[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Silviu Man
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Message
Nu inteleg unde...
Am intrat in "my profile" si acolo sunt bifate ....
Daca ai deja o idee ... de ce nu o pui in practica dar luind-o de la capat si respectind etapele. Dupa cum mai spuneam, cararile sunt batatorite. Daca tii atit de mult la HC, poti sa faci tot ce inseamna acvariu plantat, rezervi spatiu acolo unde va fi HC si cind toate lucrurile merg perfect, adaugi giuvaerul coroanei! Pina si citiva bolovani adunati pot insemna un pas inainte. Dar fa pasii pe rind, ca deja se vede ca din prima nu merge.
Stai sa vezi cind incerci sa curati skimmer-ul si te trezesti cu 5 in chiuveta?! Pina la urma i-am salvat da' nu ma intreba cum...
Doua intrebari :

1. Ce-i cu ceata aia din acvariu?
2. Daca nu (prea) ai plante, de ce irosesti CO2?
Asta inseamna ca, probabil, nu este o intoxicatie.

Desi poate fi ceva ce i-a afectat in ordinea rezistentei lor.
Sigur nu s-au schimbat parametrii apei. Cred ca NO3 trebuie si el verificat.

Poate apar colegi mai experimentati.
Foarte frumos. Si ti-a iesit si gazonul. Este hemianthus? Nu deslusesc bine...
Liv wrote:@Silviu - am gasit cel mult 6-7 bucati in prefiltru. Am numarat in urma cu 3 zile 40 de femele (RCS) cu icre si m-am plictisit. Nu am nici o posibilitate sa ii numar. Chiar cind vin la masa cel putin un sfert ramin printre plante.

@scorpionul - buretii folositi la saltelele pt. paturi sint pentru uz uman - unde regulile sint mult mai stricte decit pt. acvarii (rezistenti la apa/transpiratie, la unele chimicale, nu elimina substante, lista e lunga). Daca ai pe cineva la vreo firma care face saltele - la ei se arunca citiva saci de bureti pe zi. Si sint si de diverse densitati - cel putin 3. Buretele care pentru noi e fin e cel mai folosit. Sper sa nu-mi cada robinetii si garnitura de la Sunsun - incerc sa unblu cit mai rar la el.


De acord cu tine, eu nu am aceasta "recolta" inca. Comentam din aceasta pespectiva. Poate ajung si la mine la densitatea de la care sa nu-mi mai pese daca dispar prin filtru.
Aia cu coloana nu e OK.

Am (pentru a doua oara) o rugaminte. Poti sa scrii normal, coerent, frazeistic, eventual cu semne de punctuatie? ... ca sa nu ma mai doara capul cind incerc sa deslusesc unde se temina o propozitie si unde incepe alta. Iti spun asta cu colegialitate si ca un sfat al unuia care cred ca este mai in virsta decit tine, nu ca o critica. Si eu mai "maninc" cite o litera, din graba sau din neatentie dar, totusi ... Incearca sa vorbesti precum scrii, sa vezi ce iese. Si nu cred ca vrei sa egalezi performanta lui Gabriel Garcia Marquez, care scria un capitol dintr-o singura fraza (Toamna patriarhului).
Pai hai sa ne gindim. Intr-un topic de acolo se pune o intrebare foarte importanta : toti pestii s-au manifestat, deodata, la fel sau pe rind, in timp?
www.acvariu.ro › Forum Index › Boli/tratamente

Nefiind specialist in ihtiopatologie ...
... am cautat si am gasit ceva aici. Vezi daca se potriveste ceva.
NO3?
Cind aveam carasi le dadeam ceva asemanator cam de trei ori pe saptamina. Oricum, porcusorii maninca cam tot ce cade de la suprafata si mai culeg si de pe fund. Poti folosi si daphnia, e un "balast" bun pentru "hrapareti".
Ai creat doua topicuri in unul. OK. Aceeasi intrebare : da mai multe detalii (lumina, teste apa, schimburi de apa - cit si cu ce frecventa, etc). Mai cu seama daca in ultima luna ai schimbat ceva.
OK, am inteles. Prima sugestie ar fi sa citesti articolele de pe acest topic, chiar si cele legate de "primul acvariu" ca sa-ti improspatezi cunostintele. A doua ar fi sa te gindesti la ce fel de peisaj vrei sa faci : un acvariu intens plantat sau nu prea, populatie de pesti diversificata sau foccus-ata pe o specie anume, cu sau fara alte animalute (de ex. creveti), s.a.m.d. Cind ai un plan, te rog sa-l prezinti si vei primi sfaturi foarte pertinente (filtrare, lumina, etc). Iti transmit prima lectie invatata pe acest forum : fiecare acvariu are nevoi diferite de alte acvarii. Si doar volumul lui, nu ne spune nimic, din persepctiva ultimei afirmatii. Crede-ma, am trecut fix prin aceeasi experienta.
Salut!
Ce vrei sa stii?
Interesant! Daca imi amintesc bine, tot tu mi-ai sugerat niste solutii pentru neoane. Problema este capacul : Diversa, neonane 600 mm 18 w T8. Nu am vazut nicaieri tipul asta de neon peste 18 w. Asa ca m-am orientat catre reflectoare. Am ales Hobby cu clipsuri de prindere metalice, singurele care se potrivesc. Alte solutii decit modificarea prin taiere a reflectoarelor nu am gasit.
In plus, eu vreau sa-i vad prin acvariu. Ca stau la "garsoniera", nu ma incalzeste cu nimic. Cu atit mai putin daca sunt si chinuiti.
scorpionul wrote:poate fi o problema de lumina. De regula daca spectrul este predominant catre rosu planta creste rapid, daca albastrul predomina atunci planta creste mai greu dar mai vanjoasa. Problema asta mai apare daca planta nu are suficienta lumina chiar daca spectrul este corect. Atunci creste repede ca sa beneficieze si ea de fotosinteza si se autodistrug radacinile


Ultima explicatie pare mai apropiata de situatia mea. Am pierdut reflectoarele JBL (un nenorocit de sistem de clipsuri de plastic care au cedat dupa 4-5 luni; am inteles ca au mai remediat situatia prin reflectoarele in M) si cele noi comandata cam intirzie. Asa ca am ramas cam "sarac" la acest capitol. Si da, spectrul este usor orientat catre rosu; unul din neoane este Diversa Opti Plant, da o lumina ... cum sa spun, rozalie! Poate fi si asta o explicatie pentru culoarea mai intensa a Limnophila? Probabil da.
Salut!

In urma cu cca. 10 zile am facut ordine in acvariu, in sensul curateniei dar si tunderii si replantarii plantelor. Hygrophila mea crescuse cam anapoda si se cam ducea in laturi. Mai incercasem sa o tund de citeva ori dar am constatat ca tunderea mai curind o face sa se extinda in lateral decit sa formeze o tufa frumoasa, centrala pentru ca de la nivelul sectiunii, dadeau lastari laterali. Asa ca am scos-o cu totul, am sortat-o si am replantat-o (metoda foarte eficienta si in cazul Limnophila Hippuroides). Dupa ceva timp, observ cum Hydgrophila mea creste ... chiar ca din apa! Niciodata nu avea un astfel de ritm. M-am bucurat la inceput dupa care am inceput sa-mi pun intrebari. Ceva nu se invirtea rotund. Cind ma uit mai atent (mi-a luat ceva efort pentru ca este plantata intre niste pietre) ce sa vezi : Hygrophila era total deasupra substratului. Doar citeva firicele mai stateau ancorate in substrat.

Aici vine partea interesanta : nu are nici o problema! are culori (parca) mai intense ca inainte, se "aseaza" mai bine in forma de tufa si, ce este mai interesant, creste mai mult in sus. In plus, o padurice de pui cresc, sub ea, probabil din radacinile vechi. Nu stiu daca este o impresie dar in starea actuala parca arata mai sanatoasa decit inainte, nu observ frunze perforate sau altceva anormal.

Care sa fie explicatia?

Pot fi citeva ...
... una ar fi ca planta emite radacini aeriene. Acum par sa se fi indesit. Asta inseamna ca se hraneste bine din masa apei.
... alta (legata de prima) ar fi ca, nemaiavind radacini in substrat, creste "debitul" nutrientilor absorbiti din apa.

sau .... ?
1. Am citit si eu despre acest filtru si am vazut si un tutorial. Pare o solutie buna si poate fi mascat. Problema este ca trebuie sa renunt la capac. Asta nu ar fi o problema, poate cu Spiral Horn, care o mai iau aiurea din acvariu.

2. OK, copiaz-o fara probleme. Cea mai mare problema sunt plantele care populeaza saikei-ul. Ca si in acvariu, si acolo sunt cerinte foarte diferite pentru lumina, umiditate, fertilizare, etc. Asadar, trebuie sa studiez bine problema. Oricum, orice chestie clara si sigura invat, postez si aici.

O mica birfa : am intrat pe doua forum-uri despre plante si, cu exceptia unui singur coleg care chiar mi-a raspuns la un nivel profesional, in rest... pustiu... Sahara. Pe forumul nostru este, cum se zice, parfum! Nu este problema la care sa nu "sara" doi-trei colegi cu comentarii pertinente. Dar probabil ca acolo cele mai multe subiecte sunt legate de gradini, flori de ghiveci, etc. iar tema propuse era putin cam inedita pentru ei. Totusi, mai astept.

PS Sa te fereasca Dumnezeu de birfa barbatilor!
PPS Cum puneti voi emoticon-ii aici, eu ii gasesc numai pe private message.
 
Forum Index » Profile for Silviu Man » Messages posted by Silviu Man
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com