Message |
|
As vrea sa cumpar 2 pesti easy cum ar fi Ocellaris clownfish sau Damselfish, sau orice altceva ce mi se recomanda pentru un acvariu de 120L FOWLR.
Astept oferte pe PM
|
 |
|
NU prea merg, scalarii sunt cam agresivi si ei fiind mici e discutabil... pe langa asta au nevoie de apa de o calitate buna, nu poti sa ii bagi in 80L.
Rezervati pana deseara.
|
 |
|
Donez 6 discusi ramasi in urma mult de tot, de vreo 4-7 cm, pentru cineva care vrea sa isi formeze mana cu aceasta specie.
Doar pentru bucuresti, nu trimit in tara, nu stiu cum.
Ridicarea se face din cartierul Aparatorii Patriei (Berceni)
|
 |
|
Un update mic, am rearanjat pietrele, am reusit sa duc pompa la service si mai dureaza inca vreo 1-2 spatamani sa mi se intoarca.
Dupa ce mi se intoarce si totul este in regula cu ea, o sa pun in filtru, dupa o lunga documentare
- carbune activ
- PhosEx de la JBL
- floss care il schimb des
- inca ma documentez daca sa pun sau nu zeolit
Am inceput sa dau dumu la lunina 2 ore pe zi.
Amoniac, nitriti, nitrati = 0
Fosfatii cam mari = 0.4
Cam asta o sa fie filtru ala intern... dupa ce ii dau drumul vad daca mai am nevoie de inca o pompa de apa sau nu
1. Am si eu catva intrebari in legatura cu lumina, mi se pare cam galbuie, aveti idee daca exista neoane t8 de 10000k si imi trebuie si lunima fluorescenta?(Vreau sa specific din nou, acvariul nu o sa contina corali, poate la anu sa bag o anemona)
2. Daca avariu este fish only, este NECESAR un moonlight pentru sanatatea si bunastarea pestilor?
Eu zic ca in septembrie dupa ce rezolv cu pompa si medile de filtrare, asa pe la sfarsit o sa am 2 pestisori
Si o poza cu el in pozitia lui actuala(nu am gasit inca autocolant negru sa ii pun in spate
|
 |
|
Multumesc mult pentru sfaturi, acum sunt in modifiari, sper sa imi iasa
Vreau sa dau ancistrusii si Raphael Striped Catfish, o sa pun la donatie cativa discusi care au ramas mai mici.
Dupa ce raman cu 5-6 exemplare, cele mai mari, vreau sa il aranjez strict cu ele, nu mai bag altceva, acum inca nu stiu cum o sa arate si ce o sa pun in spate.
Am si eu catva intrebari pentru cei mai avansati
1. Cum se comporta nisipul fin (nu strat gros) in acvariu cu discusi(hardscape, fara picior de planta)? ca pietrisul ala ma termina la intretinere
2. Voi ati pus ceva sub pietre? gen sita de plastic, imi este frica sa nu se sparga, mai ales ca in noul setup o sa pun pietre mai mari si fac si o grota
Acvariu arata in acest moment ca in prima poza postata, e o poza de acum 1 saptamana... restul sunt de cum a aratat dea lungul timpului
|
 |
|
A fost si fara plante...
|
 |
|
Acvariul a fost si plantat, a trecut prin mai multe etape... a se vedea pozele 
|
 |
|
Numele meu este Stefan, am un acvariu in casa de cand sunt mic, adica de pe la 10 ani.
Cu timpul am evoluat si am ajuns intr-un final la un acvariu de 125L, cu scalari, tetra, etc, plantat, nu este important oricum ce aveam in el.
Dupa ce am reusit sa reproduc scalarii, am zis ca asta e momentul sa incerc cu Discusi.
Zis si facut, si am luat urmatoarele:
- acvariu 120 x 50 x 70 cu 4 plantate (adica nu prea plante) nu stiu ce firma
- stand din PAL de 18mm cu doua compartimente interioare
- capac cu care a venit acvariul
- sistem iluminare 4 x 39W care le alternez, 2 de la 7 la 22, si celelalte 2 de la 11 la 18
- 2 incalzitoare JBL, unu de 200W care sta la 30 de grade altul de 300W care intervine la 28 de grade
- substrat din pietris de granulatie de aprox 2-3mm
- Filtru JBL extern Greenline e1501.
Si cum am terminat cu acvariul acum ajungem la locuitori:
- 3 Raphael Stripped Catfish
- 3 Ancistrus mici
- 5 red nose tetra
- 5 discusi mai mari, restul au ramas destul de mici
Voriam sa va salut pe toti.
Sunt relativ nou pe acest forum, am deschis si un topic la acvarii sarate cu incercarea de a face un acvariu marin, care este in curs. In semnatura este linkul.
|
 |
|
In cadrul ariei VANZARI va rugam sa respectati regulamentul acestei sectiuni: REGULI de respectat in aria VANZARI
Una dintre acestea precizeaza ca: "Anunturile de vanzare ale userilor care nu si-au indeplinit obligatia de a se prezenta la rubrica "Despre noi" vor fi sterse"
Multumim de intelegere!
ADMINISTRATIA
|
 |
|
@Akaiu felicitari pentru acvariu, pot sa te intreb de unde ai luat pestisorii? ce marime au? si cat ai dat pe ei?
Daca nu poti sa imi zici pe public as vrea sa ma ajuti cu un PM, ma intereseaza sa cumpar si eu 2 dar nu stiu la ce sa ma astept.
Mesri
|
 |
|
@lucianvlad: Multumesc de sugestie dar nu bag altceva in afara de pesti in el, nu vreau nevertebrate, ciuperci, corali, etc... o sa incep probabil cu 1-2 pesti mici si atat, asta pana cand sunt eu increzator ca pot sa mai adaug...
@CristiC: Mersi, tu de unde cumperi animale?
|
 |
|
Aveam no3=20, no2=0.6 acum vreo 3 zile, acum sunt amandoua 0... oricum mai astept sa se faca apa clara, fac toate testele si dupa aia sa bag pesti... oricum mai dureaza, nu ii bag acum, trbuie sa schimb pompa de apa... ca e stricata...
Am si eu cateva intrebari:
1. Apa are un miros super naspa rau, am carbune activ in filtru si vad ca nu prea se duce
2. Voi de unde cumparati vietatile marine? Este ok daca le comand online? sau e mai bine sa le iau din magazin?
3. De unde pot achizitiona un sistem automat de completare? si care sunt recomandarile voastre
Si inca o poza, a inceput sa fie apa mai clara.
....
|
 |
|
Nu imi vine sa cred, no3=0, no2=0 dupa 4 zile la 30 de grade acvariu.
Recomand Probio...
Apa inca e blur dar a inceput sa isi mai revina
|
 |
|
O poza cu pestisorii mei cand erau ei mici
|
 |
|
Momentan folosec si eu pe cat se poate ce am ca sa pot invata chimia apei sarate, cum se comporta pestii, acvarile le aveam de la apa dulce... vreau sa vad cum decurge proiectul si dupa aceasta desfintez acvariu cu discusi de 500L, si atunci vorbim si de sump, corali si etc... 
|
 |
|
@Andrei1234 filtrezi cu ceva inainte de matrix?
Eu ma gandeam sa bag in el Piatra jos de tot, dupa care matrix, phosguard, burete, vata.
Dar nu vreau sa fac o fabrica de nitrati...
Matrixul reduce no3?
|
 |
|
CristiC wrote:Mai poti baga niste anti-fosfat.
Te poti gandi si la o metoda de reducere a NO3.
CristiC ai incercat cumva matrix pentru marin, da rezultate?
O sa am 2 pesti(incarcatura biologica mica)
|
 |
|
Nici o alta parere cu ce sa pun in filtru?
|
 |
|
Am, dar nu le-am facut inca decat cu un stip, acvariu are 4 zile, nu fac teste in fiecare zi, dabea dupa 2 saptamani o sa incep testele sa vad daca mai e no2, daca nu fac testul sensibil si vad exact cat e si no2 si no3.
Si o poza, dar nu prea se vede nimic de la bacteriile formate de la biodigest.
|
 |
|
Trebuie sa fac o improvitatie sa bag un bec in el, dar la 1000L/h care trec prin el nu stiu daca este ok cu macroalge in el... eu ma gandeam la o filtrare mecanica ceva... daca este nevoie...
Acvariu este asta: http://www.juwel-aquarium.de/en/Products/Aquariums/Rio-Line/Rio-125-black.html
Apasa pe "Tehnical data", oricum nu stiu cum o sa se vada pozele, ca in acest moment e blur tot de la explozia de bacterii.
Mai repet inca o data, o sa fie fish only, nu bag nici un coral, anemone sau alte ghidusenii 
|
 |
|