[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Sugestie  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Aseara m-am pus si am reamenajat acvariul ca avea ceva ce nu ma multumea (nu stiu ce), iar acum a ramas o portiune cam goala si nu stiu ce planta as putea sa pun acolo. Ca sa vedeti exact despre ce este vb. puteti vedea acvariul aici http://www.youtube.com/watch?v=H8guMR75qTk&fmt=22 . Este vorba despre partea stanga a acvariului, intre cele 2 pietre (cea mare si cea mica). Ma gandeam la un anubias, pentru ca o pot prinde usor de piatra mica, nu are cerinte foarte mari si in plus nu este atat de stufoasa lasand pestii sa circule cu usurinta, dar, sunt deschis la orice alta varianta, motiv pentru care am facut acest topic.
In partea din fata, unde mai sunt spatii libere, vreau sa pun echinodorul tenellus (daca reusesc sa gasesc pe undeva de cumparat).
Ca si specificatii, am nevoie de plante care nu sunt foarte pretentioase tinand cont ca lumina nu este destul de puternica si nu le pun CO2.

Sa nu imi criticati pietrisul, care sunt constient ca este cu granulatie prea mare, dar a fost mocca

Wise men don't need advice. Fools won't take it.

-Benjamin Franklin-
visiniu
Junior member
[Avatar]

IP:

Ar fi mai multe variante... eu as opta pentru:
1. blyxa japonica
2. as imbraca ambele pietre in monosolenium tenerum
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

In jurul pietrelor ar merge niste staurogyne repens. Parerea mea.

ACVARIUL MEU scape by @fanta
Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

ar arata misto cu monosolenium sau cu staurogyne dar parca as vrea ceva mare, sa umplu golul ala (mi se pare ca e prea mare spatiul de pe langa pietre)... sau e doar in mintea mea?
am uitat sa precizez ca scalarii si kribensisii ciugulesc plantele intr-o veselie asa ca mi-ar trebui ceva mai tapan

-Benjamin Franklin-
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Pai vezi ca anubiasii tai au gauri din ce vad eu si asta inseamna carente in nutritia lor.

Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu am nici o specie de anubias in acvariu Planta care are ceva frunze gaurite e un Echinodorus care in magazin ziceau ca e Echinodorus harbich, dar pare mai mult a Echinodorus schlueteri, iar gaurile acelea sunt de cand am cumparato (tot acvariu are o luna de zile) si vreau sa spun ca ii merge de minune, dau frunze dupa frunze

-Benjamin Franklin-
donpisote
Senior member
[Avatar]

IP:

Imi cer scuze am gresit eu . Echinodoruls am vrut sa spun .

Daca ai cumparat echinodorus ul cu gauri nu inseamna ca asa este el .

Virj
Junior member
[Avatar]

IP:

stiu ca nu e modelul cu gauri dar vreau sa spun ca nu s-au marit gaurile si nici frunzele afectate nu au dat semne ca se usuca

-Benjamin Franklin-

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: