o sa fie mai cald decat in casa o sa ai condens pe interiorul capacului (chiar daca ii faci si aerisire).
Iti recomand sa il faci din lambriuri de plastic sau din sticla si sa il imbraci in folie autocolanta wenge
|
 |
|
Poti face cadrul din metal (teava dreptunghiulara sau cornier) si exteriorul din pal.
|
 |
|
Pestii pot sta fara hrana si o luna (o spun din proprie experienta) asa ca nu ai de ce sa iti faci probleme, iar legat de "utilitati", filtru si incalzitorul le lasi ON iar restul OFF, sa verifici robinetele la baie si bucatarie, aragazu, iar geamurile sa nu le lasi larg deschise  .
Concediu placut!!!
|
 |
|
Nu trebuie sa iti para rau pentru nimic, din discutii se invata.
Sunt constient ca in formarea raselor de orice specie vrei tu s-a folosit consangvinizarea. Eu unul sunt impotriva folosirii consangvinizarii si nu o recomand nimanui, de ce? este foarte simplu, produsii de conceptie rezultati in urma consangvinizarii sunt mult mai sensibili la factorii de mediu si mai predispusi la boli decat generatia anterioara.
De ce crezi ca nu se accepta relatii intre rude (ma refer la oameni), ca nu e etic? ca e pacat? (sa nu crezi ca ma cert sau ca am chef de cearta, din contra, este o discutie foarte calma  )
|
 |
|