Message |
|
Levy wrote: sare se pune pentru unele speci de pesti cuma ar fi xifo moly platy...
eu as zice ca nici macar pentru aia nu se foloseste..... sarea, (NaCl) se foloseste ca si tratament in unele boli (ex.: ihtioftirioza), asa ca nu mai folositi reteta cu o lingura la 10 litrii de apa sau ceva de genul
Am auzit si eu "reteta" asta la un acvarist batran si cand l-am intrebat cu ce scop pun sarea nu a stiut sa imi raspunda, cica asa se pune ( ca si la mancare, sare si piper dupa gust  )
|
 |
|
Foarte accesibil ca pret.
Mersi Human si Cipri pentru raspunsuri!
|
 |
|
SUPERB!!!
De curiozitate, cam cat a costat acvariul asta mic cu absolut tot ce ai in el (nu am nevoie de un pret exact), te intreb pentru ca ma batea si pe mine gandul sa imi fac un nano/pico reef can ca si al tau, dar doamna de la magazinul unde am vazut pesti de apa sarata si piatra vie, in TM, mi-a taiat elanul in momentul in care mi-a spus ca un acvariu de 60L cu ceva piatra vie, corali, anemone si ce vietati mai erau pe acolo + 2 pesti costa 1500 euro... Norocul meu ca m-am tinut bine pe picioare
|
 |
|
|
 |
|
Ghidul incepatorilor si ciclul azotului le gasestie aici: http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori si aici: http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
Tu nu ai cum sa ciclezi bolul ala din mai multe motive (e prea mic, nu ai substrat, nu ai filtrare....) dar nici nu ai nevoie sa il ciclezi. Betta este un peste labirintic, ce prezinta un organ sub forma unui plaman primitiv (denumit labirint) ce ii permite pestelui sa respire si aer atmosferic.
|
 |
|
|
 |
|
Aici e o pagiona interesanta cu bolile si afectiunile cele mai des intelnite la betta. Sper sa va fie de folos: http://www.bettatalk.com/betta_diseases.htm
|
 |
|
Mai mult ca sigur ca o sa le ai an de an, chiar daca le aduci tu cu plantele sau se formeaza singure. Poti rezolva problema cu niste crapi care sa le pape.
|
 |
|
Mi se pare ca plasticul este mult prea subtire la borcanu asta al tau. De ce nu iti cumperi un butuias de muraturi (ala e din plastic gros, asemanator cu teava de pvc) si ii poti pune ceva robineti de plastic cu filet. Cauta unul care sa aiba cam acelasi diametru capacul cu restul recipientului.
|
 |
|
Arata ca o trapa si il gasesti in dreptul rotorului, dar poate nu are....
Legat de furtun, ii pui in capat, unde iese apa, ceva asemanator cu un ghiveci de plante pentru acvariu, sau cum e capul furtunului de surb la dentist (ala de ti-l baga in gura sa traga saliva) adica obturat in capat si decupat pe margini (sper ca iti dai seama despre ce vorbesc) a.i. jetul de apa sa fie oprit si fortat sa iasa pe laterale. Nu stiu daca se gasesc de cumparat, daca nu iti faci unu din teava de pvc.
|
 |
|
powerheadu ala are ceva de reglat debitul, ia arunca o privire cu atentie
|
 |
|
Cum anume ar trebui sa fie sistemul ala? sa imparti acvariul in 3 parti egale? sa faci cubulete din sticla (gen compartimentele din plastic pentru betta de prin magazine) sa imparti acvariul cu bucati de sticla si sa fie demontabil? sa se vada pestii intre ei sau nu?
Da mai multe detalii.
|
 |
|
Exista mai multe specii de moss.
Vezi mai multe aici: http://www.aquamoss.net/Moss-List.htm
|
 |
|
stiu ca nu e modelul cu gauri  dar vreau sa spun ca nu s-au marit gaurile si nici frunzele afectate nu au dat semne ca se usuca
|
 |
|
"Fontinalis antipyretica" se numeste, iar denumirea populara e willow moss din cate imi amintesc. Dai un search pe google si afla mai multe
|
 |
|
Vezi ca sunt o gramada de discutii despre background-uri pe forum. Depinde foarte mult de gustul fiecaruia, de acvariul pe care il ai si de pestii/plantele din el. Eu, personal nu mi-am permis sa ii fac un decor interior pentru ca e cam ingust acvariul si nu am vrut sa fur si mai mult din spatiu, asa ca am folosit folie autocolanta neagra pe care am lipito pe spatele acvariului (ies plantele bine in evidenta).
|
 |
|
|
 |
|
La un simplu search pe gugal, uite ce am gasit:
"Fitoplanctonul este de 10-15 ori mai abundent în helesteele fertilizate decât în lacurile naturale. Trebuie subliniat faptul ca helesteele fura 212h73c jate au conditii similare helesteelor fertilizate. Diatomeele si Cloroficeele au efecte pozitive asupra ecosistemului acvatic Viteza lor de multiplicare fiind foarte mare si în cresterea si dezvoltarea lor folosind azotul organic si mineral, contribuie la autoepurarea mediului. Dezvoltarea excesiva a acestor alge are loc în lipsa marilor consumatori - formele mari de zooplancton si pestii fitoplanctonofagi - are ca urmare o saracire a mediului în azot si sedimentarea unor cantitati foarte mari de alge moarte care intra în descompunere sub actiunea bacteriilor, cu un consum apreciabil de oxigen, ceea ce creeaza conditii favorizante dezvoltarii algelor albastre. Algele albastre au tendinta de a se dezvolta când algele verzi sunt în declin si au capacitatea de a se adapta la conditii nefavorabile de mediu. Majoritatea speciilor de alge albastre nu sunt consumate nici de zooplancton si nici de pesti. Prezenta lor accentueaza starea de degradare a mediului, perturbând serios regimul gazos al apei si poate induce asfixierea populatiilor piscicole. Moartea si sedimentarea acestor alge au ca urmare accentuarea proceselor chimice si biologice de degradare, cu consum de oxigen." luat de aici: http://www.scritube.com/timp-liber/pescuit/Relatiile-dintre-grupele-de-or91271.php
Fiind afara, poate si in bataie directa a razelor soarelui o sa fie alge tot timpul in el, iar cele unicelulare care dau culoare apei nu se dezvolta datorita filtrarii (cred), ramanand doar cele filamentoase de pe peretii bazinului.
Pentru combatere, metoda cea mai eficienta e sa faci curatire mecanica si nu sa umplii apa cu tot felul de solutii si porcarii.
|
 |
|
nu stiu daca ai citit articolul asta: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/1747. poate gasesti ceva folositor pentru ceea ce vrei tu sa faci
|
 |
|
Nu am nici o specie de anubias in acvariu  Planta care are ceva frunze gaurite e un Echinodorus care in magazin ziceau ca e Echinodorus harbich, dar pare mai mult a Echinodorus schlueteri, iar gaurile acelea sunt de cand am cumparato (tot acvariu are o luna de zile) si vreau sa spun ca ii merge de minune, dau frunze dupa frunze
|
 |
|